Kan man blive steril af klamydia?


Du kan godt være smittet med klamydia, uden at få nogle symptomer
. Går du med sygdommen længe, kan der opstå følgekomplikationer, der kan ende med at gøre dig steril. Derfor bør du blive testet for klamydia, hvis du er i tvivl, om du er smittet.

Du kan godt være smittet med klamydia, uden at du udvikler nogle af de typiske symptomer som f.eks. svien ved vandladning eller udflåd fra urinrøret eller livmoderhalsen?

Hvis du ikke ved du har klamydia, bliver du selvfølgelig heller ikke behandlet. Det betyder både, at du smitter dine sex-partnere, uden at vide det og at du på sigt kan udvikle nogle følgesygdomme, der i værste fald kan gøre dig steril.

Klamydia-følgesygdomme gør dig steril

Faktisk er der mange, der går med sygdommen uden at vide det. Går du med den i 1-2 år uden at udvikle symptomer, vil kroppens immunforsvar selv helbrede sygdommen hos langt hovedparten af alle smittede.

Køb Klamydia Test 178 kr.

Bestil Klamydia Piller

billede af steril saksMen hos nogle vil der opstå følgesygdomme som f.eks. betændelse i æggelederne hos kvinder eller bitestiklerne mænd. Begge dele kan medføre sterilitet, men risikoen for at udvikle sterilitet er størst hos kvinder.

Problemet med betændelse i æggelederne er, at du ligesom med klamydia, kan gå med sygdommen længe, uden at opdage den. Betændelsen kan give ardannelser i æggelederne og det fører til sterilitet hos mindre end 5 % af dem, der går med en ubehandlet infektion.

Samtidig øges risikoen for, at der kan opstå svangerskab uden for livmoderen, ligesom infektionen kan overføres til barnet under fødslen og give øjen- eller lungebetændelse hos barnet.

Bliv undersøgt, hvis du er i tvivl

Som du kan se er klamydia en ubehagelig sygdom at blive smittet med, netop fordi det ikke er sikkert, at du opdager den. Så er du det mindste i tvivl, bør du købe en hjemmetest. Lader du være, kan det få meget ubehagelige konsekvenser.Skriv din kommentar

Din e-mail vil ikke blive offentliggjort. *