4 tegn på at I er klar til at få børn

Er du i tvivl om, om du er klar til at få børn eller ej, kan du finde gode bud på indikatorer her. Der er nemlig flere tegn, der tydeligt kan være med til at vise jer, om I er klar til børn eller ej.

klar på børn
Udgivet 20.05.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

De fleste mennesker ønsker at skabe sin egen lille familie, men det er altid svært at vide, hvornår tiden er inde til at få et barn og om man overhovedet er sammen med den rette partner. Derfor vil vi i denne artikel give dig 4 tegn på, at i er klar til at få et barn sammen.

I er økonomisk stabile

At få et barn kræver en vis økonomisk stabilitet. Hvis du har svært ved at få økonomien til at hænge sammen uden et barn, kan i få store udfordringer med at betale jeres regninger til tiden, når i får et barn. Nu skal i både betale for børnetøj, legetøj og endda også vuggestue, som alene løber op i 3.000 hver eneste måned.

Det er derfor vigtigt, at du vurderer om din økonomi har luft til et barn, inden i begiver jer ud i det helt store barneprojekt sammen. Dog vil nogle sagtens kunne få det til at fungere med en meget lav indtægt, men så skal man være meget god til at prioritere sine penge

I har et velfungerende parforhold

Udover at jeres økonomi helst skal være på plads, er det vigtigt at jeres parforhold er velfungerende. Det kan være svært at definere helt nøjagtigt, hvad et velfungerende parforhold indebærer. Men der er alligevel nogle grundpiller, som kendetegner et stabilt parforhold.

Fysisk kontakt

Det er blandt andet, at der er en god fysisk kontakt imellem jer, da det vidner om, at i begge er i stand til at transformere jeres glæde og romantiske følelser for hinanden til en fysisk gnist, der er vigtig i et parforhold.

Vidste du, at flere og flere mænd foretrækker en sexdukke, fremfor at være sammen med en virkelig partner? Dette fungerer ikke, hvis man ønsker et barn. Så sørg for at den fysiske tiltrækning er på plads.

I er konfliktløsende

Et velfungerende parforhold er også karakteriseret ved at i begge er åbne og konfliktløsende, når i støder på en udfordring eller en problemstilling. Hvis i er i stand til at diskutere jeres problemer på en måde, så i begge kan komme videre, er dette et tegn på, at i er klar til at få børn.

I har lufthuller i hverdagen

Hvis i beslutter jer for at få en baby, er det vigtigt at være opmærksomme på, at i har tid i hverdagen til en baby. Det nytter ikke noget, hvis i begge har et karrierejob, der kører på højtryk med 50 timer om ugen. Hvis dette er tilfældet, bør i overveje om en af jer skal gå ned i tid eller i simpelthen er nødt til at finde et andet job

I stiller gerne op som børnepasser

Et godt tegn er også altid, at man er glad for børn og elsker at være i deres selskab. Så hvis i er en af de par, som med fornøjelse passer vennerne børns, er i helt sikkert parate til at få et barn. Det betyder også, at i har fået en forsmag på det arbejde, der hører med forældrerollen, og ikke er blevet skræmte. Og det er vigtigt. Engang i mellem kan det være en god prøvelse at passe sine bekendtes babyer, så man kan få en fornemmelse af, om det er noget, man er klar til lige nu og her.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5