Babyalarmer med kamera og video – Alt du skal vide!

Overvejer du en babyalarm med kamera og video, kan du herunder finde en stor guide til dem. For hvorfor er det lige, at det er en god ide? Og hvad skal du være opmærksom på i forhold til den form for babyalarmer?

babyalarm med kamera
Udgivet 23.09.2015

En babyalarm er efterhånden gået hen og er blevet et stykke meget avanceret udstyr. De første babyalarmer havde udelukkende audio-overvågning, hvilket altså vil sige, at man kun var i stand til at høre sit barn og det tilmed i dårlig lydkvalitet og stor tilbøjelighed til interferens. Nutidens teknologi har muliggjort, at man for det første kan få babyalarmer med en utroligt god lyd med en meget lav risiko for interferens, men det har også muliggjort video-overvågning.

Nogle babyalarmer er endda så avancerede, at de er i stand til at måle temperaturen og luftfugtigheden i rummet, hvor dit barn befinder sig, således at du kan sikre dit barn det bedst mulige indeklima.

I den lidt dyrere ende af skalaen finder man desuden babyalarmer, som er forsynet med en nattesynstilstand, hvilket vil sige, at man også har mulighed for at se sit barn, selv når det er helt mørkt, ved hjælp af infrarødt lys.

Hvordan fungerer babyalarmer med indbygget kamera?

Man kan få forskellige typer af baby kameraer, men fælles for dem alle er, at der vil være en alarm med et indbygget kamera, som skal placeres i rummer, hvor dit barn befinder sig.

Find bedste pris

Der hvor denne type af babyalarmer særligt differentierer sig fra hinanden, er når det kommer til hvilken type enhed videooptagelserne bliver transmitteret til. I den lidt mindre avancerede ende finder man ganske almindelige babyalarmer, som blot har en indbygget skærm, hvor billedet af dit barn vil blive vist.

Vi anbefaler følgende modeller:

I den mere moderne og højteknologiske ende er det muligt for dig at observere dit barn direkte på din smartphone via en app, der er tilknyttet den babyalarm, som du har erhvervet.

Ved de fleste babyalarmer gælder det, at lyden og billederne bliver transmitteret fuldstændig trådløst enten via din boligs wifi eller via bluetooth, men for nogle babyalarmer gælder det dog, at transmissionen foregår via kabler.

Fordelene en alarm med kamera giver

For mange forældre virker det ekstra betryggende at være i stand til at se deres barn, selvom de befinder sig i et helt andet lokale, hvorfor babyalarmer med indbygget kamera også er gået hen og er blevet ekstremt populære.et billede af en babyalarm med kamera

Her har vi listet nogle af de mange fordele, som et babykamera giver:

  • Ikke nok med at du kan høre dit barn, så kan du også følge med i hver en bevægelse, dit barn laver, således at du aldrig går glip af noget i dit barns udvikling.
  • En babyalarm med indbygget kamera kan hjælpe med at forebygge dårlig samvittighed. Hvis dit barn har formået at placere sig selv i en ubehagelig stilling, eller hvis dit barn har formået at komme i klemme i tremmesengen, og du som forælder først opdager det, når barnet er kommet til skade, så kan det give årsag til dårlig samvittighed, fordi du ikke var der til at holde øje med barnet.
  • Med et baby kamera kan du indsamle vigtig information om dit barn, eksempelvis information om dit barns sovevaner og soverytmer.
  • Du går ikke glip af nogen milesten i dit barns liv. Chancerne er store for, at dit barn begynder at kunne kravle eller tage sit første skridt, mens du ikke er der til at se det, men med et babykamera kan du alligevel opleve de mindeværdige øjeblikke, selvom du ikke selv var til stede, da det skete.
  • Som måske det allervigtigste punkt så kan en babyalarm med et indbygget kamera give dig som forælder en større følelse af tryghed og sikkerhed, når du lader dit barn alene i et andet rum.

doc24.dk

Artikel godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Thorbjørn Petersen

Thorbjørn bidrager med viden, og tjekker den faglige kvalitet af alle oplysninger om kroppen, bevægeapparatet og fysiske lidelser i knogler og led. Thorbjørn er uddannet fysioterapeut fra Karolinska Instituttet i Stockholm i Sverige.

Find mere information her