Vi tester de mest populære Berg trampoliner

Berg trampoliner er nogle af de bedste trampoliner du kan finde på markedet i dag, og det er selvfølgelig ikke uden grund.

Udgivet 01.05.2021 | Senest redigeret 19.07.2021 | Artiklen indeholder ads

De mange tests, hvor Berg trampolinerne vinder, taler for sig selv. Dette betyder da også, at der er garanti for høj kvalitet og rigtig god sikkerhed, hvilket resulterer i stor trampolinglæde over hele linjen for både børn og voksne.

Berg trampoliner kommer i mange forskellige størrelse og med forskellige fjedre, så du vil kunne finde lige den trampolin, der passer til din have og dine behov. Bergs forskellige trampolinmodeller kan både købes med ben, men også i versioner, der kan graves ned i jorden.

I de kommende afsnit vil du blive klogere på Berg trampolinerne, hvor vi har udvalgt nogle af de bedste, hvor flere af dem har vundet diverse tests. Vi har sørger for at udvælge flere forskellige modeller, størrelser og varianter, så du med garanti kan finde dig den helt rette Berg trampolin efter at have læst denne guide.

I de kommende afsnit vil du blive klogere på Berg trampolinerne, hvor vi har udvalgt nogle af de bedste, hvor flere af dem har vundet diverse tests.

Vi har sørger for at udvælge flere forskellige modeller, størrelser og varianter, så du med garanti kan finde dig den helt rette Berg trampolin efter at have læst denne guide.

Læs mere om: Villatelte – anmeldelse af 15 praktiske familietelte til camping

Berg Favorit –en trampolin til alle og brugernes ”favorit”

Berg Favorit er den perfekte trampolin til dig med lidt større børn. Trampolinen kommer både i en standard udgave, men også til nedgravning i jorden (Berg InGround Favorit). Trampolin kommer tilmed til gode priser og i forskellige størrelser, så du selv kan vælge, hvilken trampolin, der passer ind i din have.

Testresultat – Berg Favorit, bedst i test:

I Sverige er der blevet foretaget en test af 8 forskellige trampoliner og her scorer Berg Favorit altså Bäst-i-Test. Dette skyldes trampolinens byggekvalitet og den høje sikkerhed. Den yder bedst af de testede trampoliner, og den fik derfor karakteren 5 ud af 5.

Byggekvalitet

Berg Favorit trampolinen er monteret med en sort dug i et UV-resistent og glat materiale i meget høj kvalitet. Det, at dugen er UV-resistent modvirker eventuelle solskader.Rammen omkring trampolinen er fremstillet af stål, som er elektrogalvaniseret både udvendigt og indvendigt. Dette er med til at opretholde en lang levetid for trampolinen, da galvaniseringen forebygger rustdannelse.

Selve rammen har en diameter på 42 millimeter og en tykkelse på 2 millimeter. Trampolinens ben har en diameter på 38,1 millimeter og en tykkelse på 1,5 millimeter. Omkring trampolinen sidder der også en beskyttelseskant. Beskyttelseskanten er lavet af slidstærkt og kraftigt vinyl, som dækker både rammen og fjedrene. Denne kant fås både i grøn og grå.

Fjedre

Berg Favorit trampolinen er monteret med enten 72, 80 eller 96 Goldspring Solo fjedre. Antallet af fjedre afhænger af, hvor stor trampolinen, du vælger, er. Goldspring Solo fjedrene er produceret specielt til Berg trampolinen, og er afgørende for barnets hoppeoplevelse.

Fjedrene er meget fleksible, og giver derfor et godt opspring. Derudover er fjedrene zink-behandlede, og vil derfor, på optimalt vis, være beskyttet mod rust.

Sikkerhed

Som tidligere nævnt er Berg Favorit trampolinens sikkerhed helt i top. Dette ses først og fremmest i den brede beskyttelseskant, som omgiver trampolinen. Den er 38 centimeter bred, måler 20 millimeter over rammen og 10 millimeter over fjedrene. Den kraftige kant, som er fyldt med beskyttelsesskum, er vejrbestandig og dermed meget holdbar.

Sikkerhedsnettet, som omslutter Berg Favorit, er fintmasket og slidestærkt. Det sidder stabilt fast omkring trampolinen og er op til 1,8 meter højt. Det er fastgjort direkte på trampolinens ben, og giver derfor en god pladsfornemmelse på selve trampolinen. Dette gør det muligt at stå eller sidde på beskyttelseskanten, mens en anden hopper.

Metalstolperne er polstrede med et sort hylster, hvilket nedsætter risikoen for at komme til skade. Der er to muligheder, når man skal vælge sikkerhedsnet til sin trampolin. Enten Comfort sikkerhedsnettet, som er den billigste version, og så det lidt dyrere Deluxe sikkerhedsnet, som er en smule kraftigere.

Ved indgangen til trampolinen er der et dobbelt overlap, som sørger for at indgangen altid er lukket for at øge sikkerheden Samlet set har Berg trampoliner en høj sikkerhed, hvilket gør at Berg trampoliner scorer bedst-i-test.

Opspring og anbefalet vægt og aldersgruppe

Berg Favorit har et fast og hårdt opspring, så man kan få et godt afsæt. Fornemmelsen kan derfor beskrives som atletisk og sjov. Favorit trampolinen er velegnet til børn på 30 kilo og derover. Til mindre børn anbefales en Berg Champion, som er mere dynamisk i springet, og kræver derfor ikke så meget vægt. Det, at hoppedugen er så fast, resulterer i, at man kan hoppe både hurtigt og intensivt, hvilket er godt for børn med en masse krudt. Hoppedugen er i højest kvalitet og meget slidestærk.

Garantier

Følgende er en oversigt over de garantier, som følger med Berg Favorit trampolinen:

 • Hoppedug: 2 år
 • Fjedre: 2 år
 • Ramme: 5 år

Kort oversigt over trampolinens egenskaber:

 • Størrelser: Diameter på 330 cm, 380 cm eller 430 cm
 • Ramme og ben: 38,1 mm. stålrør i 1,5 mm. tykkelse
 • Kantbeskyttelse: Bredde 38 cm og tykkelse 1-2 cm
 • Fjedre: Goldspring Solo
 • Vægt: 63 kg
 • Højde på trampolinen: 85 cm
 • Højde på trampolinen med sikkerhedsnet: 265 cm

Top-3 over Berg Favorit trampoliner

 

Nr. 1 Berg Favorit 380 + Comfort net

Denne trampolin har en god størrelse, og vil passe til de flestes behov. Sikkerhedsnettet er i god kvalitet og til en god pris.

Nr. 2 Berg InGround Favorit 330

Denne trampolin er den billigste version af trampolinerne i Favorit-serien. Denne trampolin skal graves ned i haven, og vil derfor ikke være særlig synlig.

Nr. 3 Berg Favorit 430 + Comfort net

Denne trampolin er den største af de tre forslåede trampoliner. Den har en diameter på 430 centimeter, hvilket giver rig mulighed og plads til at boltre sig på trampolinen. Derudover medfølger et Comfort sikkerhedsnet, som sikrer, at der ikke sker ulykker.

Bestil hos Abalicaonline.dk

Berg Champion – en sikker trampolin til både store og små

Berg Champion trampolinen er det helt rette valg til dig, der har små børn og ønsker en høj sikkerhed. Både nettet og beskyttelseskanten er kraftigtigere, og så er opspringet blødere, og derfor mere behageligt for mindre børn end på Favorit trampolinen. Denne trampolin fås både i en standard-udgave og til nedgravning (Berg InGround Champion), så den bliver mere diskret i haven.

Video: Om Berg Champion

Testresultat – Berg Champion, bedst i test

Berg Champion trampolinen udmærker sig både hos Testfakta og SVT REA, hvor den er bedst i test. Det er den især på grund af hoppekvaliteten, og igen den gode byggekvalitet, der sender Berg trampolinen til tops i testene.

Byggekvalitet

Berg Champion trampolinen har en både kraftig stålramme og ben i høj kvalitet. Diameteren er 42 millimeter og tykkelsen 2 millimeter.  Dette betyder, at trampolinen er mere robust, og kan derfor i højere grad modstå hård vind og intens leg.

Både rammen og benene er elektrogalvaniseret, udvendig og indvendig. Benene er galvaniseret og sortlakerede for bedre holdbarhed og for et mere stilrent udtryk.

Fjedre

Til forskel fra Berg Favorit trampolinen er Berg Champion monteret med Twinspring Gold fjedre, som er årsagen til den blødere og mere dynamiske hoppeoplevelse.  På Berg Champion trampolinerne sidder der enten 96, 112 eller 128 Twinspring Gold fjedre.

Disse fjedre overlapper hinanden hele vejen rundt, og de sidder derfor diagonalt. Fjedrene er selvfølgelig behandlede, så de har den længst mulige levetid uden tæring eller rust. Dette betyder også, at producenten kan give helt på til 5 års garanti på fjedrene.

Sikkerhed

Berg Champion skiller sig ud fra de andre Berg trampoliner med sin ekstra gode beskyttelseskant.Kanten er 38 centimeter bred og dækker både metalramme, fjedre og mere til, så man ikke risikerer, at et barn for et ben eller en fod i klemme mellem fjedrene. Rammens veludførte udformning gør Champion trampolinen mere robust.

Beskyttelseskanten er 3 centimeter tyk på grund af det tykke skumlag i midten og gør det både holdbart og meget robust. For ekstra sikkerhed medfølger et sikkerhedsnet. Dette gør det igen svært for barnet at falde ud over trampolinen. Dette er en essentiel del af trampolinen, og gør den meget sikker.

Opspring og anbefalet vægt og alder

Grundet trampolinens Twinspring Gold fjedre er hoppeoplevelsen på Berg Champion trampolinen noget for sig, da springet både er blødt og behageligt. Fordi fjedrene er placeret diagonalt og ikke lige på rammen, giver det et spændstigt opspring.

Det betyder, at Berg Champion er velegnet til både mindre og større børn fra 20 kilo og opefter. Det skyldes, at opspringet tilpasses bedre efter barnets vægt.  

Garantier

Her kommer der en oversigt over de garantier, som følger med Berg Champion trampolinen:

 • Hoppedug: 2 år
 • Fjedre: 5 år
 • Springs: 5 years
 • Ramme: 10 år

Kort oversigt over trampolinens egenskaber:

 • Sizes: Diameter of 330 cm, 380 cm or 430 cm
 • Frame and legs: 42 mm. steel pipe in 2 mm. thickness
 • Edge protection: Width 38 cm and thickness 3 cm
 • Springs: Twinspring Gold
 • Weight: 87.2 kg
 • Height of the trampoline with safety net: 265 cm

Top 3 Berg Champion trampoliner

Her er der udvalgt tre af de bedste og mest interessante modeller af Champion-modellen:

Nr. 1 Berg InGround Champion 330

Denne trampolin er en af de bedste trampoliner til nedgravning. Trampolinen kræver intet sikkerhedsnet, da den er nedgravet i jorden, og man derfor ikke risikere at falde langt, hvis man falde af. Derfor fås den også til en fornuftig pris. Det, at trampolinen er nedgravet, gør trampolinen mere elegant og mere usynlig i haven.

Nr. 2 Berg Champion 430 + Comfort net

Berg Champion 430 er en perfekt kombination, da den både indeholder den brede hoppedug, som sikre på plads og tilmed har en høj sikkerhed. Sikkerhedsnettet er højt og beskyttelseskanten er bred og robust.

No. 3 Berg Champion 330 + Comfort net

Denne trampolin er den mindste i serien for Champion trampoliner. Den vil derfor være perfekt, hvis din have ikke er så stor. Selvom trampolinen er en smule mindre, ændrer det ikke på dens kvalitet. Med trampolinen medfølger et sikkerhedsnet, der sikrer dine børn, når de hopper. Du skal derfor ikke bekymre dig om risikoen for, at de falder ud.

Berg Elite – trampolinen til gymnaster og større børn

Berg elite trampolinen er på alle punkter den bedste trampolin. Den er mere robust, stabil og altså mere holdbar. Derudover er trampolinen mere sikker, og man kan derfor højere end på både Favorit- og Champion trampolinerne. Denne trampolin vil være perfekt til dig, som dyrker springgymnastik, eller som bare gerne vil hoppe så højt som det er muligt.

Video: Om Berg Champion

Berg Elite – godkendt efter DS/EN 1176 standarden

I modsætning til mange andre trampoliner, som sælges på det private marked og til privat forbrugere, må Berg Elite, godt opstilles offentlige steder, det kan for eksempel være på en offentlig legeplads.

Det må den, fordi den er godkendt efter DS/EN 1176 standarden. Det vil sige, at kvaliteten og konstruktionen er bygget til at kunne tåle at blive brugt offentligt og af mange mennesker. Den er meget slidstærk, og er derfor velegnet til langvarig brug.

Byggekvalitet

Stålrammen og benene er i en god og robust kvalitet. Rørene har en diameter på 42 millimeter og en tykkelse på 2 millimeter. Som på de andre Berg trampoliner er disse elektrogalvaniseret både udvendig og indvendig. Det betyder, at stålet er bedre beskyttet mod rust. Dette er selvfølgelig en fordel, da trampolinen står ude gennem alle årstider. Benene er sortlakerede.

Fjedre

Som på Berg Champion trampolinen er hoppedugen på Berg Elite monteret med Twinspring Gold fjedre, som giver et blødere og mere dynamisk opspring end på billigere trampoliner. På denne model er der placeret mellem 96 og 128 fjedre, hvilket afhænger af hoppedugens størrelse. Fjedrene er behandlet mod rust og tæring, så de kan modstå den danske vinter.

Sikkerhed

Berg Elite er en markant dyrere trampolin end både Favorit- og Champion-trampolinerne. Dette skyldes blandt andet Berg Elite trampolinens høje sikkerhed. Med sine 40 centimeter i bredden er beskyttelseskanten både bredere og mere robust end på de andre af Bergs trampolin serier.

Dens kraftige betræk er lavet til at kunne holde i mange år, faktisk op til 2-3 gange længere end andre Berg trampoliner. Dette er fordi den er polstret med et ekstra lag. Den store beskyttelseskant betyder, at det næsten er umuligt at få en fod eller et ben ned mellem fjedrene. Udover dette medfølger der også et sikkerhedsnet, der er kraftigere i kvaliteten.

Sikkerhedsnettet er boltet direkte fast på stellet af trampolinen og sidder helt stramt med ekstra buede stolper, så man ikke risikerer at ramme dem, mens man hopper.

For ekstra sikkerhed er alle stolperne dækket med skumplast, som oveni købet er dækket af sorte hylstre. Dette gør både trampolinen sikker og elegant at se på.Sikkerhedsnettet og beskyttelseskanten er med til at sikre, at dit barn er yderst godt beskyttet.

Opspring og anbefalet vægt og alder

Fordi Berg Elite trampolinen er udstyret med Twinspring Gold fjedre og en hoppedug i topkvalitet, vil hoppet både være behageligt, dynamisk og højt. Denne trampolin har nemlig det nyeste design indenfor hoppeduge fra Berg. Denne hoppedug, som er kaldet AirFlow, lader 50% mere luft kommer igennem dugen.

Det betyder, at når man hopper vil der være mindre modstand, fordi mindre luft trænger igennem, og man kan derfor også hoppe højere. På denne trampolin kan man derfor hoppe højere, end man kan på både Favorit- og Champion trampolinerne.

Dette kan specielt være nyttigt, hvis man er springgymnast og vil øve sig derhjemme, eller hvis man bare elsker at oppe højt. Fordi opspringet er så dynamisk, så kan børn med en vægt på 20 kilo og derover sagtens være med.

Garantier

Følgende er en oversigt over de garantier, som følger med Berg Elite trampolinen:

 • Ramme: 10 år
 • Fjedre: 5 år
 • Kantpude: 5 år
 • Hoppedug: 5 år

Kort oversigt over trampolinens egenskaber:

 • Størrelser: Diameter på 330 cm, 380 cm eller 430 cm.
 • Ramme og ben: 42 mm. stålrør i 2 mm. tykkelse
 • Kantbeskyttelse: Bredde 40 cm. og tykkelse 3 cm.
 • Fjedre: Twinspring Gold
 • Højde på trampolinen: 85 cm
 • Højde på trampolinen med sikkerhedsnet: 265 cm

Bestil hos Abalicaonline.dk

Læs andre anmeldelser 

Vi har samlet 46 anmeldelser til dig fra forskellige hjemmesider.

Sammenligning af Favorit, Champion og Elite trampolinerne

I dette afsnit opridses forskellene på de tre trampoliner. Det er til dig, der er i tvivl om, hvilken slags trampolin, der opfylder dine krav.

Trampolinernes ben

Først og fremmest er der forskel på de tre trampolin stålramme og ben. Benene på Berg Favorit-modellen har en diameter på 38,1 millimeter og en tykkelse på 1,5 millimeter, hvorimod både Berg Champion- og Elite-modellen har en diameter på 42 millimeter og en tykkelse på 2 millimeter. Det gør, at Berg Champion og Elite, er mere robuste, da de er tykkere i stålet.

Trampolinernes sikkerhedsnet

På de tre trampoliner er sikkerhedsnettet sat forskelligt på. På Berg Favorit sidder nettet stabilt fast omkring trampolinen og er op til 1,8 meter højt. Det er fastgjort uden på beskyttelseskanten direkte på trampolinens ben og giver en god pladsfornemmelse på selve trampolinen.

Sikkerhedsnettet, som omslutter trampolinen, er fintmasket og slidestærkt. På Berg Champion-modellen sidder sikkerhedsnettet også fast uden på rammen i en direkte linje mellem stolperne og så tæt ved beskyttelseskanten, at man ikke risikerer, at arme eller fødder smutter ud.

Dette sikkerhedsnet har buede stolper, hvilket gør nettet mere stabilt. Berg Elite har også et sikkerhedsnet med buede stolper. Nettet er fremstillet med præcision, og spændingen justeret sådan, at nettet sidder helt tæt og stramt. Stolperne fastgøres foroven med skruekapper. Dette net er både let at montere, men også det bedste sikkerhedsnet af de tre trampoliner.  

Beskyttelseskanten

Beskyttelseskanten har forskellig tykkelse og bredde på de tre trampoliner. Berg Favorit har en kant, som er 38 centimeter bred, måler 20 millimeter over rammen og 10 millimeter over fjedrene.

Berg Champion trampolinen måler det samme i bredden som Berg Favorit, men har en tykkelse på 3 millimeter, hvilket gør kanten blødere.

Berg Elite er, som tidligere nævnt, en dyrere trampolin end både Favorit- og Champion-trampolinerne. Med sine 40 centimeter i bredde og 3 millimeter i tykkelse er beskyttelseskanten både bredere og mere robust end på de andre af Bergs trampolin serier.

Opspring

Fjedrene på de tre trampoliner har afgørende betydning for opspringet. Både Berg Champion og Berg Elite, har Twinspring Gold fjedre, som gør, at opspringet er blødere og mere dynamisk. Disse trampoliner egner sig derfor både til små og store børn, hvorimod Berg Favorit, er bedre til de lidt større børn.  

5 gode grunde til at vælge en Berg trampolin

Berg trampoliner, er nogle af de mest populære trampoliner herhjemme, og dette er selvfølgelig ikke uden grund. Trampolinerne udmærker sig i forskellige tests, især på grund af trampolinernes sikkerhed og stabilitet. En Berg trampolin vil derfor også være markant dyrere end de trampoliner du vil kunne købe i et lavprisvarehus, men kvaliteten er også derefter.

Hvis du køber en Berg trampolin, vil du have mulighed for at kunne købe reservedele, hvis din trampolin skulle gå hen og gå i stykker. Hvis for eksempel hoppedugen er mørnet, vil du have mulighed for at udskifte præcis den del, uden at skulle købe en hel ny trampolin. 

I dette afsnit, vil du blive klogere på, hvorfor lige netop Berg trampoliner er bedst-i-test. Her kommer 5 gode grunde til, at du skal vælge en Berg trampolin.

Nr. 1 Godt opspring for både store og små

Når du står og skal vælge en Berg trampolin, er det vigtigt at være bevidst om dem, man køber trampolinen til. Berg trampolinerne findes nemlig i forskellige serier, hvor opspringet er tilpasset en speciel målgruppe. Berg Favorit-modellen er mere fast, og opspringet vil derfor passe bedre til større børn og voksne.

En Berg Champion-model er derimod blødere og har et mere jævnt og dynamisk opspring, og er derfor mere tilegnet for mindre børn, men stadig også de større børn og voksne. Man kan altså finde en trampolin hos Berg, der passer til den målgruppe, der skal købes trampolin til.

Nr. 2 Stort udvalg af tilbehør

Hos Berg trampoliner findes der et hav af forskelligt tilbehør. For eksempel et cover, en stige, et forankringssæt og lignende. Det vil sige, at du selv kan vælge det tilbehør, du står og mangler, og du kan altid købe nyt, hvis behovet opstår.

Nr. 3 Stort udvalg af reservedele

En af de største fordele ved at vælge en Berg trampolin er, at der findes mange forskellige reservedele. Til disse trampoliner kan der for eksempel købes en ny hoppedug, nyt sikkerhedsnet, rammedele, beslag og nye ben. Så skulle trampolinen gå hen og gå i stykker bare et enkelt sted, er det ikke nødvendigt at købe en helt ny. Her får du muligheden for at udskifte den enkelte del, der skulle være i stykker.

Nr. 4 Høj sikkerhed

En trampolin er som bekendt ikke helt ufarligt. Det kræver derfor nogle gode sikkerhedsforanstaltninger, som vil mindske risikoen for ulykker. Med de fleste Berg trampoliner medfølger et sikkerhedsnet, som er monteret hele vejen rundt om trampolinen.

Dette sikkerhedsnet kan tilkøbes, hvis du køber en trampolin, som er gravet ned i jorden. Sikkerhedsnettet er specielt vigtigt, hvis du er glad for at lave tricks på din trampolin.

Her er risikoen større for at springe skævt eller miste balancen, og et sikkerhedsnet vil derfor sørge for, at du bliver på trampolinen. Derudover har trampolinerne en beskyttelseskant, som også går hele vejen rundt om trampolinen. Den sørger for at gøre det næsten umuligt at falde ned gennem fjedrene og afbøder slagene, hvis du skulle falde ned på puden.

Nr. 5. Stort udvalg

Berg trampoliner kommer i mange forskellige størrelser, former og farver. Dette betyder, at du vil kunne vælge en trampolin, der passer til netop dine behov og din have.

Idet det er nemt at udskifte trampolinens forskellige dele, vil du nemt kunne videresælge din trampolin, hvis du ikke længere har brug for den. Du har derfor ikke tabt den helt store sum penge, hvis trampolinen efterhånden mister dine børns interesse.

Berg Tattoo – et farvestrålende og sjovt hoppespil

Berg Tattoo kan både fås til Favorit- og Champion trampolinerne, men skiller sig aldeles ud, da den har en hoppedug med et særligt hoppespil. Man kan konkurrere med hinanden, ved at lave forskellige tricks i forskellige felter. 

Hvad går Tattoo-legen ud på?

Bergs Tattoo trampoliner har en hoppedug med i alt 6 forskellige hoppeområder. Hvert af disse områder har et tilhørende nummer og en tattoo. Hver tattoo er en instruktion, der viser, hvordan du skal hoppe. For at blive på trampolinen, skal du udføre de forskellige instruktioner, der er vist på dugen, i den rækkefølge, næste deltager i køen råber til dig. 

Sådan skal du hoppe ved de 6 forskellige tattoos:

 1. Hop på knæ og fødder, med ansigt mod midten
 2. Hop med fødderne, og ansigt mod midten
 3. Hop med bagdelen, og ansigt mod midten
 4. Hop med hænder og fødder
 5. Hop med fødderne, og ansigt væk fra midten
 6. Hop med ryggen og armene ud til siden

Udfordringen er at blive ved med at gennemføre det hop, den næste i køen råber til dig. Dermed bliver udfordringen også at huske alle de forskellige hop. Hvis du fejler et hop, må du forlade trampolinen og lade den næste deltager træde til. Nu er det så din tur til at råbe numrene op, der står på trampolinen.

Spillet er både lærerigt og underholdende for både små og store børn. Det skaber nye muligheder for sjov og leg på trampolinen, og samtidig er det en god og sikker måde at lade børnene udfolde sig på. Det giver børnene noget ekstra at give sig til på trampolinen, og det er altid sjovt at spille med sine venner.

Spillet er dertil også sikkert, idet det forhindrer flere børn i at hoppe på trampolinen på samme tid, men alle er stadig involveret i legen. Derudover er spillet også gavnligt for børns hukommelse. Idet man skal huske hvilken øvelse, der hører til et bestemt tal, træner det børnene i både at huske, men også at tænke hurtigt.

Det er dog ikke et spil for de helt små, da de vil have svært ved at følge med. Hvis man har lidt større børn, kan man altid sætte tempoet op, eller udfordre sig selv med nye eller flere øvelser. Berg tattoo fås i to forskellige varianter, en til Berg Favorit og en til Berg Champion.

Gode råd til når du skal hoppe på trampolin

Det er vigtigt at være bevidst om, hvad der er bedst at gøre, når man hopper på trampolin. På den måde undgår man i højere grad, at der sker ulykker på trampolinen.

1. Hop altid kun én ad gangen

Hvis I er flere, der hopper på trampolinen, kan I nemt støde sammen og dermed komme til skade, hvilket kan forvolde både små og store skader. Dette gælder især, hvis der er stor forskel på både højde og vægt. Hvis du alligevel ikke kan lade vær, så er det vigtigt at sørge for, at personen du hopper med har samme højde og vægt som dig selv. Det er dertil også vigtigt, at I er opmærksomme på hinanden og undgår at hoppe for vildt. Tag det stille og roligt.

2. Brug sikkerhedsnet

Det er altid en god ide, at din trampolin har sikkerhedsnet. Dette mindsker risikoen for at falde ud over trampolinen, og det forhindrer også mindre børn i at komme op, og dermed også falde ned.

3. Pas på med tricks

Det er sjovt at slå saltomortaler og kolbøtter på trampolinen, men det kan bestemt også være meget farligt. Du kan komme slemt til skade med både nakke og ryg, hvis du lander forkert. Dette kan forårsage langvarige skader, hvilket man helst skal undgå. Så hvis du ikke er vant til det, så er det bedst at holde sig fra det.

4. Børn under seks år skal have en voksen ved trampolinen

Mindre børn kan have svært ved at styre deres hop og hvordan de lander. Samtidig er deres knogler stadig sårbare overfor brud, og man skal derfor være varsom med både hoved og nakke. Det er vigtigt, at forældre bevidstgøre deres børn om, at det er sjovt og godt at hoppe på trampolin, men at man skal hoppe med omtanke. Derfor er det en god ide at sætte nogle regler op for dine børn.

5. Husk at give trampolinen et sikkerhedstjek jævnligt

Hop aldrig på en ødelagt trampolin. Det kan enten være en revne i hoppedugen, eller hvis fjedrene ikke er ordenligt dækket. Hvis du opdager, at der er noget på trampolinen, der er gået i stykker, så husk at fortælle det til dine forældre. Hvis man forsømmer at vedligeholde sin trampolin, forsømmer du også trampolinens sikkerhed.

Først og fremmest er det vigtigt at sørge for, at skruer og beskyttelseskant er monteret ordentligt. Tjek alle samlingerne, og at benene sidder ordentligt fast. Skift rustne fjedre ud, og tjek at dugen er helt uden huller og revner.

Tjek trampolinens omgivelser – er der god plads over og rundt om trampolinen. Sæt trampolinen på et jævnt og vandret underlag, så den ikke står og hælder.

Placer trampolinen på et blødt underlag f.eks. græs og i en god afstand fra ting, man kan slå sig på. Man kan eventuelt grave trampolinen ned i jorden, så falder børnene ikke så langt, hvis de skulle risikere at falde ud over.

En havetrampolin kan ikke stå ude hele året uden vedligeholdelse. Det anbefales at tage nettet af og lægge det indenfor, når efterår og vinter nærmer sig. Fastgør samtidig rammen til underlaget, så den ikke blæser væk, hvis det skulle blæse.

Fakta om de forskellige tests og kilder

Bäst-i-Test: Test af 4 trampoliner

Bäst-i-Test har testen 8 forskellige trampoliner. De er alle vurderet ud fra tre kriterier; sikkerhed, byggekvalitet og hoppeegenskaber. Her bliver det hurtigt klart, at Berg Favorit er den bedste i denne test. Dette skyldes den høje byggekvalitet, den høje sikkerhed, og til sidst de gode hoppeegenskaber.

Leva & Bo

Denne test er den største af testene. Her blev der testet 13 forskellige trampoliner i forskellige prisklasser. Testen blev foretaget af SP, Sveriges Tekniske Forskningsinstitut. Testresultatet viser, at det godt kan betale sig at købe en af de dyrere trampoliner, for eksempel en Berg trampolin.

De billige modeller kan ikke holde den ønskede standard, når det kommer til sikkerhed og stabilitet, hvilket er meget kritisk.

Testfakta – test af 7 trampoliner

Den svenske testportal Testfakta, foretog i år 2008 en test af i alt 7 forskellige trampoliner. I testen er der kigget på trampolinernes byggekvalitet, hoppeevne og sikkerhed, og det var allerede klart i overskriften, at trampolinerne udgør en væsentlig sikkerhedsrisiko. Det er blandt andet beskyttelseskanten, som afgør, hvor sikker en trampolin er, og her konkluderede

Testfakta, at de billige trampoliner fra lavprisbyggemarkeder ikke havde en tilstrækkelig beskyttelse rundt langs kanten. På disse trampoliner er det typisk bare en presenning, der dækker fjedrene. Dette materiale er langt fra beskyttende i at forhindre, at et barns fod eller ben kommer i klemme.

Berg Champion trampolinen ender med at blive bedst i test, da både sikkerheden og byggekvaliteten er høj. Beskyttelseskanten er både blød og jævn, og så dækker den alle fjedre hele vejen rundt, som forhindrer ulykker.

SVT REA – Test af 3 trampoliner

Denne er test er foretaget af et svensk tv-program. Testen blev foretaget af hoppeglade børn, som skulle teste tre meget forskellige trampoliner. Det blev hurtigt konkluderet, at trampolinerne var i meget forskellig kvalitet.

Den ene trampolin når endda at bukke inden testen går i gang, da benene simpelthen ikke kan holde trampolinen. I denne test ender Berg Champion trampolinen igen med at være bedst i test, da både sikkerheden og hoppeegenskaberne er den bedste af de tre repræsenterede trampoliner.

Samlet overblik

Samlet set er Berg trampolinerne nogle af de bedste trampoliner, du kan finde på markedet. De kommer i et utal af varianter, både forskellige størrelser, med og uden sikkerhedsnet, og så kan du enten få dem med ben eller til nedgravning i din have. Du har derfor mulighed for at vælge lige præcis den trampolin, du har behov for.

Hvis du har mindre børn, vil en Berg Champion være den ideelle trampolin, da den er blødere at hoppe på, hvorimod en Berg Favorit er for de lidt større børn. Hvis dit barn dyrker gymnastik, vil en Berg Elite være en ideel trampolin, da dens hoppedug er lavet specielt til dette formål.

Fælles for dem alle er deres høje kvalitet og sikkerhedsniveau. Det er altid vigtigt at sikre sig, at sikkerheden på den trampolin, du vælger, er i top. Derudover er det også vigtigt, at du laver nogle aftaler med dine børn, så du er sikker på, at de ved, hvordan de skal færdes på en trampolin.

Til sidst er det vigtigt, at man holder opsyn med trampolinen og sikkerhedstjekker den undervejs, så man undgår eventuelle skader.

Heldigvis har Berg trampoliner en lang levetid, og det er muligt at købe enkelte reservedele, så man ikke skal ud og investere i en helt ny trampolin. Så med ovenstående guide håber vi du er godt klædt på til at foretage det helt rette køb, så både du og dine børn kan få maksimal glæde af jeres nye trampolin.

Læs mere om: Trampolin til nedgravning – 14 modeller til nedgravning i jorden

Fagligt godkendt af læge (dr.med.)

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Hun interesserer sig for det menneskelige psyke, og hvordan vi kan leve sundere og længere.

Skriv en anmeldelse
5/5