Bliv hjulpet af med dine psykiske problemer

Lider du af psykiske problemer, er det vigtigt, at du tager dem alvorligt og kommer i behandling for dem. Men hvilke former for behandlingsmuligheder findes der? Og hvad vil være det bedste for dig at gøre?

Udgivet 30.06.17 reklame

Mange danskere lider af en psykisk sygdom, og det siges, at dette bliver fremtidens største problem inden for sundhed i Danmark. Langt de fleste psykiske sygdomme skyldes, at man både har en medfødt sårbarhed, eller at man kommer ud for traumatiske oplevelser, som kan udløse sygdommen.

Man kan også få en psykisk sygdom som følge af fysisk sygdom – man er eksempelvis tilbøjelig til at få en depression, hvis man har haft en hjerneblødning. Men hvad skal man stille op, når man får psykiske problemer? Læs denne artikel, der fortæller dig, hvordan du skal forholde dig til dette.

Det moderne samfund er skyldneren

Mange danskere kæmper med psykiske problemer som følge af det moderne samfund, vi lever i – specielt unge mennesker har det svært i disse tider.

Disse lettere psykiske sygdomme såsom stress, udbrændthed og lette depressioner hænger sammen med vores livsstil og samfundets høje krav til effektivitet. De mere tunge psykiske problemer stammer ifølge psykoanalytiske teorier fra den tidlige barndom.

Det spørger lægen om

Hvis du har en psykisk sygdom, kan diagnosen ikke bestemmes ud fra blodprøver og røntgenundersøgelser, som den kan ved fysiske sygdomme. I forbindelse med psykiske sygdomme er det meget vigtigt, hvad du selv fortæller til lægen, og hvad du svarer på hans eller hendes spørgsmål.

Under samtalen lægger lægen særligt mærke til, hvilken grundstemning du befinder dig i, og om du svarer hurtigt eller langsomt, om der tegn på, at du er nervøs, angst eller eventuelt psykotisk. Den følelsesmæssige kontakt under samtalen er også meget relevant.

Sådan stilles diagnosen

For at du kan få den bedst mulige behandling, er det vigtigt, at lægen stiller en diagnose – beskriver sygdomsbilledet så præcist som muligt. Diagnosen er en beskrivelse af, hvad du fejler, og når denne er stillet, har man mulighed for at få et skøn over, hvordan sygdommen kan udvikle sig.

Sådan hjælper psykologen dig

En psykolog har uddannelsen og erfaringen i at hjælpe med at belyse og afgrænse problemerne og hjælpe med at forstå dem, håndtere dem og løse dem. Det er dog dig selv, der skal gøre den største del af arbejdet, og det er sjældent lette løsninger. Det er hårdt arbejde, og det er dig, der skal sørge for, at det bliver gjort.

Psykologen hjælper dig på vej til et liv uden psykiske problemer, men han eller hun kan ikke gøre arbejdet færdigt – det skal du selv gøre.

Hvis du har en mistanke om, at du lider af psykiske problemer, kan du søge på psykolog Ringsted hvis du bor i Ringsted eller psykolog i den by du bor i.

Hvis du gerne vil læse mere omkring behandling af phykiske problemer og psykologer, så kan læse mere her.

doc24.dk

Artikel godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Forfatter for indlægget.

Find mere information her