Anmeldelse af Breakout Room

Her kan du læse mere om, hvad Breakout Room er, hvilke udfordrende og spændende aktiviteter de kan tilbyde, hvilke fede ting I får ud af at bruge en dag her, og hvorfor det helt sikkert også passer perfekt til jeres næste sociale aktivitet – hvad enten det er privat eller i virksomheds-sammenhæng.

breakout room
Udgivet 08.05.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Hvad er Breakout Room?

Breakout Room specialiserer sig i at lave det, der kaldes escape rooms. Et escape room er en relativ ny genre inden for live-action aktiviteter, hvor I skal løse gåder og mysterier på tid for at slippe ud af et rum.

På flere måder minder konceptet lidt om de gamle forlystelsespark-klassikere som Spøgelseshuset og Skærsilden, men forskellen her er, at I ikke blot skal gå igennem en bygning, men faktisk løse opgaver på tid for at komme videre.

Denne nye genre er altså både mere engagerende, udfordrende og utroligt underholdende.

Escape room er inspireret fra computerspillenes verden, hvor der pludselig opstod en enorm interesse for disse spil, hvor man skulle finde hints, skjulte beskeder og koder, og tænke sig en vej ud eller ind i det næste rum.

logo mystery makers

Byens bedste er “Mystery Makers”

Mystery Makers vinder år efter år “byens bedste” oplevelse med deres mystery room og escape rooms. Bl.a. hos Lonely Planet og TripAdvisor.

Besøg Mystery Makers
9.2score
Ad

Disse spil blev så populære, at nogle besluttede at bygge dem i virkeligheden, og siden er de blevet en kæmpe succes, der har taget verden med storm. Man kan i dag finde et escape room i de fleste større byer nærmest hele verden over.

Breakout Room i København har også lavet deres version af dette fænomen og har lykkedes utroligt godt med det, så der i dag findes et stort udvalg af forskellige escape rooms med noget for en hver smag og til en hver lejlighed.

Breakout game

Hvor ligger Breakout Room og hvordan kommer I dertil?

Breakout Room har beliggenhed både i Rødovre og centralt i København. Det er nemt at komme til begge steder med offentlig transport eller i bil.

På hjemmesiden findes nem og overskuelig booking, så I hurtigt kan danne jer et overblik over, hvornår I har mulighed for at prøve kræfter med konceptet.

Breakout Room i Rødovre og Breakout Room i København har lidt forskelligt layout og kapacitet. Læs mere om dette nedenfor.

Hvordan foregår Breakout Room?

I skal gerne ankomme i god tid, så I kan nå at få instrukser og gøre jer klar til at begynde. Det er vigtigt at I er parate, for som sagt foregår denne aktivitet på tid. I har præcis 60 minutter til at slippe ud af jeres rum.

Dette gøres ved at finde hints, beviser, objekter og løse udfordringer, puslespil og gåder undervejs. Typisk begynder I med en introduktion til rummet og en baggrundshistorie som leder jer til den første udfordring.

logo mystery makers

Byens bedste er “Mystery Makers”

Mystery Makers vinder år efter år “byens bedste” oplevelse med deres mystery room og escape rooms. Bl.a. hos Lonely Planet og TripAdvisor.

Besøg Mystery Makers
9.2score
Ad

I mange af rummene er det konstrueret således, at I er nødt til at løse udfordringerne i kronologisk rækkefølge. Dette skyldes at I ofte vil skulle bruge elementer fra en foregående udfordring til at løse den næste.

Og efterhånden som I løser spillene og gåderne, så udvikler historien sig også!

I bliver med andre ord kastet direkte ind i spillenes verden, hvor I nu skal være hovedpersoner og ikke kender svarene på forhånd. Og bedst af alt – det er ikke muligt at bruge snydekoder.

Læs videre herunder for en gennemgang af de mange forskellige escape rooms som udbydes hos Breakout Room.

Brain game

Basement 13

I befinder jer i en gal mands kælder. I er låst inde. Hvad nu?!

Denne mand har en dyster historie, og I skal se at komme ud derfra inden det bliver jeres endeligt. Den gale mand er tilbage om præcis en time, så der er ingen tid at spilde.

Find gåderne og løs dem hurtigt – uret tikker!

Dette nervepirrende rum har alt, hvad et godt escape room skal have med masser af gåder, koder og mysterier. Der er dog ingen chok-effekter, så rummet passer til de fleste deltagere.

Sværhedsgraden på Basement 13 er middel.

Kapacitet:

 • To rum i Rødovre og seks rum i København
 • Rødovre: 4-8 deltagere per rum (op til 16 deltagere i alt)
 • København: 3-6 deltagere per rum (op til 36 deltagere i alt)

Tidsmaskinen

I er på magisk vis transporteret tilbage til det mest glamourøse årti af dem alle: 80’erne. Velkommen (tilbage) til legendariske film, musik med fantastiske rytmer, og ren nostalgi gennem et gensyn med VHS, LP’er og andet gammel lir fra den moderne teknologis spæde begyndelse.

Der er med andre ord dømt ægte ”Tilbage til Fremtiden”-idyl.

Rummet kræver dog ingen forudsætninger, og man behøver ikke at have levet i 80’erne for at få en masse sjov ud af dette rum.

Det er spækket med sjove gåder, lege og ledetråde. Kan I holde styr på dem alle? I må samarbejde godt for at slippe ud af dette rum, inden de 60 minutter er gået.

Sværhedsgraden for Tidsmaskinen er let til middel.

Kapacitet:

 • Et rum i Rødovre og to rum i København
 • Rødovre: 4-8 deltagere per rum (op til 8 deltagere i alt)
 • København: 3-6 deltagere per rum (op til 12 deltagere i alt)

Black Magic

Er I parate til vaskeægte sort magi? I er fanget i åndernes verden, og med kun 60 minutter til at slippe ud, får I hård kamp til stregen af det tikkende ur.

Dette mystiske rum er fyldt med Tarotkort, heksestjerner, gåder, formularer, og mere end blot luft mellem himmel og jord.

I dette rum bliver I delt op i to grupper, og skal nu løse forskellige gåder og spil for alle at komme sikkert ud. Der er derfor lagt op til ekstra spænding og masser af adrenalin.

Tænk jer godt om – og ud af boksen – for at slippe ud herfra.

Sværhedsgraden i dette rum er middel til svær.

Kapacitet:

 • To rum i Rødovre og to rum i København
 • Rødovre: 6-12 deltagere per rum (op til 24 deltagere i alt)
 • København: 5-9 deltagere per rum (op til 18 deltagere i alt)

X-treme Black Magic

Fik I slet ikke nok mystik og sort magi i Black Magic, så kan I nu forsøge jer med denne ekstreme udgave, hvor spillet er forlænget til 80 minutter, og denne gang er endnu mere tætpakket med udfordringer og gåder.

Hvis I ikke kan få nok af mystik og det okkulte, og er I bidt af et galt Ouija board, så er dette udvidede rum helt ideelt til jer.

logo mystery makers

Byens bedste er “Mystery Makers”

Mystery Makers vinder år efter år “byens bedste” oplevelse med deres mystery room og escape rooms. Bl.a. hos Lonely Planet og TripAdvisor.

Besøg Mystery Makers
9.2score
Ad

Kan I mon nå at komme ud, inden I er fanget på den anden side for evigt?

Sværhedsgraden i dette rum er middel til svær.

Kapacitet:

 • To rum i Rødovre og to rum i København
 • Rødovre: 3-6 deltagere per rum (op til 12 deltagere i alt)
 • København: 3-6 deltagere per rum (op til 12 deltagere i alt)

Breakout room

Bomb-in-a-box

Dette er ikke et escape room, men et breakout game, hvor I sidder og spillet et intenst og udfordrende spil sammen rundt om et bord. Også dette er på tid, og I skal tænke jer godt om og arbejde sammen for at vinde.

I Bomb-in-a-box har en terrororganisation plantet bomber i fem forskellige byer, og det er nu op til jer at løse gåderne og klare jer igennem udfordringerne, så I kan få detoneret bomberne i tide og redde verden.

En afstikker fra terrorgruppen er blevet myrdet, men nåede inden da at samle en række oplysninger og materialer, som kan hjælpe jer undervejs. Har I hvad der skal til for at redde verden?

På grund af dette spils udformning er det også muligt at bestille ud af huset til jeres næste spilaften eller som en sjov og anderledes teambuilding på arbejdspladsen.

Sværhedsgraden på dette spil er middel til svær.

Kapacitet (hos Breakout Room):

 • Rødovre: 6-16 deltagere per spil (2 bomber)
 • København: 6-16 deltagere per spil (2 bomber)
 • Rødovre: Op til 96 spillere (12 bomber)
 • København: Op til 96 spillere samtidig (12 bomber)

Passer Breakout Room til din næste aktivitet?

Som I kan se ovenfor, så findes der er i Breakout Room helt fantastiske skægge, udfordrende, uhyggelige og vanvittigt gennemtænkte spil. Temaerne er gennemførte, historiefortællingen er eminent og kvaliteten er høj.

Der er med garanti noget, der passer lige præcis til jeres smag.

Minimumsalderen her er 12 år, og der er krav til, at minimum en voksen skal være med i hver gruppe. Dette er for at sikre, at forløbet går bedst muligt, og at alle har det sjovt og føler sig trygge undervejs.

Disse aktiviteter passer til de fleste mennesker, som godt kan lide at spille og lege. Det kræver ingen videre forudsætninger at deltage – man behøver altså hverken at være god til at knække koder eller vide meget om et emne på forhånd. Der er desuden god plads i rummene, så selvom I er låst inde behøver I ikke være nervøse for at få klaustrofobi.

Det vigtigste er, at man er klar på en udfordring, og kan lide at løse denne slags opgaver sammen med andre.

Aktiviteterne kan derfor være ideelle at bruge både som en anderledes aktivitet med venner, familier og bekendte, men kan også være en utrolig gavnlig ting at prøve på arbejdspladsen.

Hvis I er flere afsted end der er plads til i et rum, så har I mulighed for at booke flere rum på én gang. Så har I også en masse oplevelser og erfaringer at dele med hinanden efterfølgende.

Se også vores artikler om Escape roomQuest room, Mysterium room. Disse spil ligner meget mysterium room.

Læs andre anmeldelser 

Vi har samlet 202 anmeldelser til dig fra forskellige hjemmesider.

Hvad I kan få ud af et besøg hos Breakout Room?

Når I træder ind i disse rum, tvinges I til at samarbejde på helt andre måder, end hvad I er vant til. I skal tænke kreativt, konstruktivt og rationelt – og typisk tænke helt anderledes end hvad I tror. Gåderne og koderne er ikke lette at gennemskue, og derfor kræver escape rooms god kommunikation og stærkt samarbejde.

Det kan ofte være en fordel at have meget forskellige typer af deltagere med, og jo flere I er, jo flere hjerner har I til at tænke, øjne til at spotte gemte hints, og ører til at lytte efter skjulte beskeder.

Selvom det kun varer 60 minutter, er der tryk på undervejs, og vil I blive udfordret og underholdt hele vejen igennem.

I vil med garanti mærke adrenalinen pumpe, og er på alle måder garanteret en meget anderledes og uforglemmelig oplevelse med disse spil. Oplevelsen kan I tage med jer videre, og den kan give jer noget at tale om længe efter.

Mange oplever i disse aktiviteter at opnå et stærkere sammenhold og have mere tillid til hinanden efterfølgende. Netop derfor er disse escape rooms også så velegnede som teambuilding- eller onboarding aktiviteter til virksomheder.

Det eneste I behøver spørge jer selv er; hvornår kan vi komme afsted?!

 

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Anmeldelse på Breakout room

Skriv en anmeldelse
5/5