De bedste skønhedstips til din hud

Har du en smuk og sund hud, vil du med det samme udstråle naturlig skønhed og sundhed. Vejen til en sund hud kan dog være lang. Herunder finder du gode tips til, hvordan du nemt kan få en smuk hud.

Udgivet 27.01.17 reklame

Huden er kroppens største organ, og det er derfor vigtigt, at vi passer på den. Ikke kun af sundhedsmæssige årsager, men også rent udseendemæssigt. Vi giver nogle enkle tips til, hvordan du kan pleje din hud og opretholde dens sundhed.

Agurk-tricket

Du har måske set i diverse amerikanske film, at skuespillerne får agurker langt over øjnene i forbindelse med deres behandling. Men det er ikke helt dumt, fordi der er positive effekter ved dette. Det kan hjælpe, hvis din øjne er irriterede eller tunge, og det har en skøn beroligende virkning.

Derudover kan du udnytte agurken mest muligt ved at rive den, for derefter at putte den revne agurk ned i to teposer, én til hvert øje. Herved frigives saftens fra agurken og har en skøn effekt på dine øjne og huden omkring.

Udrens kroppen med en simpelt drik

Et glas med kogt vand og saft fra en halv citron hver morgen på tom mave, kan være en god ting at implementere i sin morgenrutine, hvis du vil rense kroppen for alle affaldsstoffer og derved få en sund hud. Det lyder ganske enkelt, men det er lige præcis, hvad det er. Samtidigt er det nem drik at få tid til at lave om morgenen, og drikken kan du indtage samtidigt med, at du gør dig klar.

Peeling af huden et par gange om ugen

Mange kan tro, at ved at skrubbe huden med peeling, bliver huden forværret. Men det er faktisk det modsatte, som sker. Huden bliver i stedet fornyet og forstærket, hvis du eksfolierer huden regelmæssigt.

Dog er det vigtigt at huske på ikke at skrubbe alt for hårdt, men i stedet nærmest massere peelingen ind i huden for at opnå den rette effekt.

Hafaro.dk er en kendt dansk webshop, der sælger de bedste produkter til kroppen. De har et stort udvalg af forskellige produkter til huden, som giver glans og liv.

Dagcreme med solfaktor

Når foråret kommer, kan man hurtigt undervurdere solens styrke. Selvom du ikke bliver knald rød af lidt tid i forårssolen, er det stadig en rigtig god idé at skåne huden mest muligt mod solens skarpe stråler. De fleste vil dog synes, at det er lidt voldsomt, at smøre sig ind i solcreme, når man kun har ramt april måned. Et godt alternativ til dette er at købe en dagcreme med solfaktor. På den måde er du beskyttet hele dagen og forebygger samtidigt solskader, pigmentforandringer og rynker.

Plej huden indefra

En idé, når man er på jagt efter en sund hud, er næring indefra. Vores hud har brug for vitaminer, mineraler og fedtsyrer for at fungere så optimalt som muligt. Men i en travl hverdag er det ikke altid, man lige får alt det nødvendige, man skal have, for at opretholde den sunde hud. Her kan kosttilskud være en god hjælp for at få alt, hvad der er nødvendigt.

De sædvanlige tips

Derudover er der selvfølgelig de sædvanlige tips, du kan følge, for at få den optimale hud. Her skal du undgå for meget alkohol og sol, sørge for at du får nok søvn, kvitte cigaretterne og huske på, at stress i den grad også påvirker din hud.

Disse tips kan hjælpe dig med at skåne og pleje huden, og du kan glemme alt om botox, men i stedet tage disse nemme råd og rutiner til dig. Det kræver kun lidt tilvendelse til, at det bliver en del af din daglige rutine, og din hud vil takke dig for det i længden!

doc24.dk

Artikel godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Forfatter for indlægget.

Find mere information her