Den bedste motivation for motion – træningsgadgets

Mangler du motivation til at komme i gang med at træne, findes der en lang række forskellige former for gadgets, der kan hjælpe dig. De kan være med til at give dig motivationen tilbage, så det ikke bliver en kamp at skulle træne.

motion
Udgivet 31.10.2016|Senest redigeret 18.01.2019 reklame

Motion er den bedste måde at holde din krop og dit helbred ved lige på. Det er dog ikke altid så let at lokke fx far med ud at løbe, hvis ikke han er særlig motiveret. Nogle gange kan nyt træningstøj, en ny motionsform eller en ny rute motivere folk i forbindelse med motion. Andre gange kan gadgets være vejen frem! Vi giver dig de fedeste gadgets til motionisten.

 

I forbindelse med motion kan de bedste gadgets hjælpe motivationen på vej, både før, under og efter selve motionen. Men inden du køber dig fattig i alskens lir, bør du læse med her og finde ud af, hvilke gadgets der er de bedste til forskellige motionsformer.

Apple Watch – mountainbike

Smartwatches og pulsure bliver mere og mere populære – forståeligt nok! For det første kan et smartwatch spille god musik til turen på jernhesten. Derudover fungerer et smartwatch også godt til at motivere dig til at blive bedre og hurtigere. Dette kan nemlig også bruges til at tage tid, måle din puls, som skridttæller, søvnkvalitet op til turen m.m.

Desuden findes der tilbehør i alle afskygninger til fx et Apple Watch, så dette og dermed din motivation kan udbygges yderligere og effektivt. Find mere og billigt Apple Watch tilbehør her.

Trådløse hovedtelefoner – løb

Noget af det som kan demotivere folk til at løbe er ideen om at løbe, bare for at løbe. Så snart man har taget hul på ruten gør både ben, knæ og fødder ondt og man bliver forpustet af bare tanken om at løbe længere. Derfor virker det for de fleste allerbedst, at blive distraheret fra selve det at løbe. Løb fungerer faktisk allerbedst, hvis man ikke tænker over at man løber.

En god måde at glemme at man løber er ved at lytte til fx musik, en spændende podcast eller en god bog. Et godt fif er at forsøge at forbinde løbeturen med at se frem til at høre den gode spilleliste, lytte til næste kapitel i bogen eller lære noget mere fra en podcast. Derfor er trådløse hovedtelefoner en god ide, da du dermed har helt ’frie tøjler’ på din løbetur.

Pandelampe – orienteringsløb/geocatching

Det er måske aldrig livsnødvendigt at løbe rundt med en pandelampe i sommermånederne. Ikke desto mindre er dette en kæmpe motivation i forhold til at få dyrket motion i vinterhalvåret. Bor du desuden på landet, eller generelt hvor der er sparsom belysning på gader og stræder, vil en pandelampe gøre sig endnu mere nyttig og motiverende.

Et godt er at købe en pandelampe, som kan justeres og selve klampen kan tippes op og ned. Sørg derfor også for at investere i et eksemplar, som sidder godt fast på dit hoved og ikke falder af, når du bevæger dig. Udover de praktiske fordele ved en god pandelampe er der også sikkerhedsmæssige fordele for dig. pandelampen gør nemlig, at du er lettere at se for trafikanter. For at sikre din sikkerhed helt, bør du dog supplere med reflekser på arme og ben.

 

Denne artikel er godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Om skribenten

Forfatter for indlægget.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5