Ergonomisk kontorstol Håg Capisco og Yoga 8 anmeldelse

Når du skal bruge mange penge på en ergonomisk kontorstol, er det selvfølgelig vigtigt, at du vælger den rette. Men hvilken vil det være? Læs vores gennemgang af Håg og Yoga 8 herunder, og find ud af, om de vil være noget for dig.

Kontorstole
Udgivet 28.09.17 reklame

Når du leder efter en ergonomisk stol, skal du som udgangspunkt ikke gå efter, hvad der ser flot ud på værelset. Hvis du har en smule nakke, lænde, eller rygsmerter i det hele taget, så er det langt vigtigere at finde en ergonomisk stol, der kan hjælpe med at få den rette holdning og arbejdsstilling i løbet af en arbejdsdag.

En god ergonomisk stol vil først og fremmest være mere komfortabel for dig. Yderligere fremmer en god stol dit velvære og gør dig mere effektiv i løbet af en arbejdsdag. Desuden tilbyder en ergonomisk stol, modsat mange middelmådige kontorstole, en del nyttige justeringsmuligheder. For eksempel justerbare armlæn, justering til sædet, samt justering til ryg og lænd. Alt sammen noget der kan give øget arbejdsglæde og effektivitet i løbet af en arbejdsdag. At finde en ergonomisk god stol betyder ikke altid, at den er dyr. Tværtimod kan du sagtens finde en billig kontorstol.

Nedenstående har vi givet vores bud på 2 modeller af ergonomiske kontorstole. Håg Capisco er en kvalitets stol kendt for sine ergonomiske egenskaber. Den anden er Yoga 8 kontorstol, som er en billigere kontorstol.

Håg Capisco – en ergonomisk stol til kontoret

På min tidligere arbejdsplads havde jeg selv rigtig god erfaring med Capisco kontorstolen. Før denne kontorstol, sad jeg på en stol til 300 kr. uden nogen form for ergonomisk støtte. Så det var som at skifte fra en Fiat til en Ferrari, da jeg første gang satte mig i en Håg Capisco stol! Håg Capisco 8106 stolen er en ergonomisk stol, der er inspireret af et cykelsæde. Den er dermed ikke beregnet til at sidde og slappe af på. Man tilbydes derfor til flere siddemuligheder, og er naturligt mere aktiv på stolen. Håg stolens design fordrer også til en mere ret holding, når man sidder i stolen. I det hele taget er denne stol klassens tunge dreng, og den kan absolut anbefales. Den er lidt dyrere end de fleste andre ergonomiske stole. Håg har lavet flere gode stole vi kan anbefale: Håg Capisco 8106, Håg Capisco 8126 og HÅG H04.

Yoga 8 – en ergonomisk gennemtænkt stol

Skal du finde en god stol til en fornuftig pris kunne du passende starte med en Yoga 4. Denne stol er billigere end de fleste gode kontorstole, dog uden at gå på kompromis med kvaliteten. Stolen har trods den lave pris rigtig gode indstillingsmuligheder.

Stolen har et afrundet sæde, også kaldet et vandfalds-sæde. Dette gør at du lettere kan skifte position på stolen, og f.eks. sidde i en arbejdsposition fremme på sædet med en god holdning i ryggen. Når man kigger på komforten på denne stol, er det virkeligt ikke let at finde en stol i samme prisleje, der har lige så gode indstillingsmuligheder, samme gode ergonomiske muligheder samt gode kvalitet. De fleste kontorstole tilbyder ikke mulighed for justering af lændestøtten, og de ergonomiske stole der tilbyder dette, koster ofte ret meget. Her er Yoga 8 en billigere stol og kvaliteten er god for pengene.

Som producent har Yoga i den grad formået at udvikle nogle kontorstole, der har en masse justeringsmuligheder og lækre features. Ved de fleste forhandlere af stolen, er der endvidere 14 dages prøvetid, så du kan altid sende stolen retur hvis du fortryder dit køb.

HÅG Capisco vs. Yoga 8

En lave en decideret konklusion på en vinder mellem HÅG Capisco og Yoga 8 afhænger af hvilke parametre der måles på. Er det kvalitet for pengene eller ergonomiske muligheder for pengene eller kvaliteten af stolen? Du er i hvert fald sikker på at gøre et godt køb hvad enten du vælger HÅG eller Yoga 8. Er prisen ikke afgørende for dig, så vælg en model fra HÅG Capisco. Dengodestol.dk har lavet anmeldelser og fulde tests af flere forskellige kontorstole. I følge deres anmeldelse er HÅG Capisco 8106 den bedste kontorstol, men Yoga 8 har også fået en rigtig flot anmeldelse.

Futura 3 eller Futura 4 er en anden kontorstol fra samme producent som Yoga 8, og den er også værd at tage med i overvejelsen. Futura 4 har i modsætning til Yoga 8 en nakkestøtte, mens Futura 3 ligner Yoga 8 med justeringsmuligheder og på kvaliteten. Vil du købe en kontorstol med henblik på at have den i mange år fremover og er økonomien ikke et emne, så læs anmeldelserne om HÅG Capisco og HÅG H04 på dengodestol.dk. Her kan du desuden læse omkring forskellene på de forskellige HÅG modeller i Capisco og H03, H04 og H05 familien.

Betyder prisen noget for dig og er du på udkig efter en billig kontorstol, så er der lavet flere anmeldelser på Dengodestol af billige stole samt links til butikker, der sælger billige brugte kontorstole. Det er vigtigt at sidde godt men ikke mindst kendskab til hvordan man skal sidde for at sidde godt. Læs mere om dette og om ergonomi i almindelighed for at undgå holdningsrelaterede smerter. Her har Dengodestol lavet nogle gode guidelines og artikler om emnet.

doc24.dk

Artikel godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Thorbjørn Petersen

Thorbjørn bidrager med viden, og tjekker den faglige kvalitet af alle oplysninger om kroppen, bevægeapparatet og fysiske lidelser i knogler og led. Thorbjørn er uddannet fysioterapeut fra Karolinska Instituttet i Stockholm i Sverige.

Find mere information her