Alt du skal vide om Escape Room

Er du på udkig efter den næste teambuilding-oplevelse til alle firmaets medarbejdere, eller måske den ultimative polterabend-event, så er det populært med et arrangement, hvor man skal bruge hjernen, løse opgaver sammen, f.eks. gåder – og det nyeste skud på stammen er det der kaldes escape rooms.

Udgivet 07.05.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Dette er et koncent og fysisk spil med svære gåder for voksne, hvor I bliver stillet over for en opgave, der kræver et godt samarbejde og nogle gode evner til kreativ tænkning i forhold til at løse nogle svære gåder for voksne. Samtidig bliver jeres evner til at løse en vanskelig opgave i fællesskab sat på en hård prøve.

Selv om det alt sammen er for sjov, så er det samtidig ret lærerigt for den enkelte deltager og for gruppen.

Hvilke gåder skal løses?

Som navnet antyder, så er et escape room et rum, som man skal slippe ud fra. Det vil sige, at en gruppe på omkring 3 – 10 personer bliver låst inde i et rum.

I dette rum vil der være nogle forskellige opgaver og sjove gåder, der skal løses, inden gruppen til sidst finder nøglen til udgangen.

Seancen varer cirka 45 – 60 minutter, så der er også et tidsperspektiv. Gruppen skal klare de forskellige opgaver og gåder til skattejagten, der skal ende med, at nøglen bliver fundet. Og den er godt gemt.

logo mystery makers

Byens bedste er “Mystery Makers”

Mystery Makers vinder år efter år “byens bedste” oplevelse med deres mystery room og escape rooms. Bl.a. hos Lonely Planet og TripAdvisor.

Besøg Mystery Makers
9.2score
Ad

Rummene kan være bygget op over et bestemt tema. Det kan for eksempel være:

  • En kælder
  • En magisk verden
  • Et slot
  • Et rædselskabinet
  • En dagligstue
  • Et fængsel

Og så videre. Alle temaer kan ses. Dog er der en overvægt af uhyggelige rum, som man ikke har lyst til at være i.

Der findes også en variant af escape roomet, hvor det gælder om at demontere en bombe, inden den sprænger. Meget stressende.

Der findes også live escape rooms. Læs mere om dem her

escape game

Samarbejd om de svære gåder for voksne

Det er nødvendigt at samarbejde for at løse gåderne, quizzerne og de praktiske opgaver. Derfor er denne øvelse særligt egnet til teambuilding. Dels er det sjovt og udfordrende, om I sammen kan løse opgaverne. Dels kommer jeres evner til at samarbejde under pres, når der opstår en spænding og et pres i forhold til at komme ud af rummet på tid.

Hvem påtager sig hvilken rolle i forhold til at få samarbejdet til at fungere?

Er I rigtig mange, så kan det visse steder lade sig gøre at booke to helt identiske rum. Dermed kan I også have en intern konkurrence om, hvilket hold der kommer først ud. Det giver lige en ekstra dimension. Efterfølgende kan de identiske oplevelser i hvert sit rum bruges til at vende i plenum.

Også for andre former for grupper kan disse gåder, quizzer og intense udfordringer bringe sindene i kog. Her får I nok set nogle sider af folk, som I ikke kender til, selv om I måske kender hinanden ret godt. Om I er i familie med hinanden, tilhører den samme forening eller mødes her for første gang, så vil I snart komme tættere på hinanden, mens I svedende er i gang med at løse de ultra svære gåder for voksne. I vil jo gerne ud derfra igen.

Quest room

Hvornår begyndte man at lave escape rooms?

Fænomenet er relativt nyt. Faktisk kendte man først denne type udfordringer fra computerspil. Her findes forskellige former for break out rooms i diverse spil.

Siden blev denne form for escape games overført til virkeligheden. I 2007 opstod det første live escape room i Japan, og siden har det bredt sig til andre dele af verden. Også i Danmark findes der efterhånden escape rooms en del steder, hvor I kan komme til at løse alle mulige svære gåder for voksne.

Når de er blevet så populære, så skyldes det jo, at det er spændende, sjovt og adrenalinpumpende nervepirrende.

Se også vores artikler om Exit gameTime quest, breakout room. Disse spil ligner meget mysterium room.

At løse svære gåder for voksne

Desuden er der hele quiz-siden. Mange kan godt lide at deltage i quizzer og at løse gåder og praktiske opgaver.

At de komplicerede gåder for voksne og vanskelige opgaver, som I skal løse i fællesskab, er en stor del at oplevelsen, er bestemt også medvirkende til den store og stigende popularitet, som disse escape rooms tilbyder.

logo mystery makers

Byens bedste er “Mystery Makers”

Mystery Makers vinder år efter år “byens bedste” oplevelse med deres mystery room og escape rooms. Bl.a. hos Lonely Planet og TripAdvisor.

Besøg Mystery Makers
9.2score
Ad

En enestående kombination af gåder, der skal løses både med hjernen og fysisk

Den geniale kombination af gådeløsning og stimulering af den praktiske intelligent gør denne gruppeoplevelse helt unik.

Om oplevelsen så skal bruges fremadrettet i jeres videre arbejde på et forbedret samarbejde på arbejdspladsen eller i klubben, eller I bare er afsted for at få en underholdende oplevelse, så vil I i hvert fald komme til at huske seancen i lang tid.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5