Få sunde fødder bambussokker

Danskernes fokus på fødder og sundhed på dette område, har i årevis været nedprioriteret og overset. Dette ses særligt i sundhedsvæsenet, hvor man dagligt prøver afhjælpe patienter, der efter årelangt brug af forkert fodtøj og sokker, nu døjer med gener og ubehag som følge heraf.

Udgivet 13.12.2021 | Senest redigeret 16.12.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Netop som følge af de mange danskere, der døjer med følgerne af forkert valg af fodtøj og sokker, har der været flere kampagner, hvor man har forsøgt at få danskerne til at prioritere deres fødders sundhed og velvære. Man har bl.a. opfordret danskerne til at købe bambussokker.

De fleste kan nikke genkendende til at gå på kompromis med både sko og sokker. Skoene blev brugt om end de strammede lidt og sokkerne – tja, de var der jo bare og om de strammede eller var for store, gjorde ikke det store. Men med sådan en tilgang havner man desværre ofte i kategorien af personer med fodproblemer og dette kan blive så slemt, at man skal have professionel hjælp af specialister i fodpleje.

Bambussokker er en gave til dine fødder

Du har med garanti hørt om bambussokker. Siden de for få år siden blev en del af udvalget hos forhandlere af sokker, er de markedsført som en gave til dig og dine fødder. I modsætning til mange forbrugerprodukter, der tales uberettiget til skyerne, er bambussokker en reel gave til dig og ikke mindst dine fødder.

Er du en af mange danskere der kun ejer sokker i bomuld og des lige, er du sandsynligvis også en af mange, der mishandler dine fødder med sokker der efter nogle timers brug, bader dine fødder i sved. Dette skyldes at bomuldssokker ikke har de samme svedtransporterende egenskaber som bambussokker. Dette er kun én af de mange årsager der er til at udskifte de gamle sokker med nye, der er lavet af bambus fibre.

Medvirker til et optimalt fodklima

Ud over at sikre et optimalt klima for dine fødder, har bambussokker også en række egenskaber, der bl.a. betyder at dine fødder bliver bedre ventileret og derved holdes køligere når du dyrker sport eller om sommeren, hvor temperaturen kan være høj.

Du er nødt til at gøre dig selv den tjeneste og fokusere på dine fødders sundhed. Det kræver ikke adskillige besøg hos den ene og den anden autoriserede et-eller-andet. Det hele starter med bambussokker.

Færre bakterier med bambus fibre

Når dine fødder opholder sig i sokker, lavet af bambus fibre, betyder det også at dine fødder opholder sig i et klima med færre bakterier. Bambussokker har nemlig egenskaber der betyder at miljøet vil bestå af færre bakterier. Denne egenskab besidder de almindelige sokker i bomuld ikke og det betyder meget for dine fødder.

Uanset om du har ganske almindelige fødder eller om du i forvejen døjer med fodproblemer, er det gavnligt at købe dine sokker i bambus. Det gælder naturligvis, at det i højere grad er vigtigt at forkæle dine fødder med bambussokker, hvis du døjer med eks. lugtende fødder, svamp eller lign. Bambussokker har en gavnlig effekt på ildelugtende fødder. Lugten kommer af fodsved og da bambus fibre har den egenskab, at de bedre kan transportere sveden fra dine fødder og holde dem tørre, vil dette også bevirke at du i mindre grad har tendens til lugtende fødder.

God kvalitet koster ikke en formue

Bambussokker koster ikke en formue og kan sagtens fås i en fornuftig kvalitet, selv om prisen ikke er skyhøj. Det vigtigste når du er på udkig efter bambussokker til dine fødder, er at indholdet af bambus er tilstrækkeligt. Køber du bambussokker hvor indholdet af bambus er for lavt, vil du opleve at de positive egenskaber ved bambus, ikke ses i samme grad.

Vær opmærksom på at du køber bambussokker der indeholder 70% bambus. Dette er tilstrækkeligt og giver også plads til at sokkerne indeholder andre typer tekstiler, som giver dig sokker med lidt stræk, som også er nødvendigt for at få sokker, der er alsidige og tjener flere formål.

Fagligt godkendt af Lea Christensen
Skriv en anmeldelse
5/5