Fem sjove motionsformer til et varigt vægttab

Drømmer du om at være sund hele livet, er det vigtigt, at du finder en sportsgren, som du kan lide at dyrke. Det er med til at gøre, at du naturligt vil holde dig sund. Læs herunder om fem forskellige sportsgrene, som du bør overveje.

Udgivet 24.02.2017|Senest redigeret 18.01.2019 reklame

Vi ved alle sammen godt, at det ikke er sundt for os at være overvægtige, men derfor kan det nogen gange være svært at få gjort noget ved det. Derfor kommer vi her med forskellige bud på sjove motionsformer, som kan være med til at gøre, at du endelig kommer ned på din idealvægt.

Dans dig glad

De fleste kender nok til Zumba, da det har været populært de sidste par år. Det er stadigvæk utrolig populært, da det er en sjov måde at få bevæget sig på.

Hvor man normalt skal hoppe rundt, uden at man synes, at det giver mening, så skal man her bevæge sig, mens man har det sjovt. I dag kan du dyrke Zumba i de fleste byer, da der stort set altid er hold med det i lokale fitnesscentre.

Spil fodbold eller håndbold

Både fodbold og håndbold er klassiske sportsgrene, som de fleste drenge og piger har dyrket, siden de var helt små. Bare fordi du er blevet lidt ældre, kan du stadigvæk godt dyrke fodbold, da der er hold for ældre.

Hvis du har et fast arbejde, kan du også undersøge muligheden for at lave et firmahold, da det er en god måde for hele arbejdspladsen at få bevæget sig på.

Gå til salsa

Du kan også gå til rigtig dans, som ikke har noget med almindelig motion at gøre. Men du får stadigvæk bevæget dig og på den måde, er det ufatteligt sjovt for dig.

For de fleste vil de nyde det her mere end at gå i et træningscenter, så hvis du elsker dans, eller gerne vil lære det, så kan vi kun anbefale, at du prøver det af. I storbyer burde du kunne finde danseklubber. Så hvis du har en lejebolig i Odense burde du godt kunne gå til dans.

Utraditionelle sportsgrene

I dag kan du dyrke alle mulige former for sport, så du burde kunne finde noget, som du godt kunne lide. F.eks. kan du spille ultimate, som er et spil med frisbee. Det er utrolig sjovt, og du får bevæget dig rigtig meget, når du spiller det.

Det er især i de store byer, at du finder en række forskellige sportsgrene og her er Google din bedste ven, hvis der er noget, som du gerne vil dyrke.

Mange kan godt lide Ultimate, da der ofte er flere begynderhold, end der ville være i håndbold eller fodbold. Hvis du ikke kom med på vognen, da du var barn, så er det svært at begynde til fodbold, når du er blevet ældre. Her er nye sportsgrene bedre, da de ikke kræver, at du har spillet dem hele livet.

Hvis du gerne vil gå til den slags, kan du overveje at flytte til en større by. Hvis du er på udkig efter en lejebolig i Odense, kan du finde mange alternativer lige her.

Styrketræning

Mange mænd elsker at tabe sig via styrketræning, da de føler, at det er mere maskulint end andre motionsformer. Selvom du kun får pulsen op hurtigt, når du dyrker styrketræning, så hjælper det stadigvæk din krop og gør dig mere sund. Kombineret med den rette kost, så vil du også tabe dig med styrketræning.

I sidste ende er det bedste råd, at du finder en motionsform, som du kan lide.

 

Denne artikel er godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Om skribenten

Forfatter for indlægget.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5