Fitnessguide: 3 grunde til at opsige dit fitnessabonnement

Når du gerne vil være sund, virker det naturligt, at du har et fitnessabonnement. Men har du overvejet, at der måske er nogle fordele for dig ved at opsige abonnementet? Vi kommer ind på fire af dem her.

Udgivet 23.08.16 reklame

Over 800.000 danskere har i skrivende stund et fitnessabonnement, hvilket betyder, at vi er et af de lande i Europa, hvor flest melder sig ind i et fitnesscenter. Men der er dog mange af disse medlemmer som slet ikke bruger deres fitness abonnementer, og der er skam også en lang række grunde til at springe turen i fitnesscenteret over. Vi giver jer derfor her tre grunde til hvorfor man med god grund kan droppe sit fitness abonnement men stadig holde sig sund. 

1: Økonomiske årsager – spar dine penge

Selvom der er mange aktører på det danske fitnessmarked, så har det ikke i nævneværdigt omfang gjort sig gællende, når det kommer til priserne. Et fitnessabonnement koster stadig imellem 250-300 kroner det flere steder og det er for rigtig mange, navnlig studerende, mange penge at bruge hver måned. Især hvis man er en af de mange, der ikke træner fast. Der er dog lige nu en række nye aktører der indenfor kort tid vil forsøge at presse priserne i bund. Så hvis du på nuværende tidspunkt overvejer at blive medlem af et fitnesscenter kan du godt overveje at vente lidt. Således forventes der at komme aktører som tilbyder månedlige priser på helt ned til 160 kroner.

2: Sundhedsmæssige årsager – træn i det fri

En anden grund til at droppe fitness centreret er kort og godt at et fitnesscenter er fuld af bakterier, og er derfor ikke et særligt godt sted at opholde sig lang tid af gangen. Dette skyldes især den store svedproduktion i et fitnesscenter. Dette skaber en lang række bakterier som gør, at man har større sandsynlighed for at blive smittet med diverse sygdomme særligt forkølelser og influenzavira trives godt i et typisk fitnesscenter. I stedet kan det anbefales at man træner i det fri.

Hvis man gerne vil styrketræne kan man også vælge at købe et par billige håndvægte og træne derhjemme. På den lange bane er dette også den billigste løsning man kan gøre brug af. Hvis du selv mangler noget billigt træningsudstyr, såsom håndvægte, kan man finde det på denne side.

Udover at man reducerer risikoen for at blive smittet med diverse vira, så er det også veldokumenteret at frisk luft har en positiv indvirkning på vores humør og dermed er der med til at forebygge blandt andet depressioner, særligt om vinteren, selvom det er mørkt.

3: Tidsmæssige årsager – spar din tid

En sidste grund til at droppe fitnesscenteret kan være af tidsmæssige årsager. Som nævnt har man gode muligheder for at styrketræne derhjemme eller konditions træne i det fri. Ved at vælge en af disse løsninger kommer man automatisk til at spare en del tid i hverdagen da man ikke skal bruge tid på transport frem og tilbage imellem ens bopæl og fitnesscenteret.

4: Praktiske årsager – ingen ulækker sportstaske

En sidste grund som gør at det er smart at træne derhjemme er at man slipper for at have en ulækker sports taske med sig alle vegne hvor man har et gammel fordærvet håndklæde og en muggen proteinshaker til at ligge fordi man har glemt den. Ved at træne derhjemme kommer man ikke til at glemme et fugtigt håndklæde og hvis man supplerer sin træning med kosttilskud, såsom proteinpulver, kan man hurtigt vaske sin shaker af, eller smide den i opvaskemaskinen. Hvis du selv mangler nogle kosttilskud kan du finde det her.

doc24.dk

Artikel godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Thorbjørn Petersen

Thorbjørn bidrager med viden, og tjekker den faglige kvalitet af alle oplysninger om kroppen, bevægeapparatet og fysiske lidelser i knogler og led. Thorbjørn er uddannet fysioterapeut fra Karolinska Instituttet i Stockholm i Sverige.

Find mere information her