Foodprocessor test – din hjælpende hånd til sund madlavning

En foodprocessor er oplagt for dig at have i dit køkken, så du nemt og hurtigt kan tilberede sund mad. Men hvad skal du holde øje med, når du køber en foodprocessor – og hvordan vælger du den helt rigtige?

Udgivet 20.07.2017|Senest redigeret 18.01.2019 reklame

Der bliver gjort mange overvejelser når du skal investere i en foodprocessor – pris, udseende og funktioner? Valget af en foodprocessor er en meget individuel beslutning. En foodprocessor kan bedst beskrives som en multifunktionel køkkenmaskine. Den er en rigtig god hjælpende hånd når du er i køkkenet og laver mad. Maskinerne er designet til at skære, hakke, rive, ælte og meget mere – meget af det arbejde, som mange ser som værende det sure og trælse ved en sund madlavning.

At tage beslutningen om en foodprocessor

Overordnet set og den mest åbenlyse grund til at investere i en foodprocessor, må kort sagt være at den kan fritage dig fra meget af forarbejdet ved madlavningen. Mulighederne er mange ved en foodprocessor. Du kan lave alt fra drinks og supper til frikadellefars og pesto. Maskinerne kommer i mange udgaver og med et hav af forskelligt tilbehør. Derfor er det vigtigt at du mere eller mindre udspecificerer og vurderer hvad det er du kræver af din foodprocessor inden anskaffelse, så du kan se på hvilket tilbehør der eventuelt medfølger.

KitchenAid

Hvis vi starter med at tage et kig på KitchenAid, så er mærket i sig selv et mærke vi kender. De har været mange år i branchen og er vel etableret på markedet indenfor køkkenmaskiner. Ved KitchenAid maskiner har du mulighed for at få lige præcis den der passer ind i dit køkken, den fås nemlig i et væld af farver; rød, sort, sølv og creme.

Læs også den store test af opvaskemaskiner

De er selvfølgelig designet i deres velkendte design. Foodprocessoren er lavet i helstøbt metal som gør, at den står fast på bordet. Mange vælger denne maskine, fordi de har aldrig køkkenmaskiner i samme serie – derfor er det også et oplagt valg. Dog ses der nogle ting, som kan være ulemper ved maskinen. Den har kun to hastighedstrin, så derfor er der ikke så stor mulighed for at variere farten, alt efter hvad der skal laves på maskinen.

Sage

Den ultimative køkkenmaskine der er udviklet i samarbejde med kokken Heston Blumenthal. Maskinen kræver en stor investering, men forbrugerne er vilde med den. Kunderne på både KitchenOne.dk (https://www.kitchenone.dk/foodprocessorer/) og Amazon.com er kun positive omkring foodprocessoren. Til maskinen følger der et væld af forskelligt tilbehør heriblandt to skåle og flere forskellige skriver til at snitte med. De mange skiver og de 24 indstillinger gør det muligt, at du kan få lige den større du skal bruge af dine råvarer. Ydermere er foodprocessoren både hurtig og lydsvag. Ligesom KitchenAid har den dog kun 2 hastighedstrin, så du har ikke den store variation i farten alt efter hvad du skal lave.

Magimix

Foodprocessoren fra producenten af Storbritanninens første foodprocessor. Magimix maskinen er en foodprocessor som folk gerne vil anbefale til andre, fordi de ser det som en god og holdbar investering. Det er en maskine med en masse tilbehør der medfølger heriblandt en del forskellige rivejern og skåle. En stor fordel ved Magimix er, at der er 3 års garanti på maskinen og hele 20 års garanti på motoren. Det kræver noget af en investering at anskaffe sig en Magimix, hvilket også resulterer i at den mest bliver anbefalet til den krævende husstand. Den klarer nemt større portioner, så den er ideel til store familier.

De mange valg

Der er mange overvejelser når man skal vælge sin foodprocessor. Hvad din dit budget, hvilken farve, tilbehør? Det kan være enormt svært at vælge. Der er flere forskellige ting, du bør have med i overvejelserne. Kig på hvilket tilbehør du får med. Mange gange kan du tilkøbe meget af tilbehøret, men så bliver prisen også det højere, hvor du måske har mulighed for at vælge en maskine hvor det hele er med fra starten. Tænk på størrelsen – hvor meget plads har du, men også hvor store portioner kan den klare. Har du en stor familie er det ideelt at have det med i overvejelsen. Rengøringen – er der nogle af dem der kan tåle opvaskemaskine, bare med lidt af tilbehøret, for så er det en klar fordel. Påfyldningsrøret har måske også noget at skulle have sagt, for hvis du gerne vil have mulighed for at tilføje ingredienser undervejs, så betyder det en del for dig at der er et stort påfyldningsrør. Mulighederne er uendelige når du skal vælge din foodprocessor og i sidste ende skal du kun vælge den der opfylder dine ønsker både udseendemæssigt, prismæssigt og tilbehørsmæssigt.

Testen er leveret i samarbejde med KitchenOne, som forhandler de førende mærker indenfor foodprocessorer. På deres side kan du se videoguide af de forskellige modeller: https://www.kitchenone.dk/blog/foodprocessor-test-find-den-bedste-foodprocessor/

Denne artikel er godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Om skribenten

Forfatter for indlægget.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5