Forskning viser: Kærlighed og venskab fremmer vores alder

Forskere har talt om det i mange år, og endelig nu kan vi konkludere, at kærlighed og venskab giver os flere år at leve i.

ældre og kærlighed
Udgivet 08.02.2021 | Senest redigeret 08.02.2021 | Artiklen indeholder ads

Hvad er det egentligt at videnskab kan fortælle os om kærlighed? Fra bogen “Kærlighed og parforhold under forskernes lup” (bestil hos Saxo) har en række forskere samlet data fra de seneste 15-20 år fra hundredetusinde forsøgspersoner.

Resultaterne er spændende:

Jo flere mennesker vi har i vores liv via venskab og kærlighed, jo mere trives vi.

Resultatet er ikke overraskende, men alligevel har mange ældre som gennemgår skilsmisse eller mister deres partner på anden måde, svært ved at tage ud og møde nye mennesker igen. Det forstår vi godt, og derfor har vi skrevet denne guide til, hvordan du som ældre kommer i gang med at date igen.

Vores fokus er på netdatingsider, da her er færrest forhindringer. Vi har talt med datingeksperten Kirsten Nielsen fra Drømmekæresten.dk som sætter fokus på netdating i Danmark. Hun har anmeldt mere end 40 forskellige datingportaler og hjulpet hundredevis af ældre med at finde kærligheden igen.

Forskellige senior dating sites

Måske du synes, at netdating lyder som noget for dig, men det er svært at finde ud af, hvor du skal starte. Heldigvis kan du lige her læse meget mere om datingsider, der tilbyder senior dating for ældre. For er du eksempelvis single 50 +, er det ofte bekvemt at gøre brug af datingsider, hvor de andre medlemmer også er singler 50 +.

Nogle af de mest populære er:

  • senior.dk
  • 40plus.dk
  • 50plusmatch.dk
  • singles50.dk

Nedenfor fortæller jeg dig mere om nogle af de mest populære sider for senior dating. Her er der plads til dating for ældre mænd, ældre kvinder og dating samt dig, der måske drømmer om en partner, som du kan nyde de næste mange år sammen med og være samme sted i livet.

Kom godt i gang

Spørgsmålet er måske, hvordan du kommer godt i gang med din senior dating. Det guider vi dig heldigvis til lige her. For det er simpelt og enkelt, og så får du ofte senior dating helt gratis som nyt medlem.

Først og fremmest skal du finde den datingside, der passer til dine ønsker og behov i forbindelse med online dating. Er du på udkig efter senior dating, anbefaler vi at vælge en side, der har en aldersbegrænsning som dem, vi allerede har fortalt dig lidt mere om. Det giver dig en god indgangsvinkel til andre singler, der er samme sted i livet som dig selv.

Herefter bør du altid undersøge, om du kan få senior dating gratis. Mange datingsider giver dig mulighed for at snuse lidt omkring, inden du skal betale for at være medlem. Når du kan få lov til at undersøge forskellige medlemmer, kan du hurtigt få et overblik over de forskellige typer, du kan finde på siden. Det giver dig et godt grundlad for at vurdere, om der kunne være en potentiel partner for dig.

Der er også nogle sider, hvor du får en gratis måned eller et gratis medlemskab. Sidstnævnte vil ofte være uden særlig mange funktioner, og her kræver det typisk et betalingsabonnement alligevel. Men finder du en side, hvor du får en måned gratis, kan du prøve kræfter med den, inden du vælger den rette for dig. På den måde kan du fornemme, hvordan det hele foregår og finde ud af, hvad du foretrækker, og hvad der er vigtigt for dig.

Vær ærlig i din profiltekst

Når du har valgt den rigtige side til senior dating for dig, handler det om at få godt gang i din profil. Din profiltekst og dit profilbillede er den måde, du kan præsentere dig selv på overfor en kommende partner. Når du tilgår andres profiler, er det netop ud fra tekst og billeder, at du skal danne dig en fornemmelse af brugeren og se, om det er en person, der falder i din interesse.

Derfor er din profiltekst afgørende på din datingprofil. Og i og med, at det er det grundlag, som andre brugere har til at bedømme dig på, er det også vigtigt, at du er meget ærlig i din profiltekst. Alle former for overdrivelse, snyde-interesser og falske informationer skal du holde dig langt fra. Det ender nemlig med at give bagslag, hvis du fremstiller dig selv på en måde, der ikke helt holder stik.

I stedet skal din profil indeholder dine interesser, dine værdier og det, du prioriterer i dit liv. Med det mener vi, at du skal fortælle i teksten, hvem du er. Det skal ikke kun stå med ord, men samtidig er måde, du skriver på, også essentiel. Læg det formelle sprog på hylden og spring i stedet på de sjove vendinger eller din måde at skrive på.

Fagligt godkendt af læge (dr.med.)

Om skribenten

Rikke Eriksen er en af vores faste skribenter på Doc24. og har på få år positioneret sig som en af de førende eksperter indenfor krop og sundhed. Rikke interesserer sig også for produkter og tests, hvorfor hun også er i vores testpanel, når vi indsamler tests af produkter og services i Danmark.

Skriv en anmeldelse
5/5