december

Guide: Sådan kan du komme godt igennem december

Guide: Sådan kan du komme godt igennem december

Selvom december er en hyggelig måned, er der mange der oplever julestress. Samtidig er december også en dyr måned for mange og lidt af julehyggen kan derfor godt blive ødelagt af økonomiske grubler og manglende tid til at finde de rigtige julegaver. Vi har derfor samlet vores bedste råd til at komme godt igennem julen med denne guide.

Få et bedre overskud med lister

Første tip til at komme godt igennem julen er ved at lave forskellige lister, for at skabe et bedre overskud. Det handler både om at have en liste med hvem du skal købe julegaver til, men også lister med hvad du ellers skal lave af juleindkøb for at være helt klar til den store julemiddag.

Fordelen ved at have en liste med alle dem du skal købe julegave til er, at du ikke risikere at miste overblikket. Når du har en liste, kan du krydse af hver gang du køber en julegave, og på den måde har du hele tiden et godt overblik over gaveindkøbene.

Du kan samtidig skrive ned på listen, hvad du overvejer at købe i gave til de forskellige, på den måde har du også et overblik over det.

Spar tid ved at købe julegaver online

Når du har et overblik over hvem du skal købe julegave til, og måske også hvad du vil give dem i gave, kan du spare meget tid ved at købe julegaverne online. Du kan spare tid ved at købe gaverne online af flere forskellige grunde.

Først og fremmest sparer du tid på transport, da du kan sidde hjemme fra sofaen og købe dine julegaver. Du kan derfor også købe julegaverne lige når det passer dig, og du behøver ikke at tænke på åbningstider eller myldretid i trafikken, når du skal finde dine julegaver.

En anden grund til, at du sparer tid, er fordi du nemmere kan finde det du skal bruge, når du kigger på online webbutikker. Du kan nemt og hurtigt søge efter et bestemt produkt og se hvilke butikker der forhandler det du gerne vil købe i gave. På den måde slipper du for at gå rundt og lede efter det du mangler.

Du kan samtidig også lynhurtigt komme fra en butik til en anden, uden at du behøver at starte bilen eller gå et længere stykke. Du kan samtidig finde alt hvad du kan forestille dig at købe i gave online, da du har et langt større udvalg samlet et sted, når du køber julegaver online.

Og så er det samtidig nemt at returnere varerne, i det tilfælde at julegaven skal byttes. Mange butikker tilbyder endda længere bytteret i forbindelse med jul, så du sagtens kan købe gaverne i god tid. Et eksempel på en webshop, der tilbyder en lang bytteret er damask.dk der laver forskellige vævede tekstiler som fx lækre håndklæder eller flotte dækkeservietter.

Spar penge på gode tilbud

Det tredje tip til at komme godt igennem julen, er i den økonomiske afdeling. Det handler nemlig om at spare penge ved at købe dine julevarer, når de er på tilbud. Det gælder både julegaver, julemad, julepynten og hvad der ellers skal købes i december.

Som bekendt er en sparet krone en tjent krone, og du kan derfor ”tjene” mange penge ved at købe lidt ind, når der er tilbud.

Du kan fx bruge Black Friday til at købe en julegave eller to. I år falder Black Friday præcis en måned før juleaften – d. 24. november.  På Black Friday har mange butikker gode tilbud på deres varer. Nogle butikker tilbyder rabat på alle varer mens andre butikker har knaldtilbud på bestemte varer. Black Friday er derfor en oplagt måde at spare lidt penge på julegaverne – og de fleste butikker tilbyder en lang returret i forbindelse med Black Friday.

En anden god måde at spare penge, er ved at holde øje med tilbud i dagligvarebutikkerne. Hvis din lokale butik fx har tilbud på marcipan kan du roligt købe det i god tid, så du er klar til at lave konfekt. Du kan også kigge efter tilbud på andre julevarer, som du ved du skal købe på et tidspunkt.

Husk at prioritere tid til hygge

Vores sidste råd til at komme godt igennem julen er at huske at prioritere tid til hygge. I december kan det hele hurtigt komme til at handle om juleindkøb og planlægning af juledagene, men det er vigtigt at huske hyggen – det er trods alt det der er meningen med julen.

Der findes mange måder hvorpå du kan hygge lidt ekstra i december. Du kan fx hygge med et lækkert glas gløgg sammen med en hyggelig julefilm, bage julesmåkager eller noget helt andet.

Hvis du skal hygge med børnene kan du tage dem med i køkkenet eller hygge med at lave hjemmelavet julepynt. Alle børne elsker fx at lave flettede julehjerter eller lave en flot juledekoration med gran og stearinlys. Det er helt klassiske aktiviteter, som der skal være plads til i løbet af december.

december

Thorbjørn Petersen

doc24.dk

Denne artikel er professionelt godkendt af Lea Christensen (Ph.d. Københans Universitet)

Find mere information her

Om skribenten

Thorbjørn Petersen

Thorbjørn er uddannet fysioterapeut, men har i de seneste år fokuseret mere på sind og krop. Thorbjørn elsker at hjælpe vores mange læsere med at få besvaret nogle af deres spørgsmål via brevkassen.