Hold børnefødselsdag med børnene i fokus

Ønsker du at holde en børnefødselsdag for dit barn? Pas på det ikke bliver på dine egne præmisser, men på dine børns. Find på et godt alternativ til en børnefødselsdag, som både dig og dit barn kan gå med til.

Udgivet 28.08.2019|Senest redigeret 28.08.2019 reklame

Uden stress og høje forventninger

På et tidspunkt når dit barn en alder, hvor det ikke længere kun er dig der kan sætte rammerne for fødselsdagen. Dit barn udvikler en vis stædighed og finder ud af, at de også har noget at skulle have sagt. Ens fødselsdag er noget særligt og det kan være din og dit barns mulighed for at planlægge noget i begge synes kunne være sjovt. Det skal være noget man kan være med på økonomisk og man har overskud til, hvilket er meget varierende for forældre til forældre.

Man skal passe på, at man ikke sammenligner sig for meget med de andre forældre og med hvad de gør under arrangementer som dette. Det er ikke et krav, at du betaler en formue for, at hele børnehaven kan komme i legeland en hel dag. Det handler blot om at være kreativ.

Sjov i eget hjem

Det behøves ikke at være meget dyrt at stable en god fødselsdag på benene. Tænk mere over hvad der betyder noget for dit barn, for så finder du ud af, at alle de små deltaljer du går op i, ikke betyder helt lige så meget for dit barn. Pas på med, at det ikke er de andre forældre du prøver at imponere.

Man kan nå langt med en sleepover. Alle piger og drenge elsker at mødes med en god tøjbamse, side i nattøg, se film og spise slik til de falder omkuld af træthed. Det er en god måde for børnene at lære hinanden at kende og skabe venskaber. De kommer ind på nogle interesser, som de måske ikke snakker om i børnehaven eller skolen. Det er både sjovt og hyggeligt. Det er en god måde at gøre en fødsesdag speciel og anderledes, når man sammenligner med de andre mere traditionelle fødsdagsfester.

Børnene kommer med deres små toilettasker, bamser og soveposer, klar til en hyggelig aften. Man kan finde sjove små toilettasker til sit barn på en side som Helm, som de både kan bruge til ferier eller arrangementer som denne.

Klassikerne fra da du selv var lille

Børnefødselsdage kan være lidt af en mundfuld i en travl hverdag, men tit er det de små simple lege og kunkurrencer, der fungerer bedst og får tiden til at flyve. Så lad være med at give dig selv dårlig damvittighed over at du ikke har klippet og klistret matchende prinsessekroner og dinomasker eller lavet hundredevis af kager, der skal postes på instagram eller facebook.

Der er massere af lege man både kan lave ude og inde. At lave en agenda er oftest sjovere for de yngre børn, da de er med på det meste, ældre er mere til fri leg. Bare tænk tilbage på de lege i lavede til jeres børnefødselsdage da i var yngre, man kan sagtens tage dem op igen, de fungere altid. Viskelege, ”til the ved dronningen”, ”den store smagekonkurrence” eller skattejagt, er klassikere, som alle kan få det sjovt med, så længe du er der til at have overblikket. Se om der er stemning for, at ungerne skal brænde en masse energi af under en stopdans, eller de hellere vil side og hygge med noget kreativt.

Denne artikel er godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Om skribenten

Rikke Eriksen

Rikke er skribent og redaktør på mange af artiklerne her på Doc24.dk. Hendes artikler skrives og redigeres altid i samarbejde med relevant sundhedsfagligt uddannede personer, der har bidraget med den nyeste viden på området. Rikke har en master i journalistik fra Universitet i Oslo.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5