Hold dine tænder sunde med disse tips

Vi ved alle, at vi bør passe godt på vores tænder, og det er faktisk en af de vigtigste genveje til, at du ser sund ud. Men hvordan skal du så lige gøre, så du får de flotteste hvide tænder, der samtidig er sunde?

Udgivet 08.03.17 reklame

Vores udseende betyder meget, og sådan vil det altid være. Det er, hvad folk først lægger mærke til, og derfor må du gerne gøre lidt ekstra ud af det. Ikke bare for andres skyld – nej, det er også for din egen.

Når du skal passe på dit udseendet, er det blandt andet dine tænder, du skal værne om. Et flot smil betyder meget for hele din udstråling, men ligeledes vil sunde tænder medføre, at du får markant lavere regninger, når du har været på besøg hos tandlægen. I denne artikel vil vi komme med nogle tips, du kan bruge, hvis du vil passe ekstra godt på dine tænder.

Børst tænderne to gange dagligt

Du har hørt det en million gange, og nu kommer det igen. Det er yderst vigtigt, at du får børstet dine tænder to gange dagligt. Det kan passende være om morgenen og om aftenen. Børst dine tænder med en blød tandbørste, hvor du laver cirkelbevægelser. Dette fanger mere skidt, men ligeledes er det godt for tandkødet. Har du en hård tandbørste, kan du ende med at gøre skade på dit tandkød, som vil blive irriteret, hvilket ikke ser specielt kønt ud, og desuden er det ikke god for din mundhygiejne.

Skyl ikke munden med vand efter tandbørstningen

Mange har tendens til at gøre det, men det er faktisk en virkelig dum ide. Når du har børstet tænder, skal du ikke skylle munden med vand. Det vil nemlig betyde, at du fjerner alt fluoren, hvilket ikke er smart, eftersom fluor er en af de vigtigste elementer, når det kommer til at holde sunde tænder. Så undgå at skylle munden og husk at købe en tandpasta, som indeholder fluor.

Brug tandtråd

Det tager maksimalt fem minutter, og du kan passende gøre det inden sengetid. Tandtråden er uden tvivl det bedste våben, når det kommer til at fjerne skidt mellem tænderne, hvor tandbørsten kan have sine udfordringer. Kan du ikke hive dig op til det hver dag, så gør det som minimum hver anden dag. Det vil helt sikkert hjælpe dig med at undgå huller, og dine tænder vil komme til at se bedre ud.

Husk at komme forbi tandlægen af og til

Ja, tandlægen langer ofte nogle store regninger over disken, når du har været forbi, men det er alle pengene værd. For det første er det med til, at dine tænder forbliver flotte. Desuden er det forebyggende, så dine tænder altid er i topform. Springer du tandlægen over, risikerer du, at de om få år ser virkelig skidt ud, hvorfor din regning ved tandlægen bliver meget større, hvis du altså skal have rettet op på det. Uanset hvor du bor, skal der nok være en tandlæge til dig – selv de små byer har typisk en til to muligheder. Bor du eksempelvis på Amager, har du flere muligheder. Du kan klikke her, hvis du vil se nærmere på nogle af tandlægerne på Amager. Der skal nok være dem, som opfylder dine krav til kvalitet og pris.

doc24.dk

Artikel godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Forfatter for indlægget.

Find mere information her