Hvordan får du den optimale og sunde tandhygiejne?

Dine tænder er både vigtigere for din sundhed og for, at du ser frisk ud. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at holde dem sunde. Læs herunder om, hvordan du nemt kan opretholde en sund tandhygiejne.

sund tandhygiejne
Udgivet 14.01.16 reklame

I denne artikel kan du læse om, hvordan du får en optimal og sund tandhygiejne, så risikoen for huller og lignende minimeres samtidig med, at dit tandsæt bliver flottere at se på.

Børst tænder to gange om dagen

Dette råd kender du med stor garanti allerede til. Det handler om, at du skal børste dine bisser min. to gange om dagen. Langt de fleste vælger at børste tænder når de står op og igen, når de går i seng. Dette er en super måde at gøre det på, da det er med til at holde hullerne på afveje.

Brug tandtråd med jævne mellemrum

Ud over at børste tænder to gange om dagen, så er det også en uhyre god ide at bruge tandtråd. Hvis du virkelig vil være flittig, så skal du bruge tandtråd én gang om dagen. Dog kan det også godt gå, hvis du for eksempel renser dine tænder et par gange om ugen.

Vigtigst af alt er, at dine mellemrum mellem tænderen er fri for skidt og snavs. Hvis ikke du får fjernet skidtet i tide, så ender det med at udvikle sig til et hul. Og det kan både være smertefuldt, men i den grad også dyrt for din pengepung.

Video: Forsøg, 14 dage uden tandbørstning

Sørg for at komme til tandlægen min. én gang om året

Det er en uhyre god ”regel” at komme til tandlæge min. én gang om året. På den måde får du en professionel til at tjekke dine tænder for huller, uregelmæssigheder osv. Det er uden tvivl noget som er med til at holde dit tandsæt i tip top stand.

Denne tandlæge Østerbro er oplagt at se nærmere på, hvis du gerne vil have en god tandlæge, der uden tvivl kan hjælpe dig med at få et sundt og velfungerende tandsæt. Tandlægen er kendt for at levere kvalitetsfyldt arbejde til ganske fair priser.

Undgå for meget mad og drikke med et højt sukkerindhold

Hvis du gerne vil være ekstra god mod dine tænder, så sørger du for at holde indtaget af mad og drikke med et højt sukkerindhold på et minimum. Sukkerholdigt mad skader på sigt dine tænder. Derfor gælder det om at indtage så lidt som muligt. Hvis du for eksempel drikker en sodavand eller et glas juice, så er det en god ide at skylle tænderne efter med vand. På den måde fjerner du den værste syre og det meste sukker.

doc24.dk

Artikel godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Thorbjørn Petersen

Thorbjørn bidrager med viden, og tjekker den faglige kvalitet af alle oplysninger om kroppen, bevægeapparatet og fysiske lidelser i knogler og led. Thorbjørn er uddannet fysioterapeut fra Karolinska Instituttet i Stockholm i Sverige.

Find mere information her