Lammeskind og allergi med børn?

Lammeskind er fantastisk til at holde dit barn varmt. Derfor er det naturligt populært blandt mange småbørnsforældre. Men må du bruge lammeskindet, hvis dit barn har allergi?

Udgivet 07.10.16 reklame

Lammeskind er utrolig populært i Danmark. Det har mange funktioner og bruges både som påklædning og som dekoration i hjemmet, hvor det placeres på gulvet foran kaminen eller på en smart designerstol. Men hvordan er det nu med lammeskind og allergi? Rigtig mange forældre bruger skindet som påklædning til de små, da det holder en god varme i det danske kolde vejr. Læs mere om hvad du skal gøre i denne artikel.

På den danske hjemmeside Netsundhedsplejerske.dk faldt vi over følgende spørgsmål til brevkassen:

1

2

Eftersom der ikke blev svaret, har vi tilladt os at komme med nogle anbefalinger, når det kommer til at bruge lammeskind på påklædning for små børn.

Sundhedsstyrelsen fraråder at små børn ligger på lammeskind, når de opholder sig inden i huset. Årsagen bag dette skyldes, at de små børn kan få det for varmt og dermed blive overophedet, hvilket giver en øget risiko for vuggedød. Derudover indeholder lammeskind husstøvmider og andre ting, som kan være med til at give barnet allergi.

Vaskemaskine til lammeskind hindrer allergi

For en sikkerheds skyld anbefaler vi altid, at du vasker dit lammeskind, hvis du vil have at dine børn skal ligge med det. Der findes en del vaskemaskiner, som har specielle lammeskindsprogrammer. Find linket nederst.

Er dit barn over 8 måneder gammel, er det ikke i fare for vuggedød, men derfor skal du alligevel overveje, at barnet godt kan få allergi, hvorfor vi altid anbefaler du bruger lammeskind udendørs. Dertil er det en god ide at skindet luftes jævnligt og vaskes mindst en gang om ugen.

Du kan med fordel tage kontakt til lammeskindet.dk via det eksterne link. Webshoppen er en af de førende forhandlere af alt slags skind af lam og andre dyr.

Eksterne hjemmesider om emnet:

doc24.dk

Artikel godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Thorbjørn Petersen

Thorbjørn bidrager med viden, og tjekker den faglige kvalitet af alle oplysninger om kroppen, bevægeapparatet og fysiske lidelser i knogler og led. Thorbjørn er uddannet fysioterapeut fra Karolinska Instituttet i Stockholm i Sverige.

Find mere information her