Mystery hunt: Den nyeste trend inden for teambuilding

Du har måske allerede hørt om escape rooms, men har du hørt om varianten ’mystery hunt’? Hvis ikke, så se med her – der er nemlig gode muligheder for at bruge netop denne type escape room som din næste teambuilding aktivitet.

Mystery hunt
Udgivet 05.06.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Måske er du leder eller arbejdsgiver i en virksomhed på jagt efter ny inspiration til det næste teambuilding-event? Eller måske er du ansat et sted, hvor tidligere events har været mangelfulde, og du savner noget sjovere og mere engagerende? Måske er du bare nysgerrig på, hvad mystery hunts er, og hvordan de kan anvendes.

Mystery Hunt er lavet af Mystery Makers.

Uanset din baggrund og begrundelse, er du kommet til det helt rigtige sted.

Her kan du nemlig læse meget mere om, hvad et escape room og mystery hunt er, og hvorfor det netop er så velegnet til teambuilding – både til små og store virksomheder.

Opsummering: Derfor skal du bruge mystery hunts til teambuilding

logo mystery makers

Byens bedste er “Mystery Makers”

Mystery Makers vinder år efter år “byens bedste” oplevelse med deres mystery room og escape rooms. Bl.a. hos Lonely Planet og TripAdvisor.

Besøg Mystery Makers
9.2score
Ad

Til den travle læser er her en kort opsummering af fordelene ved at bruge et mystery hunt som din næste teambuilding-aktivitet:

  • Det styrker fællesskabet mellem medarbejdere og kollegaer
  • Det opbygger loyalitet mod arbejdspladsen
  • Vi kommer ud af vores komfortzone
  • Vi lærer hinanden bedre at kende
  • Vi lærer at samarbejde på nye måder og tale samme sprog
  • Vi bliver bedre til at stole på hinanden
  • Alle medarbejdere kan deltage
  • Det er relevant for alle typer virksomheder og brancher
  • Det er sjovt at være med!

Fortsæt endelig læsningen, hvis du er nysgerrig på, hvordan et mystery hunt kan tilbyde alle disse ting.

Mystery hunt

Hvad er et escape room?  

Som kort nævnt ovenfor så er et mystery hunt en variation af den efterhånden populære aktivitet: Escape room.

Escape room (også kendt som escape game eller escape spil) er kort fortalt et udforskningsspil eller puslespil, som spilles i virkeligheden, og hvor du deltager med egen krop, sjæl og entusiasme.

Typisk foregår et escape room på den måde, at et antal deltagere lukkes inde i et rum, hvor der er en række puslespil eller opgaver, de skal løse. Opgaverne skal løses på tid – typisk i løbet af 60 minutter. Lykkes dette for deltagerne har de vundet spillet. Lykkes det derimod ikke, er spillet tabt.

Egentlig startede escape rooms som computerspil og spil til telefoner, men efter kort tid fik nogle personer den idé at genskabe universet i den virkelige verden. De samme principper gør sig derfor gældende for de virkelige escape room lege, og deltagerne skal typisk undersøge deres rum grundigt for at finde hints og løsninger til de spil, gåder eller puslespil, de er stillet over for.

I dag findes nærmest uendelige typer og udgaver af escape rooms, som alle har noget forskelligt at byde på. Der er for eksempel nogle typer som retter sig mere mod logisk tænkende deltagere, og disse indeholder gerne puslespil og gåder af matematisk eller videnskabelig art, hvor deltagerne skal regne, beregne eller simpelthen vide en masse inden for et bestemt område (for eksempel universet og rumrejse).

Andre typer af escape rooms kan være mere rettede mod at løse fysiske opgaver, for eksempel gennem at samle, konstruere eller bygge ting.

Det fantastiske ved escape rooms er, at kun fantasien sætter grænser for udformningen, og typisk er skaberne af disse events meget kreative i forhold til at gennemføre det valgte tema med flotte kulisser, rekvisitter og historier. Det gør det hele meget mere virkeligt og utroligt sjovt at deltage i.  

Kronborgs hemmelighedDen skjulte krig og Magtens hemmelighed 

Mystery hunt

Hvad er et mystery hunt?

Et mystery hunt er en afart af escape rooms, som særligt fokuserer på den historie og fortælling, som spillet foregår i.

Egentlig kan man sige, at det en slags gådespil eller skattejagt for voksne. Her er temaet altså typisk bygget op omkring et mysterium, som deltagerne skal løse eller gennemskue i løbet af spillets 60 minutters varighed.

Historierne og temaerne i et mystery hunt kan både være historisk korrekte, ren fiktion eller et sted midt imellem.

logo mystery makers

Byens bedste er “Mystery Makers”

Mystery Makers vinder år efter år “byens bedste” oplevelse med deres mystery room og escape rooms. Bl.a. hos Lonely Planet og TripAdvisor.

Besøg Mystery Makers
9.2score
Ad

For eksempel kan et mystery hunt tage udgangspunkt i Danmarkshistorien, hvor I skal udfolde og løse gåder og intriger gennem Kongerækken, eller det kan være inspireret af spændende fiktionsværker som DaVinci Mysteriet og lignende, hvor I skal være dygtige detektiver og måske endda opklare et mord undervejs!

I et mystery hunt handler det også typisk om at være årvågen og se efter hints alle steder – også der, hvor du ikke tror, der gemmer sig noget.

Netop derfor egner disse sig godt til grupper af personer, som kan hjælpes ad med observationer, og være hinandens øjne og ører.

Nogle mystery hunts arbejder også med flere forskellige hold, som dyster i lignende rum mod hinanden på tid, mens andre blot har et enkelt hold, hvor deltagerne enten skal samarbejde hele vejen, eller udfordre hinanden undervejs.

Mystery hunt

Hvordan forløber et mystery hunt og hvem kan deltage?

Et mystery hunt forløber typisk således, at I sammen tager ud til den givne lokation, hvor eventet afholdes. Der findes mange rigtig dygtige virksomheder, som udbyder denne type escape rooms, og der er helt sikkert noget, der passer til jeres næste teambuilding event.

Det er vigtigt, at I ankommer i god tid, så alle kan nå at være klar, og I kan blive instrueret i regler inden I begynder.

I bliver formentlig også bedt om at efterlade jeres ejendele og mobiltelefoner, inden I går ind i rummet (snyd tolereres nemlig ikke!).

Mystery hunts egner sig rigtig godt til alle typer mennesker. Det eneste det kræver er, at du kan lide at gå på skattejagt og have det skægt – og måske endda udfordre dig selv på en anden måde, end du plejer.

Typen af puslespil og gåder i et mystery hunt varierer ofte en del, og derfor er der brug for alle slags hjerner og tanker til at hjælpes ad og løse mysteriet.

Hvorfor egner mystery hunt sig så godt til teambuilding?

Lige netop derfor egner mystery hunts sig så godt til teambuilding: Her er nemlig en aktivitet, hvor I skal arbejde sammen koncentreret i en time for at vinde. Ofte er gåderne ganske svære at løse, og der er derfor brug for alles hjælp.

Det er derfor en rigtig god idé at have hold med meget forskellige deltagere på – både nogen som tænker rationelt, nogen som tænker kreativt, og andre igen som måske tænker mere abstrakt.

Af disse årsager bliver et mystery hunt også sommetider kaldt et teambuilding hunt.

Mystery hunt

Styrk sammenholdet med et teambuilding hunt

Med et teambuilding hunt har I således rigtig udmærkede forudsætninger for at skabe et stærkere sammenhold mellem jer.

Når vi deltager i en aktivitet, som er rettet mod et fælles mål, og hvor vi arbejder sammen om at nå dertil, opstår en holdfølelse ganske naturligt.

I flere typer af disse teambuilding hunt, kan I også blive tildelt forskellige roller, inden I går i gang. De forskellige roller kan have en særlig magt eller evne som kan benyttes i løbet af spillet (sommetider mod en lille straf som f.eks. at få fratrukket tid).

I kan derfor risikere at få nogle interessante sammensætninger på jeres hold, og vil opleve at få tildelt roller, som måske ligger langt fra jeres normale personlighed, eller hvordan I typisk agerer i en arbejdssammenhæng.

Det kan være enormt sundt og givende for jeres følelse af sammenhold at prøve dette – det er nemlig forfriskende at se sine kollegaer i anderledes og atypiske roller i forhold til, hvad vi er vant til.

Teambuilding hunt som icebreaker

Denne slags teambuilding hunt er også utrolig god at benytte til at bryde isen. Dette gælder for eksempel, hvis jeres virksomhed eller afdeling for nylig er blevet slået sammen med en anden, og I pludselig står over for, at mange nye ansigter og hænder skal lære at tale samme arbejdssprog.

logo mystery makers

Byens bedste er “Mystery Makers”

Mystery Makers vinder år efter år “byens bedste” oplevelse med deres mystery room og escape rooms. Bl.a. hos Lonely Planet og TripAdvisor.

Besøg Mystery Makers
9.2score
Ad

Når vi træder ind i en aktivitet som et teambuilding hunt, så sænkes paraderne, fordi vi bliver distraherede fra vores sædvanlige ”arbejds-jeg”, og bliver smidt ind i en intens og hektisk arena, hvor der kræves noget helt andet af os.

På den måde er et teambuilding hunt et mere neutralt territorie, hvor vi kan lære at samarbejde om noget andet end arbejde, og det er faktisk overraskende sundt og gavnligt. For når først vi har brudt isen og lært at stole på hinanden og have tillid til hinanden, så vil disse følelser flyde over i samarbejdet på arbejdspladsen efterfølgende.

Mystery hunt

Teambuilding hunt som onboarding event

Af nogle af de samme årsager, er et teambuilding hunt også en ideel aktivitet at benytte som onboarding event.

Her handler det dog i højere grad om at blive en del af et fagligt og socialt fællesskab på en ny arbejdsplads, end det handler om at blive bedre til at tale det samme arbejdssprog for medarbejdere, der allerede arbejder i samme virksomhed, og måske kender hinanden lidt.

Som onboarding event, kan et teambuilding hunt nemlig tilbyde noget, som de fleste andre onboarding aktiviteter ikke kan: en komplet men befriende løsrivelse fra vores komfortzone.

I et teambuilding hunt er vi allerede fra start en del af holdet, og gennem leg skal vi nu finde ud af, hvordan vi passer ind i dette nye fællesskab. Det kan være rigtig befriende for mange ikke at skulle blive målt på deres arbejdsmæssige performance, når de skal indtræde i arbejdsmæssigt fællesskabet første gang.

Når vi normalt gør dette, kan vi nemlig blive defensive og sårbare – nervøse for ikke at være gode nok, og derfor skabes unødigt splid mellem nye kollegaer, som måske (fejlagtigt) ser sig selv i konkurrence med hinanden for at kunne bevise, at de har fortjent deres plads på det nye arbejdssted.

Med et teambuilding hunt fjerner man således noget af den stress og nervøsitet, der ellers kan hænge sammen med onboarding for nye medarbejdere.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Anmeldelser til på mystery hunt

Skriv en anmeldelse
5/5