Østerbro Tandlægecenter – Anmeldelse

Leder du efter en god og dygtig tandlæge på Østerbro, så læs med herunder. Med vores anmeldelse af en tandlægeklinik i bydelen vil du være klædt langt bedre på til at vælge den rette.

tandlæger østerbro
Udgivet 02.10.2015|Senest redigeret 22.01.2019 reklame

De færreste bryder sig om at gå til tandlæge og værst er det for dem, der har tandlægeskræk. Det gør et københavnsk tændlægehus noget effektivt ved i samarbejde med andre danske tandlæger.

Østerbro Tandlægecenter tilbyder alle de sædvanlige tandlægebehandlinger og ligesom hos mange andre tandlæger er hverdagen fyldt med patienter med tandpine, tabte fyldninger, knækkede fortænder eller hvad der nu ellers kan gå galt med tandsættet.

”Det er de færreste patienter, der smiler når de kommer”, fortæller Britt Lilja, der er en af tandlægerne på Østerbro Tandlægecenter, ”for enten har de ondt eller også ser de ikke frem til, at skulle til tandlæge. Men alle – eller i hvert fald hovedparten af vores patienter – smiler, når de går herfra. For vi gør meget ud af, at få folk til at slappe af og få den bedst mulige oplevelse ud af besøget.”

Dialog under hele forløbet giver øget tryghed

En af de ting tandlægerne på Østerbro Tandlægecenter gør meget ud af, er hele tiden at informere patienten om, hvad der nu skal ske. Efter den indledende undersøgelse tager de en snak med patienten og får forklaret, hvad der er galt og hvordan det kan ordnes. Er der flere forskellige muligheder, forelægger tandlægerne disse og giver patienten mulighed for at vælge.

Når så behandlingen går i gang, får patienten nøje forklaret, hvad der nu skal ske og efter hvert trin stoppes der op og informeres om, hvad der så skal ske.

”Vi kan se, at det beroliger vores patienter, når de ved, hvad der skal ske og hvor langt vi er fra at være færdige. Samtidig giver de mange små pauser patienten mulighed for lige at sunde sig lidt, før vi fortsætter”, forklarer Britt Lilja.

App til tandlægeforskrækkede

Men ved tandlægecenteret på forhånd, at der er tale om en patient med decideret tandlægeskræk, har de et hemmeligt våben i baghånden – nemlig app’en Cope it, der hjælper med at håndtere ens bekymringer ved at gå til tandlæge.

App’en fungerer ved først at teste dig for, om du har tandlægeskræk. Baseret på testen får du at vide, hvor tandlægeforskrækket du er i forhold til resten af befolkningen, samt får nogle øvelser, der passer til dig og dit tryghedsniveau. Øvelserne fokuserer på at give dig større tryghed ved at skulle til tandlægen.

Dernæst bearbejdes årsagen til din tandlægeskræk. For der kan være mange grunde til, at du har tandlægeskræk og hver enkelt årsag skal behandles forskelligt. Det får du nogle flere øvelser til og når du er færdig med dem, kan du ved hjælp af app’en udfordre dig selv med tandlægebesøgets forskellige faser. Det foregår ved hjælp af nogle små videoer, du kan se, efterhånden som du får mod på det.

Du kan dele din fremdrift i app’en med tandlægen, så han eller hun ved, hvor langt du er og hvordan du helt konkret har det, med at skulle til tandlæge i dag. Derved er tandlægen bedre forberedt og ved hvordan han eller hun kan give dig den bedste oplevelse af din behandling.

App’en kan kun bruges hos de tandlæger, der samarbejder om udviklingen af den, altså bl.a. Østerbro Tandlægecenter, som du kan læse mere om her.

Denne artikel er godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Om skribenten

Thorbjørn Petersen

Thorbjørn bidrager med viden, og tjekker den faglige kvalitet af alle oplysninger om kroppen, bevægeapparatet og fysiske lidelser i knogler og led. Thorbjørn er uddannet fysioterapeut fra Karolinska Instituttet i Stockholm i Sverige.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5