Så vigtigt er personlig pleje for din sundhed

Det er vigtigt for ens livskvalitet, at man tænker sundhed ind i billedet. Der er dog mange meninger, om hvor meget eller lidt, det må fylde i ens hverdag.

Udgivet 17.12.2021 | Senest redigeret 08.02.2022 | Artiklen indeholder reklamer

Alle mennesker snakker om velvære og sundhed, og det lykkes for mange, at få dette ind i deres ellers faste rutiner. Det er vigtigt for ens livskvalitet, at man tænker sundhed ind i billedet. Der er dog mange meninger, om hvor meget eller lidt, det må fylde i ens hverdag.

Nogle kan mene, at der er for få timer i døgnet, og mangler det fornødne overskud, til at pleje sig selv og sin krop. Det er dog vigtigt, at vi passer på os selv, forkæler os selv og giver os, et velfortjent selvtillidsboost. Det kan man gøre på flere forskellige måder. Herunder kan du læse dig til, hvad du nemt kan gøre for at skabe mere velvære i din hverdag.

Skab velvære med luksusdufte

Noget så simpelt som parfumer kan øge din velvære og selvtillid en hel del. Hele følelsen af at gøre noget ekstra for sig selv, kan øge din velvære en hel del. Parfumer er ofte højt placeret på en ønskeliste, men ikke alle mennesker synes, at have råd eller lyst til at bruge en masse penge på produkter.

Man hører indimellem ordene, at det er dyrt at handle parfumer. Men det behøver skam ikke at være sådan.  Bl.a. hos webshoppen duftdejligt.dk er der noget for en hver duft. Der findes alle de lækre og velkendte brands, som mange søger efter. Her vil både mænd og damer føle sig budt velkommen. Der er cremer til kroppens pleje, billige parfumer og mange andre spændende produkter.

Hos duftdejligt.dk har de et godt motto,” det behøver ikke være dyrt at dufte dejligt.” Når man har taget sig et skønt bad, bliver det ofte efterfulgt en af lækker parfume eller en dejlig creme til kroppen, så man føler sig fuldendt. Når parfumens dejlige noter rammer din krop, opnår mange en følelse af, et forfriskende rent velvære, som er balsam for sjælen.

Alle årstidens måneder, er det en fantastisk følelse, at påfører en skøn creme til kroppen og mærke, at den efterlader en silkeblød fornemmelse, som holder dagen lang også selvom det går under billig parfume. Det behøver ikke at være en dårlig ting, at den parfume som du bruger, ikke økonomisk er den dyreste. Man kan sagtens købe lige så dejlige duftnoter, i en parfume af en anden prisklasse.

Lige så vel, det at dufte dejligt og tage sig godt ud, kan efterlade en følelse af ren luksus. Det er der mange mennesker verden over, som ikke vil være foruden. Selvom dagene går stærkt, og tiden flyver derud af, må man ikke glemme den sunde fornuft, da den ellers kan sætte sine tydelige spor. Men vigtigst af alt, skal man ikke glemme at forkæle sig selv, da vi skal holde hele livet, og vi lever kun en gang.

Man kan ofte få den tanke, om vi gør nok for os selv og hinanden. Er vi gode nok i dagens Danmark, til at tage vare på hinandens ve og vel og husker vi hinanden på vigtigheden af sundhed. Når vi besøger hinanden og kommer f.eks. med værtindegaver eller god bedring gaver, så er det ofte i form af kurve med alkoholiske drikke, chokolade, slik eller andre søde sager.

Det er ikke så ofte set, at man kommer med en pose æbler, appelsiner og ananasjuice. Men i virkeligheden bidrager det ellers til den sunde fornuft, fremfor at ”fede hinanden op”. Men vi er jo også kun mennesker, og de fleste er nok enige i, at vi skal have lov til at nyde livet, være gode ved hinanden, passe på og støtte hinanden.

Ligeledes er der mange meninger, omkring det med at falde i for de søde sager. Generelt er de gyldne ord blot, at tænke sund fornuft ind, og i hvilket omfang så mener er op til en selv. Vi har jo vidt forskellige motions- og livsstilsønsker, så ved at bevare den sunde fornuft, og tænke lidt på helbredet, så bidrager vi også til et sundere hverdag.

Corona har ikke gjort noget nemmere

Efter den ubudne gæst Corona kom forbi i året 2020, må man ikke være blind for, at fornemme folks vaner har ændret sig markant. Her er det både de sunde og usunde vaner, som har fået ny virkning. Her ser man dog udfordringer i begge lejre, det er ikke sundt, hvis man konstant dyrker motion, fordi man er rastløs eller ikke føler man kan andet.

Måske glemmer man, at give sin krop den optimale restituering og hvile. Det er derimod heller ikke sundt, hvis man ikke dyrker motion og samtidigt spiser forkert. Her har covid-19 ikke gjort det nemmere, da mange har brug for at komme ud i den friske luft og få ny god energi. Desværre har covid-19 også medvirket til flere syge og svage mennesker, som har døjet med en masse eftervirkninger, hvor det har gjort det ekstra svært for dem.

Det har taget modet og energien fra mange, til den daglige gå- eller løbetur. Dette svære og tunge forløb med epidemien, bør næsten sætte sine kedelige og synlige spor. Ligeledes er det for mange, gået hen og blevet en dårlig vane, at spise mere fordi man er hjemme, tvunget til at arbejde hjemme, og dermed tættere på køleskabet, man ses ikke til så mange sociale arrangementer længere, eller alt det man glæder sig til at skulle nyde, bliver aflyst. Så er det nemt, at lade det hele gå op i at hygge sig og det gør vi ofte med at indtage en masse søde sager.

Det gælder i store træk om, at få det bedste ud af, en meget uheldig problemstilling, som vi alle er stillet overfor. Vi må dog ikke glemme, at vi tolker og handler forskelligt, og nogle kan bedre håndtere nye tiltag og restriktioner end andre. Men brug den sunde fornuft, da det ofte betaler sig i sidste ende, uden det tager overhånd selvfølgelig.

Hver dags fristelser

Vi bliver som mennesker også konstant stillet overfor nye tilbud, som det kan være svært at sige nej til. Her er det både på nettet du bliver fristet, i tv`et og i samtlige butikker og dagligvarer forretninger, hvor du bliver stillet overfor at købe eller ej. Men hvis man skal bevare, den sunde fornuft om at holde god balance i sig selv, så kan det være vanskeligt at stå i køen til kassen og udbuddet bugner af slik og chips.

Butikkerne ved godt hvilke knapper de trykker på, ved at placere det hele ved udgangen, og samtidigt gerne i børnehøjde, så ungerne også bliver fristet af disse farverige impulskøb. Det kan være svært at håndtere, når ens 2-3 årige søn eller datter, gang på gang plager og skriger efter sukker, når man er ude at handle. Mange vælger den nemme løsning, og dermed giver efter for at få ro på barnegråden, og for alle de andre handlendes skyld.

Men desværre er det kun en bjørnetjeneste man gør, for hvad sker der næste gang. Børn er skarpere, end man lige går og tror. De kan i en tidlig alder, være meget udregnende. Hvis ikke man formår, at stoppe sukker indtagen i tide, kan det fremadrettet få fatale følgere.

Det er nemlig ikke kun sundhed i forhold til voksne, man bør fokusere på, men i den grad også til børn. Børns sukkerindtag er for nogle familier, noget af en udfordring. Det kan føles lidt ligesom en brandslukning, med at servere søde sager, da det kun hjælper kortvarigt. Det kan få de fleste børn til at være stille for en stund, og dermed give dem store smil på læberne.

Dog er det på sigt, ikke godt for huden, da det er med til at frembringe bumser og andre ubehageligheder, som kan sætte sine tydelige spor. Ligeledes er det på sigt, meget skidt for kroppen, hvis den bliver overfyldt af usunde og unødvendige søde tiltag, i stedet for at indbringe det sundere alternativ.

Ønsker du at få mere balance i kroppen, ro i sindet og generelt skabe velvære for hele dit system, så kommer styrken helt indefra. Det gælder om at komme ned i gear, trække vejret ned i maven, tage en ting ad gangen og bruge hovedet. Man skal kunne koble helt fra, tænke gode tanker eller ”tømme hovedet”, og så drikke en masse vand og få sunde vaner ind i hverdagen.

Nogle gør dette bedst ved, at få lagt et træningsprogram i et fitness center, andre dyrker sport eller går til yoga. Nogle går eller løber gerne ture, imens andre dyrker øvelser derhjemme og blot indtænker sundhed, ind i dagligdagens måltider.

Selvom det siges, at skønhed kommer indefra, gør det bestemt ikke noget at man kan påføre sig en lækker parfume, creme eller andre kosmetiske produkter, som kan øge ens selvværd og selvtillid. Det kan for nogle, være altafgørende om din dag bliver ekstra god, hvis du får en sød eller venlig kompliment med på vejen, selvfølgelig uden det bliver anmassende.

Der er mange som holder af, at blive rost eller anerkendt for noget de gør godt eller hvis de har givet sig i kast med, at lægge en flot make up, påført sig en lækker duft af parfume, så er det især rart med lidt anerkendelse.

De fleste mennesker, kan godt lide at få at vide, at de dufter dejligt, ser godt ud eller får positive kommentarer om sin tøjstil. Det modsatte er bestemt ikke særlig rart. Det lille ekstra pift, har ofte en stor effektfuld betydning.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5