Pas godt på din hud – læs med her og få råd

Mange af os er ikke så gode til at passe på vores hud, som vi ellers gerne ville være. Den er ellers med til at give dig et smukt og sundt udseende. Men hvordan kan du passe ordentligt på den, så den forbliver sund?

Udgivet 20.07.17 reklame

Det kan virke overfladisk at fokusere på dit udseende, men sandheden er den, at det er, hvad folk ser som det første. Det er dit udseende, du fanger folk med, så du kan få lov at tale med dem og faktisk vise dem, hvem du er. Selvfølgelig er et flot udseende ikke kun for andre – nej, det er ligeledes for dig selv, eftersom det kan være med til at styrke din selvtillid samt dit selvværd. Typisk er det urenheder, der kan chikanere mest, når det kommer til udseendet. Dog kan du komme bumser, hudorme, vandvorter og meget andet til livs, hvis du benytter disse råd.

Benyt dig af hudplejeprodukter

Selvom du overholder alle de ovenstående råd, kan du stadig komme i den kedelige situation, hvor du får vandvorter, bumser eller andet træls. Når det sker, er der heldigvis en sidste hjælp, som nok skal klare jobbet. Det er de mange hudplejeprodukter, du kan finde rundt omkring. Nogle af dem virker akut på din situation, ligesom andet har en forebyggende virkning. På siden kan du læse mere om de forskellige urenheder. Derudover kan du læse om råd samt finde produkter, der kan komme de forskellige ting til livs.

Går du op i dit udseende, og vil du helst undgå urenheder, kan du med fordel følge disse råd.

Vask ansigtet

Det er ikke sikkert, du går i bad hver dag, men det burde du kraftigt overveje. Som minimum skal du i hvert fald vaske dit ansigt, når du står op. Gennem natten vil du nemlig svede, hvilket kan medvirke til urenheder, ligesom bakterier fra dit lagen heller ikke er specielt sunde. Disse bakterier sætter sig i huden, og derfor er det vigtigt, at du skyller ansigtet hver morgen, så du kan få den værste snavs væk. Yderligere bør du være ekstra opmærksom på at vaske fingre i løbet af dagen. Dine hænder er i kontakt med meget bakteriefyldte overflader, som du uden at tænke nærmere om, føres til ansigt og hår. Vær ekstra opmærksom på at vaske, fingre efter du har befundet dig i offentligheden.

Oprethold en god hygiejne

Urenheder og andre trælse ting opstår typisk, hvis du holder en dårlig hygiejne. Det gælder selvfølgelig på personlig plan, men ligeledes gælder det dine omgivelser. Få gjort huset rent engang imellem, skift håndklæder, skift lagnet, få vasket op og alt andet, der kan være med til at opretholde en god hygiejne. Det vil helt sikkert hjælpe dig, og hvis du gerne vil undgå urenheder, er det vejen frem.

Der findes også forskellige parfumer, som sikrer dig en god hygiejne. Det kunne eksempelvis være Miller et Bertaux, som benyttes af mange mænd og kvinder. Parfumen tilpasser sig automatisk din duft og på den måde holder hygiejne bedst mulig. Se mere om Miller et Bertaux her.

Glem skraberen, prøv epilatoren

8/10 kvinder benytter en skraber, når benene skal være klar til sommeren. En skraber er en fin løsning men har også  en række ulemper. Eksempelvis at hårene kommer hurtigere tilbage igen og så kan der gå betændelse i de små sår.

Et godt alternativ er epilator. Det gør mere ondt men hårene er længere tid om at komme tilbage og slutresultatet ser bare bedre ud. Rigtig mange shops sælger dem. Vi vil ikke gøre os til dommere, hvorfor vi blot henviser til denne test af epilatorer.

Dyrk motion og spis sundt

Det flotte udseende kan naturligvis ikke blive opretholdt, hvis du lever ekstremt usundt. Står den på junkfood hver dag, og bevæger du dig sjældent, vil der selvfølgelig komme bumser, hudorme osv.
Du skal ikke omlægge hele din livsstil – nej, hvis du bare tilføjer noget grønt til et af dine måltider om dagen samt dyrker motion af og til, er det rigeligt. På den måde holder du kroppen ovenpå, og det vil gøre din hud pænere, men ligeledes vil din krop som helhed komme til at se bedre ud.

doc24.dk

Artikel godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Forfatter for indlægget.

Find mere information her