Sådan påvirker massage din krop

Din krop har brug for pleje og velvære for at kunne trives helt optimalt. Derfor er det vigtigt at du passer godt på din krop, for du skal bruge den hele livet – der er ingen returret. Du kan derfor også få brug for massage igennem hele livet. 

Udgivet 04.01.2022 | Senest redigeret 04.01.2022 | Artiklen indeholder reklamer

Lige fra du er en lille nyfødt baby og resten af livet. Behovet for typen af massage kan sagtens ændre sig, og derfor er det en fordel at du kan vælge imellem mange forskellige typer af massage.

Hvorfor er massage godt for dig?

Der kan være mange grunde til at du har brug for massage. Nogen får massage fordi det får dem til at føle sig veltilpas og andre gør det, fordi de har smerter eller problemer med et sted i kroppen.

Massagen kan være med til at løsne op i din muskulatur, så du kommer til at føle dig mere afslappet. Uanset hvad der er grunden for massagen, er massagen god for dig. Det er sundt for menneskekroppen at blive løsnet og blive afslappet. Derudover øger massage kvaliteten af din blodcirkulation, som giver huden mere næring. Massagen virker beroligende for dig, fordi dine nerver bliver aktiveret.

Hvordan fungerer massage?

En massage foregår, hvor man bliver trykket og masseret forskellige steder i kroppen. Der bliver brugt forskellige greb og teknikker under massagen. Man behøver ikke at være professionel massør for at kunne massere andre mennesker. Dog kan det være hårdt for hænderne at massere, hvis ikke man er vant til det, fordi man, inden for nogle massageformer, skal trykke hårdt kontinuerligt i længere tid, som kan gøre at man bliver træt i hænderne.

Hvis du ønsker en massage fordi du er meget spændt og plaget i en del af kroppen, bør du få fat i en professionel massør, som kan hjælpe dig af med problemet. Professionelle massører har et godt kendskab til, hvordan menneskekroppen er bygget op og derfor er der større chance for at kunne afhjælpe problemet, end hvis din partner eller ven masserer dig.

Forskellige former for massage

Der findes mange forskellige former for massage. Alle de forskellige typer dækker alle hver sit behov. Arvævsmassage, wellnessmassage, trykmassage, baby massage, gravidmassage, sports massage, fysiurgisk massage og mange, mange flere er blot nogle af de typer af massage der eksisterer.

Fra sportsmassage til massage for gravide

Det er vigtigt at finde en god massør, som kan give dig netop den behandling, som du har brug for. Der er derfor mange forskellige overvejelser du bør gøre dig, inden du tyr til den første og den bedste du finder. Nogle massører kan flere forskellige behandlingstyper, mens andre massører er specialiseret ind for en bestemt type af massage. Så er der massører der har deres egen klinik, som du kan besøge, mens andre massører fungerer udekørende – andre massører har begge løsninger.

Hvis du finder en massør, som har en klinik og ikke umiddelbart tilbyder udkørsel, kan du altid ringe og høre, hvilke muligheder der er, hvis ikke du selv har mulighed for at komme hen til klinikken. Der er også massageklinikker som fungerer i en kæde og derfor har du mulighed for at få fat i deres behandlinger og tilbud flere steder rundt i landet.

Hos Zenzy kan de hjælpe dig med at få den type massage du netop står og mangler. Hos dem kan du vælge imellem mange behandlingsformer, og hvis du for eksempel er sportsudøver, kan de hjælpe dig med at løsne op i de ømme muskler, så du igen er klar til at præstere, næste gang du skal dyrke sport igen. Du behøver ikke at være professionel sportsudøver for at få dig en sportsmassage. Med en sportsmassage kan du også komme af med eventuelle sportsskader, som du har påtaget dig under din sport.

Zenzy tilbyder også gravidmassage, som kan være godt for dig, som er gravid. Når man er gravid, bliver kroppen belastet på helt andre måder end hvad en kvindekrop er vant til og derfor kan det være en tiltrængt behandling af få under sin graviditet, uanset hvor langt henne i graviditeten du er.

Zenzy er en kæde og ligger derfor flere forskellige steder rundt i landet. Faktisk har de 16 klinikker rundt omkring i landet, som både er placeret i Jylland og på Sjælland. Så du har rig mulighed for at prøve én af deres fantastiske klinikker. Alle massører hos Zency er professionelle og certificerede. Du kan læse mere på zency.dk.

Nedsæt dit stressniveau med massage

I dagens Danmark har de fleste familier og husstande en travl hverdag, som hele tiden kræver at man både er fysisk og psykisk til stede. Dette kan især være stressende for dem med små børn, fordi der er mange ting man skal holde styr på. Der er mange faglige grunde til, at massage virker afstressende for dig.

Massagen løsner op for dine muskler, som bliver afslappede. Udover at have en afstressende effekt, kan massage også være med til at styrke dit immunforsvar. Dels fordi diverse stresshormoner bliver reduceret, og dels fordi affaldsstofferne i din krop samtidig også bliver reduceret. Derfor kan massage faktisk gøre din krop og dit sind sundere.

Kan massagen have flere goder for dig?

Man skulle næsten ikke tro at massage næsten kan have flere fordele, men det kan den.

Udover at den virker afstressende for din krop, har massagen også en virkelig god effekt på dit fordøjelsessystem.

Under massagen frigiver din krop nogle stoffer, som i sidste ende resulterer i at dit fordøjelsessystem kommer til at fungere mere glidende og dermed bedre. Dette sker fordi din evne til at nedbryde den mad du har indtaget, fungerer bedre. En anden ekstra gode ved massagen er, du kan komme af med en hovedpine, hvis altså hovedpinen er skyld i spændinger i din nakke og ryg.

Når du spænder meget i kroppen kan det stråle op i nakke og hoved, som kan resultere i en ubehagelig hovedpine. Derfor hjælper massagen på hovedpine, når muskler i resten af kroppen løsner op og bliver mere afslappede. I det store og hele er der altså rigtig mange fordele ved massage og uanset om du vælger massagen fordi du har gener eller fordi du bare har lyst til at blive forkælet med noget wellnessmassage, gør det kun gavn for dig.

Forsikringer der dækker din massage

Hvis du har nogle fysiske problemer, som gør at du har brug for en professionel massage, kan du være så heldig at du måske har en forsikring der dækker for en del af eller hele massagen. Dette kan for eksempel være via din sundhedsforsikring, hvis du er medlem af sådan en. Faktisk er der også arbejdspladser, som har en professionel massør til rådighed på arbejdspladsen. Disse ordninger findes ofte på arbejdspladser, hvor fysisk arbejde tit er påkrævet.

Selv de helt små kan have brug for massage

Det er ikke kun voksne mennesker, der kan have brug for at få en omgang massage. Hvis du har en baby eller et barn, der har en tendens til at sove uroligt eller sove med mange opvågninger, kan det måske have for meget uro i kroppen. Oplever du dette, bør I give det et forsøg med babymassage.

Denne type massage kan klares af dig derhjemme og gerne lige inden puttetid i forbindelse med jeres aftenritual, så dit barn kan blive dejlig afslappet inden sengetid.

En bonus ved dette kan være, at dit barn måske endda også har nemmere ved at falde i søvn.

Til babymassage kan I bruge en helt almindelig bodylotion, som kan få den beroligende behandling til at glide bedre, så du kan få gang i en god cirkulation hos dit barn.

Ligesom massage kan forbedre søvnkvaliteten for dit barn, kan den gøre lige så meget gavn for dig. Faktisk en en massage nærmest virke søvndyssende, fordi din krop bliver afslappet af de cirkulerende bevægelser.

Er massage altid en god idé?

Der findes ikke mange grunde til ikke at få en massage. Dog bør du ikke få en massage et sted på kroppen, hvor du har et åbent sår, eller hvis du har et sted på kroppen med meget akne eller udslæt.

Dette kan irritere huden yderligere og dernæst transportere uønskede bakterier videre i din egen krop eller over til den udøvende massør. Dette kan dog let undgås ved ikke at massere lige netop på det udsatte område.

En anden grund til at undgå massage, er hvis har et friskt ar eller meget nyt arvæv et sted på kroppen. Massagen kan være hård ved sådan et skrøbeligt nyt ar, og derfor bør du vente til ar har fået en god chance for at hele, så det kan tåle massagen. Når først dit ar er helet godt og grundigt kan du få en såkaldt ‘arvævsmassage’. Denne form for massage reducerer gammelt arvæv, som ligger under arret.

Alle får en smule arvæv efter de har haft et sår, men for meget arvæv kan vise sig som buler eller ‘knuder’, hvilket kan virker forstyrrende og irriterende for den person, som bærer på dem. Slutteligt frarådes massage hvis du er kræftpatient eller er under behandling for en psykisk sygdom.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Skriv en anmeldelse
5/5