Sådan undgår du sundhedsskadelige kosmetiske produkter

Det er vigtigt, at dine kosmetiske produkter ikke skader din krop. Men hvordan kan du være sikker på, at de ikke gør det? Og hvad skal du egentlig holde øje med? Læs mere om det herunder.

Udgivet 21.09.2016|Senest redigeret 18.01.2019 reklame

Om det gælder creme, shampoo eller make up er det vigtigt at vide hvilke kemikalier, der bruges i det, du byder din krop på. Det kan nemlig være decideret sundhedsfarligt ikke at være opmærksom på dette. Derfor har vi lavet denne guide til, hvordan du undgår sundhedsskadelige produkter.

Mange produkter indeholder ukendte eller ligefrem giftige ingredienser, som du bør kunne genkende, når du skal til at købe kosmetik. Derfor bør du også altid læse på æsken, inden du køber noget. Ved at vide præcist hvad du køber, kan du undgå skadelige ingredienser som parabener. Hvis du nogensinde ser dette på en æske, skal du ikke købe det, da dette kan have store konsekvenser for din sundhed.

Husk også at gå efter produkter der ikke indeholder parfume eller unaturlige dufte, der er skabt af en sammenblanding af kemiske ingredienser. Ved at undgå dette kan du forhindre allergiske reaktioner, der kan skade din hud i meget lang tid.

Mange virksomheder har researchet, hvad der får folk til at vælge produkter. Derfor skriver mange på deres æsker ord som ”naturlig”, ”sikre”, ”blid” eller lignende der afspejler sundhed og sikkerhed. Lad dig ikke snyde af disse beskrivelser, da det i virkeligheden kan være langt fra sandheden. Dette er blot ord, som marketingsfolk har lært sælger. Tjek derfor altid hvilke ingredienser, der er brugt. Hvis produktet er allergi-mærket, så kan du dog sagtens stole på det, da det er anerkendt.

Et godt tip er at købe færre produkter generelt. I gennemsnit bruger kvinder 12 forskellige produkter til personlig pleje hver dag. Dette er al for mange forskellige kemikalier at udsætte sin krop for. Derfor bør du nedsætte antallet af produkter, som du benytter – din krop vil takke dig for det. Mænd har en tendens til at være sundere på dette punkt, eftersom de ikke benytter noget nær den samme mængde forskellige produkter. Antallet for børn er heldigvis endnu mindre, hvilket er meget positivt.

Det er vigtigt, at du er meget opmærksom på hvilke produkter, dine børn benytter, da de små er ekstra sensitive over for farlige kemikalier. Vær derfor altid særligt opmærksom på beskrivelsen, inden du smører dem ind i nogen former for cremer.

En dansk virksomhed, der altid leverer sikre hårprodukter er HairOutlet, som du kan finde her. Ved altid at vælge brands, der er til at stole på, sikrer du, at du ikke udsætter din krop for unødvendig farer.

Hvis du er interesseret i flere gode råd, kan du læse mere her.

Denne artikel er godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Om skribenten

Thorbjørn Petersen

Thorbjørn bidrager med viden, og tjekker den faglige kvalitet af alle oplysninger om kroppen, bevægeapparatet og fysiske lidelser i knogler og led. Thorbjørn er uddannet fysioterapeut fra Karolinska Instituttet i Stockholm i Sverige.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5