Skab en sundere livsstil for dit barn med et efterskoleophold

Har dit barn brug for at få en sundere livsstil, er det oplagt for dig, at du sender ham eller hende på efterskole med fokus på kost og motion. Der vil dit barn modnes og tage mere ansvar for sin egen sundhed.

 

Udgivet 06.06.17 reklame

Mange danskere lever i dag alt for usundt. De spiser mad der er for fed, og de dyrker alt for lidt motion. Det kan have nogle store konsekvenser, hvis denne livsstil ikke bliver ændret.

Derfor kan du hjælpe dine børn i den rigtige retning ved at give dem mulighed for at gå på efterskole i Midtjylland, hvor der bliver sat fokus på den sunde livsstil i form af sund kost og motion.

Hvad tilbyder efterskoleopholdet dit barn?

På et efterskole i Midtjylland er der rig mulighed for at dyrke motion og være aktiv flere gange ugen. Det gøres på en sjov og innovativ måde, så træningerne ikke bliver ensformige og kedelige. Det giver den unge mulighed for at prøve mange forskellige typer af sportsgrene, som både kan være inden for boldspil, styrketræning eller friluftsliv. Derfor bliver træning ikke noget, der er kedeligt og blot skal overstås, men det bliver en livsstil. En livsstil hvor de unge nyder at røre sig i samvær med hinanden, og oplever at træning faktisk er vildt sjovt og giver dem mere energi til hverdagen.

Der er rig mulighed for den unge til at gøre træning til en naturlig del af deres liv på en efterskole, hvor rammerne ligger op til at være fysisk aktiv både i hallen og på udendørsarealerne. Den fysiske aktivitet kan ikke stå alene på vejen mod den sunde livsstil, og derfor sikre et efterskoleophold også en sund og nærende kost, som giver dit barn mere energi og overskud til hverdagen, så de bliver både gladere og sundere mennesker. Efterskoleopholdet kan derfor være en rigtig god mulighed for at få sunde vaner ind i de unges liv allerede i en tidlig alder.

Hvorfor er en sund livsstil så vigtig?

Det er jo lækkert at kaste en ordentlig burger med pommes fritter i gabet og så smide sig over på sofaen slå mave hele aftenen foran flimmerkassen. Der er bare rigtig mange sundhedsmæssige konsekvenser ved at have sådan en livsstil. Den usunde livsstil kan føre til, at du bliver overvægtig og derved oplever følgesygdomme såsom diabetes og forhøjet blodtryk, det kan også påvirke dit liv i form af søvnløshed, manglende overskud, stress og depression. Den ultimative konsekvens er, at det kan forkorte din levealder med mange år og forsage dødsfald på grund af blodprop eller hjertestop.

Selv små livsstilsændringer kan hjælpe ekstremt meget, og det er derfor det er så vigtigt at leve sundt og aktivt for at undgå konsekvenserne af overvægt. Når du dyrker motion så producerer musklerne hormoner som sætter gang i kemiske processer i kroppen, der giver et meget bedre humør, og forebygger en lang række sygdomme. Derfor kan et efterskoleophold være med til at sikre, at dine børn allerede fra de er unge får det rigtige forhold til motion og sund mad, og lære at forholde sig til det allerede fra barnsben. Det er nødvendigt for, at de ikke risikerer et liv fyldt med sygdom og mangel på energi.

doc24.dk

Artikel godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Lea Josefine Christensen

Lea har taget en kandidatuddannelsen i folkesundhedsvidenskab fra Karolinska Institutet med ph.d. i samfundsmæssige forholds indflydelse på befolkningsgruppers fysiske helbred og generelle sundhed. Lea bidrager med viden, og tjekker den faglige kvalitet af vores læge- og sundhedsfaglige artikler om lidelser, sygdomme og helbredsspørgsmål.

Find mere information her