Skønhedstips til dit hår

De fleste drømmer vist om at få et smukt og kraftigt hår, men det er kun de færreste forundt. Du kan dog heldigvis selv gøre meget for at styrke dit hår. Læs mere om herunder, hvordan du kan holde dit hår smukt og sundt.

sundt haar
Udgivet 20.07.17 reklame

Hvis der er en ting, som kvinder går op i, så er det hårets udstråling og sundhed. I samarbejde med Birgitte Andersen fra frisørsalonen Tryllespejlet i Roskilde, har vi lavet en artikel med hendes bedste tips til, hvordan du får sundt hår.

Birgitte har drevet Trylletspejlet i mange år, og har prøvet lidt af hvert, når det kommer til hårklipning af kvinder og mænd. Derfor har vi lavet et interview, hvor vi har spurgt om, hun ikke vil dele nogle af hendes bedste tricks til, hvordan man vedligeholder og plejer håret.

Shampoo og balsam skal passe

Jeg ser igen og igen, at folk køber den billigste eller bedste shampoo eller balsam til deres hår. Du behøver altså ikke at bruge formuer for at få lækkert hår. Det vigtigste er, at du finder nogle produkter, som passer til din hårtype.

Er dit hår farvet, køb da produkter, som er beregnet til dette. Jeg fraråder altid mine kunder, at de skal købe to-i-en produkter, da balsam eksempelvis hindrer shampooens effekt.

Brug ikke fedtede produkter

Desværre ser jeg, at mange ødelægger deres hår fordi, de bruger fedtede produkter. Ingredienserne i produkterne bygger sig op, og det gør sådan, at huden og håret ikke kan ånde naturligt. Du får skæl og andre sygdomme.

Oplever du dette er mit råd, at du skifter dine nuværende produkter ud med nye.

Video: 10 tips til sundt hår

Emma Martiny kommer med hendes 10 fantastiske tips til, hvordan du gør dit hår ekstra lækkert og sundt!

Beskyt mod solen

Ligesom huden skal beskyttes mod solen, så skal dit hår også. Jeg sælger altid produkter, som indeholder 100 % UV beskyttelse til mine kunder. Køber kunderne ikke produkterne hos mig, henviser jeg dem til Matas eller andre butikker.

Håret slides utroligt meget om sommeren, og er du en af dem, som godt kan lide at ligge hele dagen i solen i flere uger, skal du virkelig overveje at få fingre i produkter, som beskytter dit hår. Du kan måske ikke selv se det, men dit hår kan også få “rynker”.

Når det skal være helt kort

Overvejer du at blive helt korthåret, skal du ikke bruger en saks. Tag hårtrimmeren og trim det ned af flere omgange. Der findes mange forskellige trimmere på markedet. Se en stor undersøgelse af dem her.

Jeg anbefaler altid mine kunder om ikke at trimme håret helt ned med en skraber. Det kan give infektioner og betændelse. Optimalt skal du blot nøjes med at trimme så langt ned en trimmer kan klare og lade den længde være i fred.

Skal dine spidser klippes?

Det er ikke en myte. Dine spidser skal klippes jævnligt, hvis du gerne vil give dit hår de bedste forhold. Langt hår slides lettere, og derfor skal du få det klippet sådan, at du undgår trælse spaltninger.

doc24.dk

Artikel godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Thorbjørn Petersen

Thorbjørn bidrager med viden, og tjekker den faglige kvalitet af alle oplysninger om kroppen, bevægeapparatet og fysiske lidelser i knogler og led. Thorbjørn er uddannet fysioterapeut fra Karolinska Instituttet i Stockholm i Sverige.

Find mere information her