Sådan håndterer du tandlægeskræk og deres priser

Det er meget naturligt for mange mennesker at lide af en frygt for at gå til tandlægen. Der kan være mange grunde til, at du lider af tandlægeskræk, og det kan blandt andet affødes af en dårlig oplevelse hos tandlægen engang, da du var mindre.

Ikke desto mindre er det svært at håndtere, for vi bliver jo alle sammen nødt til at gå til tandlægen fra tid til anden, så vi kan være sikre på, at vores tænder er sunde og uden huller, ligesom en pludselig tandpine kan være så alvorligt og altoverskyggende, at en tur til tandlægen simpelthen er nødvendig.

Så hvordan håndterer du situationen, hvis du er bange for at gå til tandlægen, men ikke har et ønske om at lade dine tænder gå helt til?

Find den rette tandlæge med forståelse for din skræk

Det allervigtigste punkt her er, at du finder en god tandlæge, der har forståelse for hvordan du har det og som er klar til at sætte ekstra tid af til din behandling, så du kan tage alting i dit tempo og føle dig tryg igennem hele situationen.

Derfor er det altid en god idé at spørge tandlægen om deres råd til tandlægeskræk, inden du booker din tid, så du er sikker på at blive mødt af en åben tandlæge med forståelse for din frygt.

Hos Godt Smil, der ligger overalt i landet, har de fokus på at være der for patienter med frygt for tandlæger. De udfører alle tænkelige tandbehandlinger til fornuftige tandlægepriser. Se eksempel på Godt Smil tandlægernes priser her.

Gå oftere til tandlægen

Det lyder måske helt omvendt at skulle gå mere til tandlægen, hvis du har en frygt for det, men faktisk er det en god idé at gå oftere til tandlægen, når du har tandlægeskræk, så du netop sørger for at få løst alle problemer med dine tænder, før det bliver alvorligt.

Når du går til tandlægen ofte, vil du ofte kunne forebygge mange af dine tandproblemer, og du vil opleve, at det slet ikke er så slemt at gå til tandlægen.

Stol på eksperterne

Det er rigtig svært at blive tandlæge, og i Danmark er vi heldige at have nogle af de dygtigste tandlæger at kunne gå til. De er eksperter, når det kommer til tænder og kan lave alt lige fra en simpel tandrensning til mere komplicerede indgreb som eksempelvis tandproteser.

Når det kommer til priser på tandproteser, kan det sagtens svinge lidt på markedet. Det er altid en god idé, at du lytter til eksperterne – tandlægerne – og finder nogen, du kan stole på til det store indgreb. Samtidig skal priserne naturligvis være i orden, men det kan du også sagtens finde.

Udgivet 02.05.2021 | Senest redigeret 19.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer
Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Rikke E. er en af vores faste skribenter på Doc24. og har på få år positioneret sig som en af de førende eksperter indenfor krop og sundhed. Rikke interesserer sig også for produkter og tests, hvorfor hun også er i vores testpanel, når vi indsamler tests af produkter og services i Danmark.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5