Test af Lamaze aktivitetstæpper

Lamaze aktivitetstæpperne er nogle af de mest populære på markedet i øjeblikket. Men er de nu også de rigtige til din baby? Læs mere herunder om, hvad de kan, og hvad det er, der gør dem så specielle.

test af lamaze aktivitetstæpper
Udgivet 13.10.2017 | Senest redigeret 25.06.2019 | Artiklen indeholder ads

Hvilket aktivitetsstativ er den bedste?

Er du på jagt efter det helt rigtige aktivitetstæppe til din baby? Markedet er stort for aktivitetstæpper, men mærket Lamaze har lavet rigtig mange af slagsen, som er meget populære – både hos barn og hos forældre. Her får du masser af inspiration og anmeldelser af de forskellige Lamaze aktivitetstæpper, så du kan vælge det, der passer bedst til jeres behov.

test af lamaze aktivitetstæpper

Stort udvalg aktivitetstæpper

Webshoppen tilbyder Danmarks bedste udvalg af aktivitetstæpper til lave priser. Find dem alle sammen på deres webshop og få gratis levering!

Besøg butik
9.2score
Ad

Lamaze er kendt for deres farverige legetøj, som er yderst populært til babyer, fordi det både er sjovt og lærerigt. Legetøjet er specielt udviklet til at stimulere barnets sanser og til at fange babyens interesse. Dette er både godt for udviklingen af barnet, men også forældre sætter stor pris på Lamaze legetøj, da det kan være med til at give lidt større frihed for forældrene. Aktivitetstæpperne fra Lamaze har været med i flere tests og er af flere omgange blevet kåret til ”de bedste aktivitetstæpper”.

Lamaze Freddie the Firefly aktivitetstæppe

Freddie the Firefly er et aktivitetstæppe med rigtig mange forskellige features. Ud over masser af farver, søde motiver og rasle- og knitrefigurer, bidering samt et spejl, der hænger ned fra en bøjle, så har dette tæppe som noget helt specielt også en støttepude. Den kan bruges til, når babyen er helt lille, så den kan lære at ligge på maven. Støttepuden hjælper med at stimulere barnets nakke- og rygmuskler, mens babyen leger og oplever.

Tæppet kan bruges fra 0 til 24 måneder, og det er 70 cm langt.

Mariehøne Lamaze legetæppe med drejestol

Mariehønetæppet er formet som en stor blomst med en sød og blød mariehøne i midten, som er ovenpå en drejesokkel. Babyen kan på den måde ligge oven på mariehønen og dreje rundt på en komfortabel måde og selv udforske de spændende aktiviteter, som tæppet byder på. Når babyen bliver lidt ældre, og selv kan dreje rundt, kan drejesoklen nemt afmonteres, og så kan tæppet anvendes på normal vis.

Mariehønetæppet er anbefalet af mange fysioterapeuter netop på grund af den smarte drejestol. Tæppet hjælper barnet til at få styrket ryg- og nakkemusklerne, fordi det ligger på maven og ikke på ryggen, som små babyer ellers ofte gør på normale legetæpper.

test af lamaze aktivitetstæpper

Stort udvalg aktivitetstæpper

Webshoppen tilbyder Danmarks bedste udvalg af aktivitetstæpper til lave priser. Find dem alle sammen på deres webshop og få gratis levering!

Besøg butik
9.2score
Ad

Stor guide om kombiposer og køreposer

Til at begynde med skal babyen hjælpes med at få drejestolen til at dreje rundt, men efter nogle måneder kan barnet ofte selv manøvrere rundt for til sidst selv at ligge på maven og dreje rundt helt uden drejesoklen. Tæppet er udstyret med forskellige aktiviteter, bl.a. knitrende figurer, og motiverne er en mariehøne, en sommerfugl, bier, orme, fugleunger og en kanin.

Tæppet, som måler 80 cm i diameter, anbefales til babyer i alderen 0 til 6 måneder. Men som før nævnt kan drejeskiven afmonteres, når den ikke længere er aktuel, hvilket gør at tæppet også kan bruges af babyer over 6 måneder.

Lamaze aktivitetstæppe fiskedam med musik

lamaze fiske

Fiskedam med musik

Tæppet kan bruges fra babyen er 0 måneder, og det stimulerer til motorisk læring og lægger op til, at barnet også lærer at ligge på maven.

Til butik
Ad

Fiskedamstæppet er ligesom ufotæppet et aktivitetstæppe af høj kvalitet og udstyret med mange unikke detaljer. Bøjlerne her er også bløde, således at de svajer let og konstant giver spændende bevægelser for babyen at kigge på. Derudover kan der også sættes vibrationer til, så figurerne bevæger sig endnu mere, og tæppet kan også afspille flere melodier.

Bøjlerne er udstyret med spejl, forskellige rangler og en bidering, som kan tages af og sættes på efter behov. Da temaet er en fiskedam, er tæpper fyldt med søde motiver, såsom frøer, fisk, ænder og skildpadder, som alle fanger barnets interesser med deres flotte farver og store øjne. Tæppet kan bruges fra babyen er 0 måneder, og det stimulerer til motorisk læring og lægger op til, at barnet også lærer at ligge på maven.

Lamaze aktivitetstæppe ufo med musik

Ufo legetæppet, som også kaldes for space, er udstyret med to bøjler, som går tværs hen over tæppet. Fra bøjlerne hænger der en masse spændende figurer at kigge på for babyen. Der er bl.a. en bidering, et spejl og forskellige rangler med og uden knitreeffekt. Figurerne kan hægtes af bøjlerne, og der kan også hægtes andre ting på, som babyen elsker.

  • Bøjlerne er bløde, og de svajer let, så der ikke er noget hårdt, baby kan ramme.
  • Tæppet har en indbygget musikafspiller og vibrator, så der er masser af aktiviteter for babyen, såsom glad musik og blid vibration.
  • Motiverne er en stjernehimmel med planeter, en sol og søde astronauter og rummænd.

Om producenten

Producenten (officiel website) er især kendt for deres aktivitetstæppe med drejestol og deres aktivitetstæpper med musik. Disse tæpper er utroligt populære, fordi de aktiverer babyen på bedste vis.

Babyen får lyst til at udforske de mange spændende farver, dyr, lyde og bevægelser, som findes på tæpperne, og dermed udvikler babyen sig motorisk gennem leg. Dette kommer også forældrene til gode, da et legende barn giver mulighed for en tiltrængt kop kaffe eller en pause, hvilket i babyens første år ofte er en sjælden mulighed.

Læs også: Vasketøjskurve i alle størrelser

Alle tæpperne fra Lamaze kan desuden maskinvaskes uden at tage skade. Dette er en egenskab som rigtig mange prioriterer højt, da babyer ofte gylper meget og hurtigt kan svine et legetæppe til. Da bøjlerne på bl.a. ufo- og fiskedamstæpperne er bøjelige, er tæppet desuden nemt at pakke sammen og tage med på weekendophold osv., hvor underholdning til baby altid er rart at have med, uden at det fylder for meget.

Læs også: Test af sansegynge

Derudover kan bøjlerne altid suppleres med andre rangler fra Lamaze, som kommer i et hav af forskellige udgaver og med forskellige features så som lyd, lys, knitreeffekt og meget mere. Det giver mulighed for variation og gør tæppet interessant for baby i længere tid.

Lamazes produkter og legetøj er specielt udviklet af lærere og psykologer, som er uddannet inden for børneområdet. Der er derfor lagt stor vægt på stimulering, leg og læring i hvert eneste design.

Læs også: 8 bedste weekendsenge til babyer

Legetøjet hjælper ikke bare barnet til at have det sjovt, det stimulerer og udvikler også babyens motorik og færdigheder.

Derudover kan barnet også vokse med legetøjet, og når barnet bliver for stor til selve legetæppet, kan de søde figurer tages af og leges med i andre sammenhænge. Denne mulighed giver legetøjet en lang og brugbar levetid, som også er muligt pga. den høje kvalitet, for når du køber Lamaze, er du sikker på, at det er høj kvalitet.

Fagligt godkendt af læge (dr.med.)

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Hun interesserer sig for det menneskelige psyke, og hvordan vi kan leve sundere og længere.

Skriv en anmeldelse
5/5