Tre gode tips til at opretholde et sundt udseende

For at se sund ud er der tre grundpiller, som du skal have styr på: hygiejne, motion og kost. Læs herunder om, hvordan du nemt kan indarbejde alle tre i din hverdag.

Udgivet 19.05.2017|Senest redigeret 18.01.2019 reklame

Vil du gerne holde dig sund og rask og se godt ud? De fleste har formentlig et ønske om, at andre tænker, de ser sunde ud, og der er da også rigtig mange måder at gøre en forskel.

Der er dog primært tre overordnede ting, du bør fokusere på, hvis du gerne vil give dig selv den helt store tur. Læs med her.

Drømmer du om et sundere udseende, eller vil du bare gerne være sikker på, at du også ser sund ud om nogle år? Sundhedsbølgen er fortsat højere end nogensinde før, og det stiller større og større krav til vores udseende og helbred. Rigtig mange går med tankerne om, hvordan de kan få et sundere udseende, og der er mange gode måder, man kan kaste sig ud i det på. Her kommer tre af de mest oplagte.

Få styr på hygiejnen

Det siger næsten sig selv, at det er en god idé at have en sund hygiejne, hvis man gerne vil have et sundt udseende. Men hvordan er det så lige, man får det? Først og fremmest bør man få styr på de helt simple ting. Det gælder fx tandbørstningen, hårvasken og lignende ting. Få det gjort, så du ikke fremstår som en, der ikke gider at gøre noget ud af dig selv. Det er slut med den tid, hvor det hele skulle virke ligegyldigt.

Herefter bør du kigge på hårene. Har du egentlig styr på din hårvækst, eller kunne den trænge til en overhaling? Der er selvfølgelig håret på hovedet, som du skal tage stilling til, for der er ikke noget mere friskt end en nyklippet person. Så er der alle de andre steder, og her må du investere i din krop. Det er vigtigt, at du vælger en kvalitets skraber, der giver en tæt barbering. Du kan læse meget mere om gode skrabere ved at klikke her.

Motion er afgørende

Hvis du gerne vil passe på dit helbred, bør du kraftigt overveje at dyrke motion, hvis du ikke gør det i forvejen. Det vil samtidig give dig et løft på dit udseende, da du vil få farve i kinderne, pænere kropsformer og en bedre holdning end før. Motion er bare alfa omega, hvis du gerne vil være sund – eller se sund ud.

Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, kan det være en god idé at snakke med en personlig træner, som kan give dig nogle råd til at komme i gang helt fra bunden. Hvis du ikke føler dig sund at kigge på, kan du også tage fat i lægen, som måske har nogle metoder til at hjælpe dig i gang.

Kig på din kost

Du skal også have styr på kosten, hvis du vil se sund ud, for det er her, du får alle dine vitaminer og mineraler. Det er bestemt ikke for sjov, når kosteksperter taler om, at man skal huske at spise fisk en gang om ugen, at man skal have frugt og grønt hver dag, og at man skal variere sin kost. Varieret kost er et nøglebegreb mod et sundt udseende.

Denne artikel er godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Om skribenten

Thorbjørn Petersen

Thorbjørn bidrager med viden, og tjekker den faglige kvalitet af alle oplysninger om kroppen, bevægeapparatet og fysiske lidelser i knogler og led. Thorbjørn er uddannet fysioterapeut fra Karolinska Instituttet i Stockholm i Sverige.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5