Udnyt den danske sommer og få et godt sind

Sommeren er for mange et perfekt tidspunkt til at lade op, blive sund og få masser af sol. Men hvordan kan du udnytte sommeren allerbedst, så du får mest muligt ud af den?

Udgivet 12.07.17 reklame

Selvom regnen rusker i bøgebladene og du kan mærke en kølig brise så er den danske sommer – når vejret viser sig fra sin bedste side – et fantastisk sted at være.

Der er simpelthen absurd mange ting du kan lave i Danmark om sommeren, som har stor betydning for dit helbred og sind. Læs videre og få inspiration til hvad du kan gøre i den danske sommer.

Kosten – nyd de lækre råvarer

En god, afbalanceret kost er essentielt for et godt helbred. Det er vigtigt at spise rigtigt og med omtanke, hvilket der er fantastiske muligheder for om sommeren.

Om sommeren vrimler det med lækre frugter og grøntsager, du kan gå amok i og sikre en velbalanceret kost. Hvis du eksempelvis tager ud til en gårdbutik om sommeren finder du utrolig mange lækre råvarer, du kan bruge i din madlavning – og så er du også sikker på det er lokalt avlet, når du køber det i en gårdbutik.

Desværre varer sommeren ikke evigt og derfor mister du også nogle af de lækre ting, som du har nydt henover sommeren, når vi kommer hen sidst i August måned. Men det behøves ikke være sådan. Du kan roligt fryse nogle af de lækre frugter fra sommeren ned, så du kan nyde de dejlige vitaminer i den mørke danske vinters muld. Du kan også lave saft ud af alle de bær der bliver modnet om sommeren – så har du altid noget lækkert at drikke, som minder dig om sommerens varme og friskhed.

Der er et væld af muligheder når den danske sommer inviterer dig indenfor i køkkenet – det gælder bare om at udnytte dem.

Tag en tur i skoven

Som den kære danske folkesanger, Povl Kjøller, synger i Skovsangen: ”der er så fuld af sjov, inde i en skov”. Og det er fuldstændig korrekt, der er sjovt inde i en skov – især om sommeren. Du kan rundt gå i timer inde i de danske sommerskove og suge alt så meget ind. Der er masser af dyr som er kommet ud af deres vinterhi og går rundt i de danske skove. En god gåtur i skoven giver masser af motion i skoven.

De danske sommerskove er også et yndet sted at løbe henover sommeren. Der er for eksempel ikke så mange mennesker, du kan løbe i mere udfordrende terræn og så er det en fryd for øjet at løbe i skoven. Husk at spise og drikke godt inden du tager ud og motionerer i sommervarmen, så du ikke går sukkerkold og får mavekramper. Hvis du er i tvivl om du får nok proteiner og kalorier i løbet af dagen, kan du supplementere din kost med proteinbarer. Proteinbarer giver dig overskud til træningen og du kan få et hurtigt måltid. Du se meget mere om proteinbarer, som for eksempel Nutramino her.

De danske kyststrækninger

Om sommeren skal du også de danske kyststrækninger, søer og åer der eksisterer. Med kyststrækninger, der strækker sig over 7000 kilometer i Danmark, er der rig mulighed for at nyde vandet. Du har for eksempel aldrig langt til nærmeste strand, så du kan få dig en hurtig dukkert i vandet. Du kan også leje en kajak eller kano og sejle rundt i de danske søer og åer – måske sammen med nogen venner. Det er en god måde at bruge tiden i sommeren på.

 

De danske landeveje

Glem de store hovedveje og motorveje. Hvis du virkelig vil se Danmark om sommeren skal du have fat i de danske landeveje. Det skal du gøre på cykel. Hvis du har lidt problemer med knæene så kan du med fordel investere i en elcykel. En elcykel aflaster dig og du kommer nemmere fremad – og du får stadig rigeligt med motion. Du kan et større indblik omkring elcykler ved klikke her. Hvis du får fat i en cykel bliver turen en hel anden, end hvis du havde valgt at køre i bil. Ved at cykle rundt i den danske sommer får du langt flere indtryk. Du har meget nemmere ved at stoppe op og se dig rundt omkring i de små danske byer, som har ufatteligt meget at byde på.

Velvære

Den danske sommer giver dig også utrolig meget velvære. Ved at udnytte sommerens muligheder kan du blive meget mere tilpas, både fysisk og mentalt. Det danske vejr kan sommetider være meget gråt og kedeligt og lave skår i glæden. Derfor er det vigtigt du kommer ud og få gjort en masse ting, når det er godt vejr. De ting kan du tage med dig videre og få mere energi til at klare den mørke vinter, der venter efter sommeren.

 

Til sidst er der kun at sige kom ud og nyd den danske sommer, så du kan få et godt sind og helbred. Det er hvad den danske sommer kan.

doc24.dk

Artikel godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Forfatter for indlægget.

Find mere information her