Her er de bedste gaver til de mindste

Mangler du en god gave til de nybagte forældre og det lille barn, kan du få masser af inspiration herunder. For hvad er det lige, som de nybagte forældre har brug for af gaver?

Udgivet 04.05.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Er du på udkig efter den helt rigtige ”gave” som relativt ny forælder? Der findes et hav af muligheder for at forkæle den lille ny, som er blevet en del af familien. Der er både klassisk legetøj og mere moderne opfindelser, som kan være ideelle.

Dyrk sanserne med et boldbassin

De fleste kender følelsen af at lægge sig i et godt gammeldags kuglerum. Altså, det der rum, hvor du vælter rundt i små plastikbolde i forskellige farver. Denne følelse kan du give den lille ved at købe et sansebassin fyldt med små bolde. Her får barnet mulighed for, bogstaveligt talt, at boltre sig, og det er en rigtig god måde at give barnet et frirum, som er nemt at holde øje med.

Bassinet virker lidt som en kravlegård, hvor den lille både kan hvile sig og tumle rundt, og du kan altid have overblikket over det. Det er en perfekt ting, som du kan bruge i lang tid, og måske kan andre børn også få glæde af det, hvis du får besøg.

Er du interesseret i et sansebassin, kan du læse mere og finde forskellige typer ved at klikke her.

Ranglen slår aldrig fejl

En rangle er en klassisk ting, som har fungeret godt i mange år. Det betyder dog ikke, at den ikke stadig er i høj kurs hos småbørn, når de skal lege. Ranglen er sjov og fås i mange forskellige slags, og den udvikler samtidig barnets evne til at bruge hænderne og skabe indtryk.

En rangle er bestemt ikke nogen stor investering, men den kan til gengæld holde i rigtig lang tid, og der er ikke nogle små ting, som barnet kan komme til at putte i munden eller slå sig på.

Lyde vækker interessen

Når du vælger legetøj til dit barn, er det altid værd at tænke ind, at det skal være med til at udvikle sanserne, imens det er sjovt at lege med. Det er derfor oplagt at tænke i legetøj, som giver flest mulige indtryk, samtidig med at det er til at håndtere og forstå for barnet.

Der findes en masse legetøj, som laver lyde, som barnet kan forholde sig til. Det kan fx være:

  • Bamser, som siger lyde, hvis man trykker bestemte steder. Det vil typisk være latter, så barnet får positive indtryk.
  • Simple spil hvor man kan frembringe lyde ved at trykke på knapper.
  • Spilledåser som kan spille melodier. Musik kan være gode sanseindtryk.

Lad kreativiteten udfolde sig

Når barnet bliver en smule større, kan du tænke i legetøj, hvor dit barn selv får lov til at være en smule kreativ. Det kan være puslespil eller samlesæt, hvor der er mulighed for at lave sine egne kombinationer, men også hvor der er et bestemt facit, som barnet skal forsøge at komme frem til. Du må gerne udfordre barnet, så længe det giver en positiv oplevelse.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5