Persondatapolitik og oplysninger om cookies

Doc24.dk forstår og respekterer vigtigheden af at værne om vores besøgendes privatliv på internettet. Det betyder, at vi ikke sælger eller videregiver ikke dit navn, din adresse, e-mailadresse, kreditkortoplysninger eller personlige data til nogen anden tredjepart uden din forudgående tilladelse, medmindre det er nødvendigt for at færdiggøre eventuelle transaktioner i forbindelse med dit besøg eller køb på siden.

Som besøgende hos Doc24.dk kan du trygt færdes på siderne på vores hjemmeside og benytte de forskellige formularer, beregnere og andre online-værktøjer, som vi stiller til rådighed for vores besøgende. Du kan også trygt klikker på links til andre sider på Doc24.dk eller på andre hjemmesider.

Hvilke oplysninger registrerer vi om dit besøg

Vi videregiver eller sælger nemlig ikke oplysninger om den enkelte brugers færden på Doc24.dk til tredjemand. Vi gemmer dog oplysninger om, hvilke sider du besøger til internt brug. På den måde kan vi se, hvilke sider der er mest populære, samt hvor vi kan forbedre brugeroplevelsen på vores sider.

Vi gemmer også oplysninger om dig, når du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i brugerundersøgelser og quizzer, bruger vores formularer og beregnere på siden, eller køber tjenesteydelser eller produkter på Doc24.dk, indsamler og behandler vi en række personlige oplysninger om dig.

Det drejer sig typisk om, men begrænser sig ikke nødvendigvis til:

  • Et unikt bruger-id, der identificerer dig ved kommende besøg på siden
  • Tekniske oplysninger om den enhed, du har set siden på
  • IP-adressen på den enhed, du har læst hjemmesiden på
  • Hvor du opholdt dig, da du besøgte vores side
  • Hvilke sider, du har besøgt på hjemmesiden
  • De oplysninger du giver i formularer og værktøjer på hjemmesiden
  • Dine betalingsoplysninger og adresse i forbindelse med køb fra hjemmesiden

Sådan beskytter vi dine personlige oplysninger

De oplysninger vi indhenter og gemmer om dig og dit på siden, opbevaret forsvarligt og sikkert på vores webserver, samt i de sikkerhedskopier vi tager. Besøgsstatistik og -data opbevares i Google Analytics på deres servere. De er verdens største udbyder af denne type tjeneste og kendt for deres høje sikkerhed.

Internt hos Doc24.dk har vi samtidig opstillet en række tekniske og organisatoriske tiltag, der sikrer dig imod, at dine oplysninger bliver overgivet til tredjemand. Kun firmaets ejer og sidens tekniske administrator har adgang til dine oplysninger, og kun hvis det er relevant for vores arbejde. F.eks. fordi de skal behandle din henvendelse til os.

Samtidig anvender kun underleverandører til opbevaring af personfølsomme data online, der lever op til persondataforordningen. For at blive godkendt til at opbevare vores data, skal udbyderen således kunne validere, at de har en persondatapolitik, der lever op til alle persondatalovens krav, samt udstede en gyldig dataaftale til os.

Vi videresælger ikke dine personlige oplysninger til hverken samarbejdspartnere eller tredjemand. Kun hvis det er nødvendig for f.eks. at fuldføre og levere en bestilling til dig, overgiver vi data om f.eks. dit navn og din adresse til den samarbejdspartner, der skal udføre bestillingen eller leverancen af denne på vores vegne.

Det sikrer dig mod misbrug af dine personlige oplysninger, og garanterer, at vi behandler dine personlige informationer forsvarligt efter alle gældende lovgivninger og regler på området.

Hvad bruger vi dine oplysninger til?

På vores hjemmeside tilbyder vi forskellige tjenester, der forudsætter, at du indtaster bestemte personlige oplysninger i en webformular (som f.eks. din adresse, telefonnummer, e-mailadresse).

Disse oplysninger bliver behandlet fortroligt i overensstemmelse med lov om behandling af personoplysninger, og Datatilsynets anbefalede retningslinjer samt vores generelle forretningsbetingelser.

Oplysningerne bliver udelukkende benyttet til at imødekomme dine henvendelser og forespørgsler og yde den bedste service til dig som kunde og forbruger. Vi beder dig ikke om flere oplysninger, end vi har brug for, og videresælger, eller indhenter ikke data på vegne af andre.

Enhver form for håndtering af dine personoplysninger er beskyttet af dataforordning. Det gælder bl.a. indsamling, registrering, brug, videregivelse, blokering og sletning.

Formålet med at gemme dine oplysninger, afhænger helt af, hvorvidt du:

  • Blot har besøgt hjemmesiden – Her anvendes oplysningerne til at identificere dit besøg, hvilke sider du har set på, samt forbedre din brugeroplevelse med siden. Disse oplysninger gemmes som allerede nævnt hos vores samarbejdspartner Google Analytics.
  • Har tilmeldt dig vores nyhedsbrev – For at kunne tilsende dig vores nyhedsbrev, gemmer vi din e-mailadresse og dit fornavn. Det gør det muligt for os at sende personliggjorte e-mails til dig. Vi anvender Mailchimp til at udsende vores nyhedsbreve. Deres server er placeret i USA og lever op til de regler, der er stillet for opbevaring af mailadresser og andre persondata i persondataforordningen.
  • Har udfyldt vores kontaktformular – Vi gemmer dit navn, e-mail og eventuelt telefonnummer, så vi kan kontakte dig, og ved hvem vi skal spørge efter. Vi gemmer også de informationer, som du har angivet i de øvrige felter i formularen. Data er gemt dels på webserveren hos vores host og i vores mailsystem. Som host af hjemmesiden anvender vi UnoEuro og som mailsystem anvendes Mailchimp.. Alle er samarbejdspartnere overholder persondatalovgivningen.
  • Brugt en af vores online tjenester – Bruger du et af vores værktøjer på siden til f.eks. BMI-beregning, gemmes din IP-adresse, og de oplysninger du har indtastet. Oplysningerne håndteres enten i vores egne systemer eller hos en samarbejdspartner med en persondatapolitik, der lever op til persondatalovgivningen.
  • Har købt produkter og tjenester solgt via vores os på hjemmesiden – Her gemmes kortoplysninger, information om dit køb, samt alle angivne kontaktinformationer, herunder navn, adresse og telefonnummer i vores webshopsystem og bogføringsprogram. Derudover overgiver vi de fornødne data til eventuelt tredjemand, der skal fuldføre ordren for os. Desuden registreres den IP-adresse og eventuelt enhedsnavn på den enhed, du afgav bestillingen fra. Disse hostes udelukkende af samarbejdspartnere, der overholder persondataforordningen.

Anvendelse af cookies på Doc24.dk

Ved hvert besøg indsamler vi oplysninger om din brug af siden i en såkaldt cookie. Cookien hjælper med

  • at identificere din enhed entydigt
  • gemme indstillinger og valg, du har foretaget på siden

og gør det muligt at

  • indsamle oplysninger om hvilke sider, du har set på siden
  • målrette annoncer fra os og vores partnere på vores og andres hjemmesider

Vil du ikke have, vi skal gemme disse oplysninger i en cookie på din computer, kan du slette den fra indstillingerne i det browserprogram, som du anvender. Hvordan det gøres, afhænger af det browserprogram du anvender. Se hvordan du sletter cookies i dit browserprogram her.

Hvad er cookies?

En cookie er en tekstfil med data, der gemmes på den enhed, du læser vores hjemmeside på. Tekstfilen indeholder kun ren tekst og ingen programkode. Det betyder, at vores cookie ikke indeholder hverken virus, ransomware eller anden skadelig kode, som kan ødelægge den pågældendeenhed eller de data, du gemmer på den

Hvad sker der, hvis du blokerer eller sletter vores cookies?

Sletter eller blokerer du cookies fra vores hjemmeside, kan du opleve, at det virker som om, vores hjemmeside ikke fungerer korrekt længere, ligesom der kan være indhold, du ikke længere har adgang til eller som vil blive ved med at være det samme.

Samtidig vil du ikke få vist annoncer for os på f.eks. sociale medier, Google og andre hjemmesider, der er tilknyttet Googles annoncenetværk.

Hvilke cookies anvender Doc24.dk?

Doc24.dk anvender som allerede nævnt cookies til indsamle statistik om dit besøg med. Derudover anvendes cookies fra Google, Facebook, LinkedIn og Instagram, til brug for annoncering og nem tilgang til at dele indhold fra Doc24.dk på din profil på de sociale netværk

Endvidere anvender vi cookies fra tjenesteudbydere SleekNote til at vise relevante slide-ins til dig.

Det betyder, at der lægges en eller flere cookies fra disse samarbejdspartnere på din enhed ved hvert besøg på vores hjemmeside:

  • Google Analytics – besøgsstatistik med registrering af hvilke sider på hjemmesiden, du besøger
  • Google Ads – entydig identifikation af dig til brug ved retargeting-annoncering med AdWords
  • Facebook – identifikation af din brugerprofil på Facebook i forbindelse med deling af indhold, samt til brug ved retargeting-annoncering
  • Instagram – identifikation af din brugerprofil på Instagram i forbindelse med deling af indhold, samt til brug ved retargeting-annoncering
  • SleekNote – identifikation af dig som bruger, samt styring af hvilke slide-ins du får vist.

Derudover anvender vores Content Management System WordPress forskellige cookies til at holde styr på dit besøg og dine valg på vores hjemmeside.

Indlejret videoer og andet indhold fra tredjeparter

Enkelte artikler på Doc24.dk kan indeholde indlejret indhold (f.eks. videoer). Udgiveren af det indlejrede indhold har mulighed for at lægge en cookie og indsamle data om dig på samme måde, som hvis du besøgte den pågældende hjemmeside direkte

Det betyder, at disse udgiver har mulighed for at lægge cookies, indlejre ekstra tredjeparts sporing, og overvåge din brug af det indlejrede indhold, samt identificere din brugerprofil på det pågældende websted.

På Doc24.dk anvender vi indlejret indhold fra:

  • YouTube – indsamling af besøgsinformationer og identifikation af eventuel brugerprofil på YouTube. Du kan læse mere om YouTubes privatlivspolitik her.

Hvor længe gemmes dine oplysninger?

Doc24.dk opbevarer ikke personlige oplysninger længere, end det er tilladt i henhold til den konkret gældende lovgivning på området. Så snart de pågældende informationer ikke er relevante for os længere, eller er ved at overskride tidsbegrænsningen for opbevaring, bliver de pågældende personlige oplysninger om dig slettet fra vores systemer. Vi kan derfor ikke angive nogen generel tidsramme for, hvor længe vi gemmer dine forskellige personlige oplysninger.

Kontaktoplysninger på dataansvarlig

Som EU-borger har du ret til at gøre indsigelse mod registreringen af dine personlige oplysninger. Du har også ret til at få oplyst, hvilke informationer vi konkret har registreret om dig. Mener du, oplysningerne er unøjagtige, kan du kræve at få dem rettet.

Vi har i visse tilfælde pligt at slette dine persondata, hvis du beder om det. Det kan f.eks. være, hvis oplysninger ikke er nødvendige at gemme længere i forhold til det, vi skulle bruge dem til. Kontakt os, hvis du mener, at dine persondata bliver behandlet i strid med lovgivningen.

Som allerede nævnt samarbejder vi med en række allerede nævnte virksomheder om at opbevare og anvende oplysninger om dig. Disse firmaer behandler udelukkende oplysninger på vores vegne, og må ikke bruge dem til egne formål. Vi samarbejder kun med databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilsvarende beskyttelse.

Mener du, at et af disse firmaer overtræder ovenstående, skal du rette direkte henvendelse til dem, for at få dem til at ophøre med dette.

Sådan kan du få indsigt i de data, vi gemmer om dig

Ønsker du vide hvilke konkrete informationer vi opbevarer om dig, gøre indsigelse imod, eller have rettet eller slettet personlige oplysninger i vores egne, eller en af de tredjepartssystemer vi anvender til at opbevare dine data i, skal du kontakte:

Doc24.dk
Att.: Den dataansvarlige
Øster Alle 56
2100 København Ø

Klage

Du kan indgive klage over vores opbevaring af dine personlige informationer ved at rette henvendelse til Datatilsynet.

Læs mere om dine klagemuligheder som borger her.

Alle nødvendige blanketter og formularer til anmeldelser findes her.