Hvad er fordelene ved en MR scanning?

Går du med bekymringer omkring din krop og ondartede sygdomme? Sådanne bekymringer kan opstå i forbindelse med sygdom i familien, eller pludseligt af andre årsager. Du skal tage den bekymring alvorligt, for selv hvis det viser sig, at du er sygdomsfri, har du reageret på din bekymring og kan nu igen slippe den.

mr scanning
Udgivet 19.05.2021 | Senest redigeret 24.10.2023 | Artiklen indeholder reklamer

Det er udmattende og foruroligende at være bekymret for sit helbred. Men en helkrops MR-scanning kan, selvom din krop ingen symptomer viser, afsløre ondartede sygdomme. En eventuel kræftsygdom kan derved behandles i et tidligt stadie, hvilket øger chancen for helbredelse.

Hvad er en helkrops MR-scanning?

Forkortelsen kommer af ordene Helkrops Magnetisk resonans scanning. Det er en scanning, hvor der, for at danne billeder af kroppens indre, benyttes magnetfelter og radiobølger. Scanningen foregår i en tunnelformet scanner, hvor du ligger på ryggen på et leje, der under scanningen kører frem og tilbage. Det sikrer muligheden for at skabe brugbare billeder af kroppens indre.

Læs også: Hvad koster en MR scanning?

Denne teknik adskiller sig fra de andre hyppigt brugte scanninger, som for eksempel røntgen og CT-scanning. En helkrops MR-scanning udføres uden brug af røntgenstråler eller andre typer stråler, hvortil der kan være forbundet risiko eller bivirkninger.

Hvordan foregår en MR-scanning?

På ca. en time, hvor du ikke skal gøre andet end at ligge stille, bliver der i scanneren taget omkring 2000 billeder af din krops indre. I de fleste tilfælde bliver du udstyret med hovedtelefoner, hvori du kan høre musik eller radio, da scanneres aktivitet under scanningen kan være støjende.

De eneste aspekter af denne scanning og forberedelse forud for undersøgelsen, som du skal være opmærksom på, er at udformningen af scanneren for nogle kan frembringe klaustrofobi. Scanneren benytter kraftige magnetfelter, og du må derfor under scanningen ikke bære smykker eller andre metalgenstande.

En investering i dit helbred og velvære

Det er en investering i dit helbred og dit velvære, da scanningen, og resultatet af den, enten kan afkræfte dine bekymringer eller belyse en mulig ondartet sygdom, hvilket giver dig muligheden for at reagere hurtigt og i et tidligt stadie af sygdommen.

Det kan lyde besynderligt, at du som rask menneske skal overveje at bestille en helkrops MR-scanning. Men en rask krop kan godt bære et tidligt stadie af en ondartet sygdom. Du skal gøre det for din egen skyld, for at slippe for bekymringer om sygdom eller for at give dig selv de bedste betingelser for et lettere sygdomsforløb og øgede chancer for helbredelse.

Om skribenten

Rikke Eriksen er en anerkendt og dedikeret skribent hos Doc24.dk, hvor hun har bidraget med sin ekspertise i sundhed i over 4 år. Med en solid baggrund inden for sundhedsområdet har Rikke opbygget en stærk autoritet på vores website, hvilket gør hendes artikler og indlæg både informative og troværdige.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5