Hvad koster en MR-scanning? Se priser med og uden henvisning

Her får du et hurtigt udsnit af ventetiden for en MR scanning samt prisen herfor, gældende uanset om du har en henvisning eller ej. Med lægens vejledning kan du få en MR scanning i det offentlige uden omkostninger. Ønsker du derimod en helbredsgennemgang af din krop, kan du selv betale og bestille en MR eller CT scanning, så du er tryg ved, at alt er som det skal være.

mr scanning priser
Udgivet 24.10.2023 | Senest redigeret 25.10.2023 | Artiklen indeholder reklamer

MR-scanning er en essentiel diagnostisk procedure, der bruges til at opdage og evaluere en række medicinske tilstande og skavanker i kroppen. I Danmark kan disse scanninger udføres både i det offentlige og private sundhedssystem.

Men hvad er priserne, og hvad er forskellen på at få foretaget en MR-scanning i det offentlige fremfor i det private?

Priserne hos det offentlige

Inden for det offentlige er prisen på en MR-scanning ofte dækket, hvis du har en henvisning fra din egen læge. Uden henvisning vil prisen variere, men det er vigtigt at bemærke, at ventetiden kan være op til 32 uger.

Når du går igennem det offentlige sundhedssystem, kan en helkrops MR-scanning koste et par tusind kroner. Dog er det muligt at få dækket hele udgiften, såfremt du har en henvisning fra din praktiserende læge.

Er en MR-scanning mulig uden henvisning?

Ja, det er absolut muligt at få en MR-scanning uden en henvisning. Det er dog værd at bemærke, at en henvisning er nødvendig, hvis du ønsker at scanningen skal være omkostningsfri gennem det offentlige.

Hvis du derimod foretrækker at springe ventelisten over eller ønsker en forebyggende undersøgelse, har du altid valget om at få udført en MR-scanning i den private sektor.

Priserne i det private

Der er flere privathospitaler i Danmark, som tilbyder MR-scanninger af hele kroppen. Vi har listet nogle af mulighederne samt deres priser nedenfor.

De mest populære klinikker er Helkrops MR, Aleris Hamlet og Mølholm.

Priser på MR scanning af knæ

Udbyder Ventetid Pris
Helkrops MR Hurtig 12.500 kr.
Aleris Hamlet Mellem 4.700 kr.
Mølholm Ingen data Pr. Region kr. 2.950

Priser på MR scanning af ryg

Udbyder Ventetid Pris
Helkrops MR Hurtig 12.500 kr.
Aleris Hamlet Mellem 7.800 kr.
Mølholm Ingen data Pr. Region kr. 2.950

Priser på MR scanning af skulder

Udbyder Ventetid Pris
Helkrops MR Hurtig 12.500 kr.
Aleris Hamlet Mellem 4.700 kr.
Mølholm Ingen data kr. 5.500 inkl. kontraststof

Priserne hos Privat Hospitalet Danmark

Ydelse Pris DKK
1. region 2.500 kr.
Per efterfølgende region 1.250 kr.
2 regioner, samme dag 3.900 kr.
Kontrast 800 kr.
Artrografi (kontrast direkte i fx skulderled): 5.400 kr.
MR-Scanning, Cerebrum 2.500 kr.
MR-Scanning, hel ryg 6.000 kr.
MR-artrografi af hofte, skulder, bryst m. kontrast 4.500 kr.
Second opinion 750 kr.

Hvad er ventetiden for en MR-scanning?

Inden for det offentlige sundhedssystem kan ventetiden for en MR-scanning variere betydeligt afhængig af din helbredstilstand og den lægelige vurdering.

På nogle klinikker kan ventetiden strække sig op til 46 uger for en undersøgelse af et knæ, mens ventetiden kan være ned til et par dage eller endda timer for meget kritiske tilfælde.

For at få et klarere billede af ventetiden for din specifikke undersøgelse, kan du besøge Venteinfo for det offentlige, eller kontakte dit nærmeste privathospital for mere information.

Video: Hør Dorte og Pouls oplevelse

Oftest stillede spørgsmål (FAQ)

Hvad er prisen for en MR-scanning i Danmark?

Prisen på en MR-scanning varierer afhængig af, hvilken del af kroppen der scannes, og hvor kompliceret scanningen er. Eksempler på priser fra private klinikker inkluderer:

  • Helkropsscanning: 12.500 kr.
  • Prostata-scanning: 4.500 kr.
  • Scanning af én region (f.eks. knæ): 2.950 kr.

Er der muligheder for tilskud eller afbetaling ved MR-scanning?

Ja, visse private klinikker tilbyder rentefri afbetaling over 10 eller 20 måneder, så du kan få foretaget en MR-scanning, selvom du ikke har hele beløbet på forhånd. Desuden kan medlemmer af Sygeforsikringen Danmark Gruppe 2 få et tilskud på 2.000 kr. til en privat MR-scanning.

Er MR-scanning gratis på offentlige sygehuse?

I nogle tilfælde kan MR-scanning være gratis, hvis du er henvist af en læge til scanning på et offentligt sygehus. Dog er der ofte lang ventetid, og det kræver en alvorlig medicinsk indikation for at blive henvist.

Hvad bruges MR-scanning til?

MR-scanning er en avanceret billedteknik, der bruges til at diagnosticere en række forskellige sygdomme, herunder kræft, ryg-, hjerte-, led- og hjernelidelser, ved at tage detaljerede billeder af kroppens indre.

Kan alle få foretaget en MR-scanning?

De fleste kan få foretaget en MR-scanning, men der er undtagelser som graviditet i de første 3 måneder, hvis man er for stor til scanneren, eller lider af klaustrofobi. Dog kan en beroligende pille ofte afhjælpe klaustrofobi.

Er der forskel i pris afhængig af klinikkens beliggenhed?

Det er ikke bekræftet, om der er prisforskelle baseret på klinikkens geografiske placering. Det anbefales at kontakte lokale klinikker direkte for at få den mest nøjagtige prisinformation.

Hvad kan billederne bruges til?

Billederne fra en MR-scanning kan være essentielle for identifikation og behandling af diverse lidelser og ubehag:

  • Identifikation af maligne tumorer i organer, hjernen og mere, ned til en størrelse af 3-4 mm – en tidlig opdagelse kan bidrage til en mere effektiv og vellykket behandling.
  • Afdækning af benigne tumorer og cyster, der kan forstyrre dagligdagen – en MR-scanning kan bringe ro, ved at bekræfte godartetheden af en tumor eller cyste, som kan fjernes kirurgisk, hvis den er til besvær.
  • Påvisning af hjerteanomalier og sygdomme i hjertemuskulaturen – for eksempel kan medfødte hjertefejl opdages via en MR-scanning, sikrende den mest effektive behandling.
  • Diagnostisering af sygdomme i led og organer – det kan dreje sig om både tarme og knæled, hvilket giver mulighed for en præcis diagnosticering og tilpasset behandling.
  • Flere vælger at gøre brug af MR-scanninger i det private regi som en præventiv foranstaltning for at opspore kræft i de indledende faser, før symptomerne viser sig. Dette kan betydeligt forbedre chancerne for overlevelse.
Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Rikke Eriksen er en anerkendt og dedikeret skribent hos Doc24.dk, hvor hun har bidraget med sin ekspertise i sundhed i over 4 år. Med en solid baggrund inden for sundhedsområdet har Rikke opbygget en stærk autoritet på vores website, hvilket gør hendes artikler og indlæg både informative og troværdige. Ud over at skrive dybdegående artikler, bruger hun også en betydelig mængde tid på at lave omfattende tests og detaljerede gennemgange af produkter. Dette sikrer, at læserne får så præcise og pålidelige oplysninger som muligt.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5