Virker ingefær mod køresyge og søsyge?

Mange mener, at ingefær virker godt mod søsyge, men er det nu også rigtigt? Har det virkelig en effekt? Eller er det bare placebo? Find ud af det og meget mere om ingefær og søsyge herunder.

ingefaer mod søsyge
Udgivet 06.07.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Det vi kender som ingefær er knolden fra selve ingefærplanten. Denne knold kan bruges til madlavning, men planten indeholder ligeledes stoffer, der i mange århundrede er blevet brugt som naturmedicin i Asien, hvor planten primært gror.

Ingefær har i flere veldokumenterede undersøgelser vist sig at kunne hjælpe mere, hvis ikke ligeså godt som placebo (snydemedicin) mod transportsyge, som dækker over f.eks. køresyge og søsyge.

Visse forsøgsresultater viser dog også, at ingefær ingen effekt har. Søsyge vil ofte komme til udtryk ved opkastning, svimmelhed og koldsved, disse symptomer kan ingefær dæmpe, og det kan derfor bruges som medicin mod transportsyge.

Det er pga. sit indhold af phytonæringsstoffer, at ingefær kan hjælpe på søsyge, da stofferne kan påvirke den indre glatmuskulatur, og hjælpe på bl.a. kvalme.

Dette medfører, at en skive ingefær kan hjælpe på transportsyge, og da ingefær er et 100% naturligt hjælpemiddel, har det ingen bivirkninger, som f.eks. piller, plastre og andre medicinske hjælpemidler mod søsyge har det.

Video: Se hvordan du laver ingefær the mod søsyge

Nogle af phytonæringsstofferne har ligeledes i forsøg vist sig, at have positive virkninger mod kræft og andre alvorlige sygdomme. Der er mange forskellige undersøgelser på ingefærs effekt på transportsyge, i nogle forsøg har ingefær ingen virkning haft, og i andre har virkningen været stor.

Dette medfører, at man ikke kan vide sig sikker på, om ingefær vil hjælpe, hvis man er søsyg, og man kan evt. prøve at indtage ingefær tilberedt på forskellige måder, såsom rå, kogt, rå stykker opløst i kold væske eller forsøge sig med ingefærtabeletter, eller andre former for produkter, der indeholder ingefærekstrakt.

Man skal dog være lidt mere påpasselig med ingefærekstrakt, da det for nogle mennesker, kan have nogle negative indvirkninger.

Eksempler på dette er:

  • Mennesker, der lider af galdesten, bør ikke spise ingefærekstrakt, da knolden øger galdeproduktionen.
  • Ingefær kan reagere negativt med forskellige former for medicin, og derfor bør man spørge sin læge til råds.
  • Ingefær har i forsøg på rotter vist, at et højt indtag af ingefær kan forøge chancen for abort, og derfor frarådes det, at man spiser store doser af ingefær under graviditet (et normalt madlavningsforbrug er på ingen måde farligt).

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5