Sådan vælger du de rigtige farvede kontaktlinser

Har du altid drømt om at have en anden øjenfarve, er det oplagt for dig, at du vælger farvede kontaktlinser. Med dem kan du både se bedre og prøve at have en anden øjenfarve, end du har normalt.

farvede kontaktlinser ultimativ guide
Udgivet 17.06.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Når man vælger at bruge kontaktlinser, så er det ikke alene af praktiske årsager, men også af kosmetiske årsager. Hvis man døjer med nedsat syn, så kan linser være en klar fordel sammenlignet med briller på det kosmetiske område, idet de ikke skjuler ansigtet eller indrammer det.

I dag er det desuden muligt at skifte øjenfarve ved brug af farvede kontaktlinser, hvis man ønsker at prøve kræfter med en anden øjenfarve end ens egen eller hvis man blot ønsker at fremhæve ens naturlige øjenfarve, og dette uanset om man har nedsat syn eller ej. Det er nemlig muligt at få farvede linser helt uden styrke, det betyder altså, at man sagtens kan benytte sig af disse, selvom man ikke døjer med synsbesvær.

Med farvede kontaktlinser er det muligt at ændre ens øjenfarve, præcis som man vil. Faktisk kan man have en ny øjenfarve hver dag hvis det er der, som man ønsker; blå i dag, grøn i morgen, brun i overmorgen, etc.

Få et nyt og anderledes look

Er du træt af din egen øjenfarve, og ønsker du at ændre den helt, så er det netop muligt med farvede linser, eller hvis man bare er nysgerrig efter at se, hvordan man vil se ud med en anden øjenfarve end ens egen.

farvede linser

Bedst i test farvede linser

Efter at have testet 32 forskellige forhandlere af farvede kontaktlinser, er vi kommet frem til at Billig Billy sælger de bedste kontaktlinser på markedet.

Besøg website
9.2score
Ad

Man siger at øjnene er døren til ens sjæl og at øjnene er sjælens spejl, og det er da også noget af det første, som man ligger mærke til når man møder nye mennesker, og præcis derfor ønsker mange, at deres øjne skal have en helt bestemt farve eller måske en lidt mere speciel farve, for at være mest attraktiv og fængende for andre mennesker.

Udover at det er muligt at erhverve kontaktlinser, som imiterer en naturlig øjenfarve, så kan man også anskaffe sig modeller, som er en smule mere vovede, idet de kan indeholde farver og motiver, som har et mere kraftigt og unaturligt look. Denne form for produkter er specielt egnede til udklædning såsom fastelavn- og halloweenkostumer samt cosplay.

Ud over at farvede linser har en række kosmetiske fordele, så kan de som nævnt også fås med styrke, dog er der ofte begrænsninger for hvor høj eller lav styrken kan være hvis man køber dem over nettet.

Der findes tre forskellige typer af farvede linser

 • Med farve for synlighedens skyld: Denne type farvede linser påvirker ikke direkte din naturlige øjenfarve, men kan i nogle tilfælde ses svagt. Disse har ofte en helt lys og gennemsigtig blå eller grøn nuance, som udelukkende har til formål at gøre det lettere for brugeren at holde styr på linsen når den skal tages på og af.
 • Med forstærkende farvenuancer: Denne type af kontaktlinser er langt mere kraftigere og mørkere i farven, samtidig med at de også er en anelse gennemsigtige, således at din egen øjenfarve fortsat skinner igennem og blot bliver forstærket af linserne. Disse farvede produkter er særligt velegnede til dig med en lys øjenfarve, som ønsker at intensivere din egen øjenfarve yderligere.
 • Med opaque farvetoner: Denne type er modsat de andre typer ikke transparent, og er derfor i stand til at ændre din øjenfarve til en helt anden. Hvis man har en naturlig mørk øjenfarve, så er dette den bedst egnede kontaktlinse, da linser med forstærkende farvenuancer ikke vil have den store effekt.

De opaque farvede kontaktlinser kommer i uendeligt mange forskellige farvekombinationer, mønstrer og motiver, eksempelvis kan man få alt fra helt hvide til lilla linser, linser med smiley motiv eller samme slags kontaktlinser, som blev anvendt i twilight filmene, for at give skuespillerne det mystiske vampyr look. Netop denne type linser er også bedst egnede til udklædning, skuespil, etc.

Hvilke farver kommer de i?

Vi er ikke selv herre over hvilken øjenfarve vi har fra naturens side, idet det er blevet bestemt gennem vores gener, men heldigvis kan man snyde sig til præcis den øjenfarve man foretrækker ved hjælp af farvede linser.

farvede linser

Øjenfarve spiller nemlig en stor rolle for hvordan andre mennesker opfatter en som person ved første øjekast. Ifølge en undersøgelse foretaget af CyberPulse i Los Angeles er der nemlig en hvis sammenhæng mellem øjenfarve og bestemte personlighedstræk. Over tusind kvinder i alderen 16-35 år deltog i undersøgelsen, hvor andre mennesker på baggrund af kvindernes udseende skulle bedømme hvilke personlighedstræk de troede kvinderne var i besiddelse af. Man kunne på baggrund af undersøgelsen konkludere, at mange associerede bestemte øjenfarver med specifikke personlighedstræk:

 • Brune øjne: Ifølge undersøgelsen forbandt 34% af de adspurgte kvinderne med brune øjne med intelligens, 16% forbandt dem med troværdighed og 13% forbandt dem med venlighed.
 • Blå øjne: Af de adspurgte forbandt 42% de blåøjede kvinder med venlighed, 21% forbandt dem med at være sexede og 10% forbandt dem med venlighed.
 • Grønne øjne: Kvinderne med grønne øjne blev af 29% forbundet med at være sexede, 25% forbandt dem med at være kreative og 20% forbandt dem med at være venlige.

Hvis du ønsker at se mere intelligent ud eksempelvis i forbindelse med en jobsamtale eller lignende, så kan et par naturligt udseende brune kontaktlinser gøre underværker. Ud over de gængse øjenfarver som brun, blå og grøn, er det også muligt at gøre sig selv endnu mere interessant ved at forsøge sig med lidt mere specielle og unikke farver, eksempelvis med en helt sort eller lyslilla kontaktlinse.

farvede linser

Bedst i test farvede linser

Efter at have testet 32 forskellige forhandlere af farvede kontaktlinser, er vi kommet frem til at Billig Billy sælger de bedste kontaktlinser på markedet.

Besøg website
9.2score
Ad

De mest populære farver er

Mulighederne er stort set uendelige indenfor farvede kontaktlinser, for du kan komme hele farvepaletten rundt, og så er blå linser ikke bare blå linser, og brune linser er ikke bare brune linser, for der findes uendeligt mange variationer, mønstre, farvekombinationer og størrelser, som gør de forskellige farvede kontaktlinser unikke.

Du kan købe dem i alle farver:

 • Røde linser
 • Blå linser
 • Grønne linser
 • Sorte linser
 • Lilla linser
 • Hvide linser
 • Brune linser
 • Orange linser

Hvis man vil have farvede kontaktlinser for at give hverdagen et lille pust uden at det giver et for unaturligt look, så er det bedst at holde sig til de gængse øjenfarver såsom blå, grå, grøn, hazel, mørkebrun eller nøddebrun. Man kan dog også holde looket forholdsvis naturligt ved at vælge farver, som ligger tæt på de gængse øjenfarver, for eksempel en sart lilla, der læner sig op af den blå farve, og som måske tilmed indeholder nogle blå elementer. Lilla er ikke en af de mest almindelige øjenfarver, men det hænder dog at folk naturligt har blå-lilla øjne. På samme måde kan nogle mennesker have næsten gylden-gule øjne, og denne farve kan man imitere ved at bære helt lysbrune linser med gule elementer eller ved at bære helt lysgrønne linser med gule elementer.

Perfekt til din halloween kostume

halloween kostumeHvis det ikke er det naturlige look man søger, men man derimod ønsker noget lidt vildere, enten til hverdagsbrug eller udklædning, så har man heldigvis muligheden for at begive sig i kast med stort set alle andre farver. Hvis man går efter et lidt mørkt, vampyrinspireret look, så kan man få røde kontaktlinser, dette både som helt skrigende røde linser eller som en mere dyb vinrød. De røde farvede kontaktlinser passer perfekt med sort, grå eller hvid beklædning, da for farverigt tøj kan fjerne opmærksomheden fra den heftige øjenfarve.

Hvis man går efter et endnu mere dystert og skræmmende look, så kan man prøve kræfter med hvide kontaktlinser. De hvide linser er særligt velegnede til halloween, hvis man eksempelvis skal klædes ud som zombie, idet de kan få en person til at se umenneskelig og skræmmende ud, grundet den ”manglende” iris. Med de helt hvide linser kan man bære stort set alle farver beklædning, men jo mere farve jo bedre, for det fremhæver den manglende øjenfarve.

Farvede kontaktlinser uden styrke

Som tidligere nævnt er det muligt at bære kontaktlinser, selvom at man ikke har behov for at få korregeret ens syn. De farvede linser frister stadigt flere og flere mennesker, idet de giver en muligheden for at ændre ens look på et helt andet niveau end tøj og makeup eksempelvis kan gøre det.

Farvede linser uden styrke kan både fås som bløde endagskontaktlinser, månedslinser og hårde linser, der skal skiftes ud efter 6-12 måneder alt afhængig af hvilket mærke, der er tale om samt hvilken type linse.

farvede linser

Bedst i test farvede linser

Efter at have testet 32 forskellige forhandlere af farvede kontaktlinser, er vi kommet frem til at Billig Billy sælger de bedste kontaktlinser på markedet.

Besøg website
9.2score
Ad

Ligeså snart man ikke arbejder med endagslinser, så skal man være opmærksom på, at der vel at mærke kan anvendes flere gange, skal rengøres og passes med ligeså stor omhu som ved normale linser, det vil altså sige, at de skal tages ud om aftenen, og puttes i et hylster med linsevæske. Endagslinser skal ligesom med normale endagslinser udskiftes til et nyt par hver dag.

De fleste farvede kontaktlinser er designet til at imitere en naturlig øjenfarve, hvilket betyder at kontaktlinserne er designet til at efterligne de naturlige former, prikker og streger, som man kan observere i øjets egen naturligt farvede region, kaldet iris. Når man anvender disse er det således kun noget af linsen, der er farvet, hvilket er den del af linsen, som dækker iris.

Farvede kontaktlinser med styrke

Hvis man i forvejen har nedsat syn og beslutter sig for at prøve kræfter med farvede kontaktlinser, så vil det ikke være den store omvæltning fra normale linser til de farvede. Farvede linser med styrke fungerer nemlig på præcis samme måde som normale linser med styrke, men så får man også den kosmetiske fordel oveni at man har muligheden for at intensivere ens egen øjenfarve eller helt skifte til en anden.

farvede med styrkeBare fordi man har nedsat syn, så er det ikke ensbetydende med, at udvalget af farvede produkter bliver mindre, for de fleste udbydere tilbyder linser både med og uden styrke.

Det er dog væsentligt at de med styrke desværre ikke er for alle, eftersom at rigtig mange farvede linser kun fås i minus styrker, men det er også muligt at finde produkter med plus styrker.

Hvis man har en styrke i det ene øje og en anden styrke i det andet øje, så kan man også snildt bestille med forskellig styrke på nettet eller hos en optiker.

Video: Sådan sætter du dem i

Ligesom med farvede kontaktlinser uden styrke, er det også muligt at få farvede kontaktlinser med styrke i form af både bløde endagslinser eller månedslinser samt som hårde linser, der alt efter type og mærke skal skiftes ud efter ca. 6-12 måneder.

Hvis man anvender normale linser med styrke eller briller til dagligt, så kan man også nemt og uden komplikationer anvende disse linser med styrke til enkelte specielle lejligheder, såsom eksempelvis en kostumefest eller hvis man godt kan lide at gøre lidt ekstra ud af sig selv inden en bytur og sætte ekstra fokus på ens øjne i byen.

Du har flere fordele online

Branchen for farvede kontaktlinser har længe haft stor succes i asien, og der findes derfor også uendeligt mange asiatiske hjemmesider, der sælger disse – både med og uden styrke. En stor del af siderne er også troværdige og leverer gode kvalitets produkter til rimelige priser.

Da markedet har eksisteret i Asien i længere tid end det har i Danmark, betyder det også at udbuddet er langt større her, og hvis man leder efter de helt vilde kontaktlinser til eksempelvis halloween, så er dette også det bedste sted at lede. Men hvis man ikke er den store fan af udenlandske hjemmesider og har man en større tiltro til danske hjemmesider, så er markedet for de kontaktlinser heldigvis også voksende herhjemme, hvorfor der også er en del forskellige udbydere og hjemmesider at vælge imellem.

Ud over at man kan købe farvede kontaktlinser online, så er det selvfølgelig også muligt at erhverve dem i fysiske butikker, som eksempelvis Louis Nielsen og Friis Optik. Sortimentet er dog meget indskrænket i de fysiske butikker.

Køb billige farvede kontaktlinser på nettet

Man kunne sagtens forvente, at farvede kontaktlinser med styrke ville koste mere end farvede linser uden styrke, men hos de fleste online butikker, der udbyder begge dele, så koster linserne det samme uanset om det er med eller uden styrke. På de danske webshops er det hovedsageligt de naturligt udseende linser, som det er muligt at få både med og uden styrke, mens de lidt vildere linser overvejende kun kan fås uden styrke på de danske webshops.

Det betyder altså at hvis man har nedsat syn og man står og mangler nogle farvede kontaktlinser til eksempelvis skuespil eller fastelavn, så er det en fordel at søge mod de udenlandske webshops, hvis man vil undgå frustrationen ved at finde de perfekte og så opdage at de kun kan fås uden styrke. Nogle gode online butikker hvor man kan købe disse med styrke er eksempelvis den danske side Linsen.dk (Linse-Xpres), den danske side Lenson.com, den malaysiske side Pinkyparadise.com, den italienske side Desiolens.com og den koreanske side Eyecandys.com.

Gode webshops med store udvalg af farvede kontaktlinser uden styrke, der har fået gode anmeldelser på trustpilot, er for eksempel den danske side Fantasy-lenses.com, den danske side Magic4eyes.dk og den danske side Ok-linser.dk.

 

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5