Undgå at få tørre øjne af kontaktlinser

Kontaktlinser er et godt alternativ til briller, men de kan også være med til at tørre dine øjne ud. Læs herunder om, hvordan du kan undgå, at dine kontaktlinser tørrer øjnene ud, så du kan fortsætte med at gå med dem.

undgå tørre øjne
Udgivet 19.07.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Størstedelen af alle kontaktlinsebærere oplever ingen komplikationer med deres kontaktlinser i dagligdagen, men i visse sammenhænge kan kontaktlinser blive nøglen til irriterede, tørre og røde øjne.

Kontaktlinsekomplikationer

Hvis man eksempelvis sidder i en bil og man har skruet helt op for airconditioningen, så kan al den tørre luft få ens kontaktlinser til at miste fugt og derfor irritere øjet. På samme måde kan det være ubehageligt at bære kontaktlinser når man skal op at flyve.

Den tørre og genanvendte luft, som bliver pustet rundt i flykabinen kan nemt irriterer kontaktlinsebrugere, da den på samme måde kan tørre linserne ud. Nogle nye kontaktlinsebrugere oplever også at deres kontaktlinser giver tørre og irriterede øjne ved almindelig daglig brug, hvilket er helt normalt.

alensa

Kontaktlinser som ikke tørrer ud

Vi har testet over 29 forskellige mærker af kontaktlinser, og fundet ud af linser fra Alensaikke tørrer ud som andre kontaktlinser.

Besøg Alensa
9.1score
Ad

Der er nemlig stor forskel på hvor fugtige øjne man har fra naturens side, og alt afhængigt af ens egne øjne, så er der bestemte kontaktlinsetyper som passer bedst til visse øjentyper.

Undgå tørre øjne – dette skal du være opmærksom på

Bløde kontaktlinser indeholder som oftest mere vand end hårde linser, hvilket bidrager til god komfort, men når de vandholdige kontaktlinser har været i brug i en længere periode, så kan de begynde at miste noget af deres vandindhold, som følge af naturlig fordampning, for at kompensere for vandtabet vil linserne absorbere vand fra øjet, hvorfor nogle bløde linser kan give ekstra tørre øjne.

tørre øjne undgå det
Får du tørre øjne af kontaktlinser, skal du passe på. I værste tilfælde kan du miste synet!

Hvis man vil have ekstra komfortable kontaktlinser, som tilmed er velegnede til folk med tørre øjne, så skal man have fat i hårde linser, der har et lavt vandindhold og som samtidig har en høj iltgennemtrængelighed.

Selvom at man har de bedste kontaktlinser på markedet, så kan det være en fordel at anskaffe sig nogle øjendråber, så man kan genfugte øjet hvis det bliver nødvendigt. Øjendråber er eksempelvis troligt rare at have ved hånden når man skal op at flyve og ens kontaktlinser begynder at tørre ud.

Specielle øjendråber til kontaktlinsebrugere kan erhverves på de fleste apoteker, men man kan finde billigere alternativer på nettet.

Hvis man generelt lider af tørre øjne, så skal man dog være opmærksom på, at det er bedst at anskaffe øjendråber med et lavt saltindhold, da man ved tørre øjne ikke mangler salt, men vand.

Hvis man anvender øjendråber med et højt saltindhold, så kan det ligefrem forværre problemet, da en for høj saltprocent i øjet, kan irritere og resultere i røde og hævede øjne.

Video: 10 personlige tips til at undgå tørre øjne

Derfor får du øjenbetændelse

Anvendelse af kontaktlinser kan føre til komplikationer såsom øjenbetændelse hvis de bæres forkert. Hvis man bruger genanvendelige kontaktlinser og ikke gør dem ordentligt rene, så kan der snildt ophobe sig bakterier og skidt, som kan resultere i øjenbetændelse.

alensa

Kontaktlinser som ikke tørrer ud

Vi har testet over 29 forskellige mærker af kontaktlinser, og fundet ud af linser fra Alensaikke tørrer ud som andre kontaktlinser.

Besøg Alensa
9.1score
Ad

Læs også om:

Hvis man anvender kontaktlinser mens man er forkølet eller meget syg, så kan det ligeledes føre til øjenbetændelse og andre infektioner, da sygdom naturligt medfører en masse bakterier, som kan resultere i gener i øjnene. Hvis man lider meget af allergi og man anvender kontaktlinser, så kan det ligeledes føre til øjenbetændelse, men hvis her man anvender endagslinser, så mindskes risikoen for komplikationer.

Hvis man lider af tørre øjne og anvender øjendråber med en for høj saltvandsprocent til at fugte ens kontaktlinser, så kan det udover at forværre det egentlige problem også øje risikoen for infektioner i øjet, såsom øjenbetændelse.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5