Find de billigste kontaktlinser her

Bruger du kontaktlinser, spiller prisen helt sikkert en afgørende rolle for, hvilke du vælger. Herunder kan du læse alt om, hvordan du finder de billigste og bedste linser til dit behov.

guide til billige kontaktlinser
Udgivet 17.07.2021 | Senest redigeret 05.02.2024 | Artiklen indeholder reklamer

Det er med kontaktlinser som med så meget andet, at jo bedre kvalitet jo mere koster det også. Det betyder med andre ord at jo mere komfortable et par linser er, jo bedre materiale de er lavet af, og jo længere linserne kan anvendes desto mere stiger kontaktlinserne også i pris.

Derudover er det normalt sådan, at de billigste linser arbejder indenfor et meget småt interval med hensyn til hvilke styrker kontaktlinserne kan erhverves i, sammenlignet med de lidt dyrere linser, som normalt kan fås i flere styrker.

Webshops med billige kontaktlinser

Hvis man leder efter god kvalitet til billige penge, så er det som oftest en fordel, at give sig til at lede efter gode webbutikker online. Der er sædvanligvis en del penge at spare, hvis man vælger at købe ind online sammenlignet med det at shoppe i fysiske butikker, hvilket også er tilfældet med billige kontaktlinser.

alensa

Danmarks billigste kontaktlinser

Efter et større tjek af 17 forskellige forretninger i Danmark, viser det sig Alensa er bedst til prisen. Find et stort udvalg af kontaktlinser hos alensa.dk

Til butik
9.2score
Ad

Man kan hurtigt og nemt finde billige linser online. Hvis man ikke er helt sikker på hvorvidt en webshop er troværdig eller om hvorvidt kundeservicen er i orden, så vil det altid være en fordel selv at søge efter kundeanmeldelser eller blot at tjekke webshoppen på trustpilot.dk.

Typen bestemmer ofte prisen

tilbud og lave priserTypen af kontaktlinser har en stor betydning for hvilken prisklasse man arbejder indenfor, eksempelvis er et par bløde kontaktlinser meget billigere end et par hårde kontaktlinser, men til gengæld kan de hårde kontaktlinser benyttes i meget længere tid, hvorfor man i længden faktisk kan spare penge ved at benytte sig af kontaktlinser af højere kvalitet.

Endagslinser

Normalt ligger denne type kontaktlinser i prisklassen 100-450 kr. pr. måned, hvis man bruger linser på fuldtid. Den store variation i pris skyldes helt simpelt kvaliteten af endagslinserne.

I den dyre ende vil man finde de endagskontaktlinser, som er mest komfortable og sundest for øjet.

Hvis man har et fuldtidsabonnement på endagslinser, så vil man have et nyt sæt linser til hver dag i måneden, hvorfor det enkelte sæt linser ikke koster specielt meget, men når der nu skal bruges et nyt par hver dag, så løber prisen op.

Man kan argumentere for at endagslinser er mere hygiejniske end genanvendelige kontaktlinser, idet man netop har et helt nyt par linser at arbejde med hver dag, men til gengæld er endagslinser hverken den bedste eller billigste løsning.

14-dageslinser og månedslinser

Ligger i prisklassen 100-300 kr. pr. måned, hvormed det enkelte sæt linser er dyrere end endagslinser, men til gengæld kan man altså anvende det samme sæt linser i henholdsvis 14 dage eller en hel måned, hvorefter kontaktlinserne skal skiftes ud.

Med 14-dageslinser og månedslinser skal man huske at de skal tages ud om aftenen, rengøres med linsevæske og derefter placeres i et etui natten over, hvorefter de kan anvendes igen om morgenen. Denne type linser kræver derfor at man har overskuddet og tiden til at rengøre dem hver aften.

Døgnlinser

Denne type kontaktlinser ligger normalt i prisklassen 150-350 kr. pr. måned. Med døgnlinser skal man kun bruge et par linser i en hel måned, og linserne kan bæres døgnet rundt, hvilket altså vil sige at man kan sove med linserne på.

alensa

Danmarks billigste kontaktlinser

Efter et større tjek af 17 forskellige forretninger i Danmark, viser det sig Alensa er bedst til prisen. Find et stort udvalg af kontaktlinser hos alensa.dk

Til butik
9.2score
Ad

Døgnlinser er særligt egnede til folk, som ikke har tiden til at rense og vedligeholde kontaktlinser og som ikke ønsker at stå og bakse med at sætte kontaktlinser i hver morgen og tage dem ud hver aften.

Der er ikke den store forskel i pris og holdbarhed mellem 14-dagslinser, månedslinser og døgnlinser, men til gengæld så får man en langt større frihed ved at anvende døgnlinser, idet de altså hverken kræver rengøring eller udtagning før de skal skiftes ud når deres levetid på en måned er udløbet.

Langtidslinser

Ligger i prisklassen 150-1000 kr. pr. par. Langtidslinser varierer meget i pris, men det skyldes også helt simpelt forskelle i kvalitet, holdbarhed samt ekstra goder, som f.eks. indbygget UV-beskyttelse i kontaktlinserne.

Langtidskontaktlinser kan erhverves som både bløde og hårde linser, hvilket også har betydning for deres holdbarhed, som normalt varierer mellem 3-18 måneder. Med langtidslinser er det desuden muligt at korrigere langt lavere og højere styrker end med andre typer af kontaktlinser, hvorfor langtidslinser også er specielt egnede til dem, som lider af meget nedsat syn.

Langtidslinser kræver den samme grundige vedligeholdelse og rengøring som 14-dageslinser og månedslinser, idet de ligeledes skal udtages hver aften og opbevares i en beholder med linsevæske.

Toriske linser

Disse kontaktlinser ligger i prisklassen 170-450 kr. pr. måned, eller mellem 500-800 kr. pr. par hvis der er tale om en langtidslinse. Toriske linser kan både anvendes til at korrigere nedsat syn og bygningsfejl (astigmatisme), og de toriske kontaktlinser kan både fås som endagslinser, 14-dagslinser, månedslinser, døgnlinser og langtidslinser.

Flerstyrkelinser

Denne type kontaktlinse varierer meget i pris alt efter hvilke styrker man skal have kombineret, men normalt ligger de i prisklassen 250-500 kr. pr. måned. Flerstyrkelinser kan både fås som endagslinser, 14-dagslinser og månedslinser, og er et godt alternativ til læsebriller, idet flerstyrkelinser altså kombinerer flere forskellige styrker i den samme linse.

Nedenstående er listet en række hjemmesider, både danske og udenlandske, hvor det er muligt at erhverve kontaktlinser til overkommelige priser.

På den danske hjemmeside Linsen.dk (Linse-Xpres) finder man et stort udvalg af alle de forskellige kontaktlinsetyper, både normale kontaktlinser og farvede linser, og det er tilmed nemt og hurtigt selv at sammenligne kvalitet og priser på de forskellige linser, hvormed man nemt kan finde den løsning, som passer bedst til en selv.

Som et alternativ til Linse-Xpres er der den danske side Linseshop.dk, der ligeledes tilbyder både normale og farvede kontaktlinser, men dog med et lidt mindre udvalg. Prisen er her selvfølgelig også billig.

Linsefabrikken.dk er endnu en dansk online linseforretning, som har et stort produktudvalg af både kontaktlinser og kontaktlinsevæsker i god kvalitet til overskuelige priser.

Fælles for de tre ovenstående webshops er, at man kan købe kontaktlinser i simple pakkeløsninger uden at man er bundet af et abonnement, sådan som det er tilfældet hos de fleste optikere.

Hvis man vil yderligt længere ned i pris, så kan det betale sig at kigge på nogle forskellige udenlandske webshops, der forhandler kontaktlinser. Der er en række engelske online kontaktlinseforhandlere, der har meget store varer udvalg, og som tilmed har fået super gode anmeldelser på trustpilot, heriblandt er Contactlenses.co.uk, Lenstore.co.uk, Lenson.com og Yatesandsuddell.co.uk.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Torben Gorm

5/5

Jeg er meget tilfreds med mine kontaktlinser fra Alensa. Kan varmt anbefale dem. Særligt til prisen!

Skriv en anmeldelse
5/5