Sikker og sund sex er god sex

Udgivet 05.07.2021 | Senest redigeret 12.08.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Sex er nu engang meget bedre, når det bliver gjort på en sikker og sund måde. Men hvad betyder sund og sikker sex egentlig, når det kommer til stykket? Hvad indebærer dette? Det er noget, som vi vil snakke mere om i denne artikel.

Brug beskyttelse

Det er først og fremmest vigtigt at have beskyttelsen i orden, hvis man gerne vil have et aktivt sexliv. Og her drejer det sig både om at sikre sig mod uønsket graviditet samt sexsygdomme.

Det er for eksempel meget vigtigt at benytte sig af sikre kondomer, da disse både beskytter en mod sexsygdomme og den uønskede graviditet. Men hvis man har den samme partner, og der ikke er fare for smittende sexsygdomme, så kan det muligvis være, at der skal benyttes en form for p-piller i stedet for.

Det er vigtigt at man som enkeltperson lige laver sine undersøgelser om emnet og finder ud af, hvilke muligheder man egentlig har for beskyttende sex – og hvilken forskel der er på de forskellige beskyttende midler. Tag meget gerne en snak med din læge hvis du har brug for mere rådgivning.

Hvis man er i fast forhold, så er det også en god ide at tage en snak om beskyttende sex med denne partner. Hvilke beskyttende midler passer lige netop jeres forhold bedst?

Tag tjek ved lægen hvis du har skiftende partnere

Hvis man ofte har skiftende partnere og generelt har et aktivt sexliv, så er det en meget god ide at komme til lægen for undersøgelser med jævne mellemrum. Man kan sagtens have en sexsygdom uden at man er klar over det. Og hvis man har sex med andre, kan man dermed altså godt ende med at smitte det videre til andre mennesker.

Snak om samtykke med dine partnere

Det er også vigtigt at passe på sit mentale helbred, når man har sex med andre. Og det er derfor meget vigtigt at snakke om samtykke sammen de sexpartnere man har.

Her er det vigtigt at understrege, at samtykke er fleksibelt så man altså sagtens kan sige ja til nogle dele af sexakten og ikke andre. Samtykke er noget der altid kan tages tilbage – også under selve sexakten. Det er aldrig for sent at skifte mening og det vil give nogle meget sundere seksuelle oplevelser, hvis du er i stand til at snakke om tingene med din partner.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Find mere information her

Skriv en anmeldelse
5/5