Aktivitetstæpper – Hvilke er bedst?

Vi har fundet elleve forskellige aktivitetstæpper til babyer og sammenlignet dem. Der er noget til alle behov, aldersgrupper og prisklasser. Nogle er målrettede de helt små babyer, mens andre kan bruges helt op i børnehaven. Med vores test og guide herunder, kan du helt sikker finde det rette aktivitetstæppe til din baby.

aktivitetstæpper
Udgivet 11.07.2021 | Senest redigeret 05.02.2024 | Artiklen indeholder reklamer

De 3 mest populære aktivitetstæpper

Når dit barn er helt lille, sker der store ryk i dets udvikling. Det bliver ikke bare større på ingen tid, men lærer også mere, end mennesket gør på noget udviklingstrin igennem hele livet. I løbet af cirka et halvt-helt år vil det lære at løfte hovedet, maven, ryggen og sidenhen at komme op på alle fire.

Det lærer at møve sig frem og udforske verden omkring sig. Det er utrolig vigtigt, at barnet for den allerbedste stimuli i denne periode. Det giver dem mulighed for at udvikle de absolut bedste grundsten, når det kommer til både finmotorikken og grovmotorikken. Det kan et aktivitetstæppe hjælpe med.

Video: Populære modeller

Herigennem lærer det, at det er dejligt at bruge sin krop, og sjovt at udforske verden omkring sig. Dermed aktiveres en masse sanser og barnet udvikler sig ved brug af tæppet også. Netop derfor er aktivitetstæppet så populært.

Legetæppe med Stjerner fra Smallstuff

smallstuff-legetaeppe-graa

Hvis du er mest til de mere simple ting, er legetæppet fra Smallstuff måske noget for dig. Det er stilrent og flot at se på og nemt at tage med sig.

Smallstuff har lavet dette fine, stilrene legetæppe med stjerneprint i 100% bomuld, som sikkert passer ind i de fleste hjem. Det er godt polstret og dejligt blødt at ligge på. Det måler hele 1×1 meter i bredden, så der er rig mulighed for at tumle rundt. En fordel ved at vælge et legetæppe fremfor et aktivitetstæppe er netop de øgede bevægelsesmuligheder. Et legetæppe på denne facon er god at have med sig i bilen, fordi du sikrer dig dit barn altid, har et godt underlag med sig, som det kan lege på. Samtidig kan tæppet også bruges til mange andre ting, efter dit barn er blevet stort nok til og er klar til mere selvstændig leg.

Bestil det her.

Legegulv med tal fra Baby Dan

Baby Dan, Legegulv - grå/lysegå med tal

Mange undersøgelser viser, at det kan være en god idé at eksponere dit barn for tal og bogstaver i en tidlig alder. Hvis ikke, så er dette legegulv om ikke andet super blødt og rart at ligge på.

Skumgulvet fra Baby Dan har mange fordele. Blandt andet er det ekstra tykt og isolerende i forhold til de mere traditionelle aktivitetstæpper, der ofte er holdt i bomuld. Når babyen bliver lidt større, kan talelementerne fra tæppet tages ud som i et stort puslespil. Og faktisk også samles til kasser, der kan stables – hvis man altså har flere legegulve.

Skumgulvet er meget slidstærkt og vil netop holde en del længere end særligt de billigere versioner af aktivitetstæpperne. Det er også det billigste, vi har på listen – men så er det måske også smart at købe flere, så dit barn kan stimulere sin grovmotorik og finmotorik, når det bliver lidt større og selv samle og stable de fine kasser.

Bestil her.

Gymini Sunny Day Aktivitetstæppe fra Tiny Love

Kunne du godt tænke dig at lægge dit barn på en evig solskinsdag, men det aktiveres, underholdes og lærer? Så skal du vælge dette tæppe fra Tiny Love.

Tiny Love er en prisvidende legetøjsproducent, der har slået sig hårdt op på at lave legetøj med mening, der styrker dit barns udviklingstrin. Dette aktivitetstæppe fra producenten er måske ikke stilrent, men giver mindelser til en sommerdag. De mange farver er sansestimulerende for dit barn, ligesom spejle, musik og lyde alt sammen giver dit barn de bedste muligheder for at udvikle sig og lære igennem leg. Den har alt det, man kan forvente af et klassisk aktivitetstæppe til de mindste børn.

Bestil her.

Sebra Legegulv

Det violette legegulv fra Sebra sikrer både din baby, men også det lidt større barn en masse god stimulerende legetid på gulvet. Det er også nemt at skille ad og opbevare.

Dette legegulv fra Sebra er blødt og rart at lægge på. Legegulvet kan være et godt alternativ til et klassisk aktivitetstæppe – eller et tilkøb, som er godt at have ved siden af et tæppe med flere funktioner. På et legegulv som dette er der et væld af muligheder for varierende leg, da det er nemmere for dig at udskifte legetøjet dag for dag, så oplevelsen på gulvet aldrig bliver den samme. Senere, når dit barn bliver en anelse større, kan gulvet – præcis som et puslespil – skilles ad og samles på mange nye, sjove måder. Det fordrer timevis af leg for både den lille baby og den større tumling.

Bestil her.

Aktivitetstæppe fra Fisher Price

price tæppe

Afrikas dyr kan holde dit barn ved selskab, hvis valget falder på dette fine og farverige legetæppe fra legetøjsmodulet Fisher Price.

Fisher Price er et kendt mærke. En legetøjsgigant, næsten. Deres udgave af et aktivitetstæppe er holdt i fine, klare farver, der er gode til at stimulere dit barn. Det kommer med både spejl og bløde, knitrende dyr fra Afrikas Savanne. Trykker man de rigtige steder, afspiller aktivitetstæppet blid musik og lyde, så alle dit barns sanser bliver stimuleret og opildner til at bruge den lille krop og nysgerrigheden. Tæppet er blødt og farverigt – og nemt at pakke sammen og tage med sig. Du kan også vælge at bruge tæppet uden bølgen, som er afskåret fra resten af tæppet. På den måde kan det også bruges ret alsidigt.

Bestil det her.

Forest Friends Babygym fra Vinter & Bloom – Bluebell

Forest Friends babygym fra Vinter & Bloom

Vinter & Bloom er kendt for deres blide, minimalistiske design, der er inspireret af de skiftende skandinaviske årstider. Det fås også i lyserød.

Dette aktivitetstæppe er stilrent, holdt i rolige farver og med sødt Elge-mønster fra svenske Vinter & Bloom. Selve tæppet er dejligt blødt og rart at ligge på. Det måler 90 cm i diameter og er 50 cm højt. Polstrede stænger rammer din baby forsigtigt ind og holder det søde dyrevedhæng svævende over barnet. Velcro holder vedhænget fast, så det kan nemt tages af.

Aktivitetstæppet er af fin kvalitet, lavet i materialet Oeko-tech og er derfor helt fri for skadelige stoffer og kemikalier. Dit barn kan dermed nemt nyde godt af dette fine tæppe.
Aktivitetstæpper kommer i mange former, størrelser og med flere forskellige funktioner. Hvor tæppet fra Vinter & Bloom nok er, hvad de fleste mennesker tænker på, når de tænker aktivitetstæppe, findes der også varianter med andre, gode funktioner.

Aktivitetstæppe fra Skip Hop – Camping Cubs

Aktivitetstæppe fra Skip Hop

Dette særlige og unikke aktivitetstæppe fra Skip Hop afgiver en stemning af lejrbålsstemning og udendørshygge – samtidig med at det tilbyder alt den stimulans et lille barn har brug for.

I den mere dyre ende af skalaen finder du aktivitetstæppet fra Skip Hop. For den ekstra pris får du også et legende og magisk design, der giver mindelser om lejrture, indianere og nordamerikanske eller canadiske skove. Et lille bagtæppe rammer din baby ind og stolperne er lavet på en måde, så det minder om træ. Det ligner ikke andre aktivitetstæpper, så hvis du kunne tænke dig noget, der er lidt mere unikt og organisk, er det det her tæppe, du skal vælge. Det har de samme funktioner som mange andre aktivitetstæpper.

De søde skovdyr er knitrende, raslende, spiller blid musik og afgiver et fint lys som er med til at stimulere sanserne og nysgerrigheden. En blød pude formet som en sovende bjørn følger med. Den er god at have, når din baby skal bruge støtte til at sidde op – eller som hjælp til maveøvelser.

Aktivitetstæppe fra Tiny Love – Deluxe Gymini Tiny Princess Tales Gym

Aktivitetstæppe fra Tiny Love - Deluxe Gymini Tiny Princess Tales Gym

Legetøjsproducenten Tiny Love har også lavet dette aktivitetstæppe i et mere neutralt og feminint design med nuttede dyr og et pastelfarvet skovunivers.

Ved at give dit barn mulighed for at bruge sine mange sanser, får det de mest optimale rammer til at udvikle sig i. Aktivitetstæppet fra Tiny Love har en lang række funktioner, der kan styrke dit barn i dets mange udviklingstrin. Det kan afspille rolig og blid musik, hvis man trykker de rigtige steder, ligesom fint lys, blødt og knitrende legetøj samt et spejl er med til at stimulere dit barn, mens det ligger på tæppet.

Buerne er justérbare og kan helt tages af, så du behøver kun købe et enkelt aktivitetstæppe til dit barn, da det kan tilpasses barnets vækst. På den måde sikrer du også, at dit barn får mest muligt ud af aktivitetstæppet.

Aktivitetstæppe fra Lamaze – 360° dreje- og legetæppe

Aktivitetstæppe fra Lamaze - 360° dreje- og legetæppe

Lamaze er et kendt legetøjsmærke, der ofte har modtaget priser for sit innovative og læringsrige legetøj. Dette aktivitetstæppe stimulerer og træner dit lille barns ryg og mavemuskler, samtidig med at det også giver dig mange af de samme muligheder som et traditionelt aktivitetstæppe.

Ved forsigtigt at placere dit barn på den bløde mariehøne i tæppet midte, der fungerer som en slags drejesokkel, kan dit barn styrke sine grovmotoriske evner og sine små muskler, mens det har det sjovt, godt og trygt. Drejesoklen egner sig mest til børn mellem 0-6 måneder. Den kan også tages af, hvis du foretrækker at have dit barn liggende direkte på tæppet. Og tilbage har du et sødt, blomstret tæppe med bløde, knitrende dyr, spejle og sommerfugle med bevægelige vinger.

Aktivitetstæppe fra Lamaze – Freddie the Firefly Gym

lamaze firefly

Aktivitetstæppet er beregnet til de helt små børn. Ved at ramme en målgruppe fra et liggende nyfødt til siddende barn sikrer legetøjsudbyderen Lamaze at nå dit barn, hvor det er.

Dit barn går igennem en rivende udvikling i de første måneder af sit liv. Fra primært at ligge ved mors bryst kan det pludselig løfte nakken, rejse sig op på alle fire, sidde og møve sig frem hurtigere, end man ved af det. Dette lille legetæppe er med sin støttende mavetræningspude med til at give dit barn den absolut bedste start på livet, da det kan følge dets behov i de første udviklingstrin. Puden kan senere hen bruges som støtte, når dit barn har lært at sidde, men ikke er helt sikker endnu til at kunne sidde selv.

Modulopbygget legemåtte fra BabyToLove 0-4 år – Rød

Denne legemåtte fra BabyToLove er nok den på vores liste, der har allerflest funktioner. Den kan formes på et væld af måder, så du kan få alt fra en beskyttende kravlegård til en sjov hule.

Den modulopbyggede legemåtte (her set i rød, den kommer også i blå) er en interaktiv måtte, der kan anvendes på mange forskellige måder – både til de helt store lege, men også til hvil og ro. Slås måtten helt ud, har du et stort rum med masser af plads til leg. Måtten kan også formes som en lille kravlegård, du kan fylde med bolde eller laves om til en lille sofa eller måske til en hyggelig hule, når dit barn bliver lidt ældre. Men modulmåtten er også velegnet til de helt små børn, da det kan holdes helt ud og agere aktivitetstæppe. Et blødt tæppe følger med, så du er sikker på, dit lille barn får den bedst mulige støtte på gulvet. Mulighederne er mange – man kan sige, at det kun er din fantasi, der sætter grænser. Og så er den tilmed nem at pakke sammen og fylder næsten ingenting.

Den modulopbyggede legemåtte er i den dyre ende på vores liste. Men for prisen får du også et aktivitetstæppe, dit barn kan bruge i mange år.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5