9 af de bedste kattefoder mærker

Din kat har brug for en sund og nærende kost, lige som dig. Men hvordan kan du sikre dig, at den får det? I vores gennemgang kan du finde ud af, hvad der er den allerbedste form for mad til din kat.

test at kattemad
Udgivet 20.07.2021 | Senest redigeret 05.02.2024 | Artiklen indeholder reklamer

Din kat vælger ikke selv, hvad den skal have at spise, men ligesom med mennesker, er det vigtigt, at din kat får god og næringsrig mad. Det er derfor vigtigt, at du vælger noget kattemad, som passer og plejer din kat.

I resultaterne herunder, vil det fremgå tydeligt, hvilke af de 9 forskellige kattefoder der er tale om, deres egenskaber og dermed hvilke katte de passer til.

Vi tester ikke selv produkterne, men baserer vores ratings og anmeldelser på eksterne anmeldelser af produkterne.

 • #1 Umami Gilpa – Score 9.4
 • #2 Sportsmans Pride – Score 9.1
 • #3 Healthy Skin & Coat – Score 8.9
 • #4 Weight Control – Score 8.5
 • #5 Gourmix – Score 8.4
 • #6 Adult Sterilized– Score 6.8
 • #7 Essential Jaguar – Score 5.6
 • #8 Indoor Vitality – Score 4.2
 • #9 Holistic Kitten – Score 2.4
  gilpa-umami-kattefoder

  #1 Umami er vores testvinder

  Gilpa Umami kat er kattefoder til voksne katte. Kattemaden er rig på velsmagende kylling som giver din kat en lækker og sund ernæring. Foderet er til alle katteracer uanset størrelse.

  Testvinder - Gå til butik
  Ad
  sportsmans-pride-kattefoder

  #2 Professionel Sportsmans Pride

  Dette kattefoder til killinger og voksne katte fra Sportsman’s Pride, består af udvalgte kvalitetsråvarer. Sammensætningen af mineraler (magnesium, fosfor, kalcium og natrium) i i Sportsmans Pride kattefoder, er optimeret således at det forebygger urinvejssten hos katten.

  Til butik
  Ad
  1Choice Healthy Skin & Coat kattefoder 5,44kg

  #3 FirstChoice Healthy Skin & Coat

  1stChoice Healthy Skin & Coat er udviklet til katte med både lang og kort pels for at forbedre huden året rundt og dermed give en blød og skinnede pels.
  Til butik
  Ad
  1Choice Weight Control Kattefoder

  #4 FirstChoice Weight Control Kattefoder

  1st Choice kattefoder er udviklet til kastrede eller steriliserede katte + katte der skal tabe sig lidt. Kattefoderet indeholder færre kalorier og er udviklet til at opfylde behovene hos katte, der ikke har brug for så meget energi i foderet. 

  Til butik
  Ad
  gourmix

  #5 GourMix kattefoder

  Super premium tørfoder, der gør det nemt for dig at give din “stuetiger” en afbalanceret kost. Skræddersyet, så de tilgodeser din kats naturlige behov for en meget bred vifte af næringsstoffer.

  Til butik
  Ad
  kattemad den bedste

  #6 1stChoice Adult Sterilized, kattemad

  Et godt og sikkert valg til den voksne kat som er steriliseret. Indhold i maden er: Kyllingemel, kylling, søde kartofler, risprotein, linser, tapioka, ærter fiber, naturlige smag, hørfrø, salt og meget mere.

  Til butik
  Ad
  essential foder kat

  #7 Essential The Jaguar kattemad

  Et helt specielt foder der passer til både voksne katte og killinger, og til store og små racer. Hele 80% af foderet består af kylling, and, laks, ørred og æg! Det indholder også flere slags bær, frugter og grøntsager – men ikke nogle kornprodukter.

  Til butik
  Ad
  1st Choice Indoor Vitality Kattefoder

  #8 First Choice Indoor Vitality Kattefoder

  1stChoice kattefoder udviklet specielt til voksne indekatte fra 1-10 år. Frisk kylling er hovedingrediensen i denne ernæringsrigtige og meget velsmagende formel. 
  1st. 

  Til butik
  Ad

  Vi kigger yderligere på disse punkter, når vi forsøger at bedømme det bedste foder:

  • Fedtindholdt
  • Smag
  • Energiindhold
  • Mineral- og vitaminindhold

  Gilpa Umami: Sund kattemad med smag af kylling

  gilpa umami kattemadGilpa Umami er et lækkert foder, der er rigt på protein i form af kylling. Desuden indeholder kattemaden vitamin A, som er særligt vigtigt for kattens syn og forplantningsevne.

  Læs også: Kan det svare sig at købe foder i Tyskland?

  Denne type kattefoder gives til voksne katte og har et særligt højt indhold af kylling. Det betyder, at din kat får en sund og velsmagende kost, fordi foderet sikrer, at din kat får de vigtige proteiner. Samtidig er smagen af kød meget populær hos katte. Posen købes i en størrelse af 15kg og indeholder 31% protein og 14% fedt.

  Små katte bør have 75gram pr. døgn, mens en medium og en stor kat skal have henholdsvis 90 og 105gram foder pr. døgn. Drægtige og diegivende katte skal have henholdsvis 130 og 140 gram kattemad pr. døgn.

  Kattefoderet fra Gilpa Umami er altså et alsidigt foder til alle typer voksne katte, og med en pose på 15kg behøver du ikke hele tiden at skulle ud og købe nyt kattemad.

  1Choice Healthy Skin & Coat kattefoder

  1Choice Healthy Skin & Coat kattefoder 5,44kgHar din kat en kedelig og tør pels?

  Foders sammensætning betyder meget for, at kattens pels forbliver sund og blank. 1st Choice Healthy Skin & Coat er et godt valg til din kat, da foderet er rigt på bl.a. fedtsyrer, som er vigtigt for både huden og pelsen.

  1st Choice Healthy Skin & Coat har et højt indhold af laks, hvilket er en af de bedste kilder til fedtsyrerne omega 3, 6 og 9.

  Guide: Test af 7 pest repeller

  Udover at holde pelsen blød og lækker, så er foderet også med til at mindske hudirritation og sørger for, at kattens hjertefunktion fungerer optimalt.

  1st Choice Healthy Skin & Coat fremmer altså kattens sundhed og er med til at give den et flot udseende.

  Derfor skal din kat prøve dette foder:

  1st Choice Healthy Skin & Coat er blevet testet i flere omgange for at se, hvilken effekt det har på forskellige katte. I testene er der blevet brugt katte i forskellige aldre samt både katte med lang og kort pels.

  Der er kommet god respons fra katteejerne, da kattene med glæde har spist foderet samtidig med, at katteejerne har kunne se en stor forskel med kattenes pels. Selv gamle katte er nærmest kommet til at se yngre ud, da pelsen er blevet blank og blød igen på grund af de mange fedtsyrer i foderet.

  Sportsman’s Pride Cat Food: Kvalitetsfoder til katte og killinger

  sportsmans-pride-kattemadDette kattefoder er lavet med henblik på at holde din kat sund og rask. Kattefoderet indeholder Omega fedtsyrer, der giver din kat en sund hud og pels, og foderet er sammensat således, at det er er med til at forebygge urinvejssten hos din kat, så den også kan være sund og rask, når den bliver ældre.

  Sportsman’s Pride er henvendt til bade killinger og voksne katte.

  Kattemaden indeholder 34,5% protein og 21,5% fedt og en række gode mineraler og grundstoffer, der er med til at fremme din kats sundhed. Desuden er foderet frit for kunstige tilsætningsstoffer og let at fordøje.

  Læs også vores hvalpefoder test

  Da Sportsman’s Pride er fuldkostfoder behøver du heller ikke give din kat ekstra mad udover tørfoderet. Posen kan købes i en størrelse på 7,5kg.

  Katte, der vejer mellem 2-3kg, bør indtage 35-55gram foder pr. døgn, mens katte med en vægt på 3-4kg bør indtage 55-75gram pr. døgn. Vejer din kat 4-5kg, skal du give den mellem 65-85gram foder pr. døgn, og vejer din kat 5-7kg, skal den have 75-115gram foder pr. døgn.

  1stChoice Adult Sterilized: Til din steriliserede eller neutraliserede kat

  kattemad den bedsteDer er større risiko for, at din kat kan udvikle nyresten eller få andre urinvejsproblemer, hvis den er steriliseret eller kastreret. Den kan også have tendens til at afvige fra idealvægten, og derfor er det vigtigt, at du vælger det rette foder, så den undgår at blive overvægtig.

  Dette specialfoder er netop fremstillet til steriliserede og neutraliserede katte og passer derfor ekstra godt på din kat.

  Kattefoderet er skånsomt og med til at forebygge urinvejsproblemer hos din steriliserede eller neutraliserede kat.

  Der er ingen korn i, men foderet er i stedet bl.a. baseret på kylling og indeholder bl.a. kartofler, tørret ananas og ingefær. Foruden en række vitaminer, heriblandt vitamin A, indeholder foderet 33% protein og 9% fedt. Kattemaden købes i poser af 5kg.

  Katte, der vejer mellem 2-3kg, bør indtage mellem 30-42gram foder pr. døgn, mens katte, der vejer 3-4kg, skal have 55-65gram pr. døgn. Vejer katten mellem 4-5kg eller 5-6kg bør den spise henholdsvis 55-65gram pr. døgn og 65-75gram pr. døgn. Katte på 6-7kg skal have 75-85gram pr. døgn.

  Essential The Jaguar: Luksus naturfoder

  essential foder katDenne type foder er helt uden kornprodukter. Det betyder, at din kat vil indtage færre kalorier fra kulhydrater og flere fra protein og fedt.

  På den måde mindskes risikoen for, at din kat bliver overvægtig. Kattefoderet er særligt rig på kød, herunder and, fisk og kylling, og dermed ligger denne form for foder tættere op ad kattens naturlige føde.

  The Jaguar kattemad består af hele 40% protein og 20% fedt. Desuden indeholder det Omega fedtsyrer som er godt for hud og pels.

  Foderet kan gives til både killinger og vokse katte. Man skal dog være opmærksom på, at de skal have forskellig doseringsmængde.

  Med et indhold af fisk, fjerkræ og en række grøntsager er kattefoderet fra Essential en luksuriøs middag for din kat, samtidig med at din kat får alle de nødvendige næringsstoffer og holdes sund og rask.

  Mængden af denne type kattefoder afhænger af, om det er en voksen kat eller en killing. Portionsmængden hos en voksen kat afhænger af vægten og varierer fra 30-40g foder pr. døgn for katte med en vægt på under 2,5kg, til 70-80gram for en voksen kat med en vægt på 8-10kg. En killings indtag af denne kattemad afhænger af dens alder og varierer helt fra 25gram pr. døgn til 110gram pr. døgn.

  1st Choice Weight Control

  1Choice Weight Control KattefoderLeder du efter et ”light” produkt til din kat? Uanset om din kat er overvægtig eller man blot skal vedligeholde den optimale vægt, så er 1st Choice Weight Control det rette foder for din kat.

  1st Choice Weight Control består næsten kun af kylling, hvilket er den smagsvariant, som de fleste katte har været vilde med i tests. Sammensætningen af 1st Choice Weight Control har været baseret på at gøre foderet så naturligt for katten som muligt. Derfor består foderet udelukkende af proteinkilden fra kylling.

  Derfor skal din kat prøve dette foder:

  Der er blevet lavet adskillige fodertests på 1st Choice Weight Control for at se om foderets sammensætning har en positiv effekt på neutraliserede samt overvægtige katte.

  1st Choice Weight Controls indhold af protein er med til at bevare kattens muskelmasse og sørger for, at katten ikke tager på. Katte fra 1 års alderen har testet foderet og katteejerne har givet god respons på foderet, da de har set overvejende positive resultater.

  Den gode respons fra katteejere har været med til at gøre 1st Choice Weight Control til et af de bedste light produkter i test. Katteejerne kan slet ikke få armene ned af glæde for foderets resultater.

  Pronature Holistic Kitten: En sund start på livet

  pronature-kattemad-killingHer fås en type kattemad, der er specielt fremstillet til at give din killing den bedste start på livet. Ingredienserne er særligt udvalgt med henblik på at være nærende og opfylde din killings behov.

  Foderet har et proteinindhold på minimum 30% og en fedtprocent på 20%.

  Derudover indeholder det en lang række mineraler, vitaminer og Omega fedtsyrer, som alt sammen er gode for din kat.

  Kattemaden indeholder både kød i form af bl.a. frisk og tørret kylling, rejer og krabber, som giver kødsmag og er rige på protein, men også søde kartofler, og den specifikke sammensætning i foderet hjælper din kat med at udvikle og styrke sin knoglevækst. Desuden er foderet godt for immunsystemet og fordøjelsen.

  Doseringen afhænger både af din killings alder og vægt, og kan i det første år variere helt fra 20gram pr. døgn til 105gram pr. døgn. Det kommer an på, hvor meget og hvor hurtigt din kat vokser.

  Især med killinger er det vigtigt at være opmærksom på at give den rette mængde foder, fordi katten er i en vigtig udviklingsfase, hvor den skal have de nødvendige næringsstoffer for at vokse uden samtidig at blive overfodret. Det er derfor en god idé at veje din killing indimellem.

  1st Choice Indoor Vitality

  1st Choice Indoor Vitality KattefoderEr din kat en indekat? Så skal du sørge for, at den får alle de nødvendige næringsstoffer og vitaminer igennem dens foder. Dette kan især være svært, hvis du har en kat, som udelukkende går inde.

  Derfor vil 1st Choice Indoor Vitality kattefoder være det helt perfekte til din kat, da foderet næsten udelukkende består af hovedingrediensen frisk kylling. Dette er med til at sikre at din kat opretholder eller opbygger muskelmasse, uden at den tager på i vægt.

  Foderet er særdeles velegnet til indekatte i alderen 1-10. Foderet indeholder, ud over kylling, gode og vigtige næringsstoffer og mineraler, som sikrer at din kat får alt den har brug for, samtidig med en sund vægt opretholdes.

  Derfor er kattene vilde med foderet:

  1st Choice Indoor Vitality kattefoder er på det seneste blevet populær på flere online dyrebutikker samt i fysiske dyrebutikker, fordi der har været rigtig god respons på foderet i flere tests.

  Både katteejere med ældre katte samt overvægtige katte har reageret positivt på foderets effekt, da foderet i høj grad også har været med til at nå den ideelle vægt.

  Hvad skal jeg være opmærksom på?

  Mængden

  Der er forskel på, hvor meget din kat skal spise alt efter, hvilken type kattefoder, du køber. Hvis du overvejer at skifte mærke, så vær derfor opmærksom på, om doseringen er anderledes på den nye type foder end på den gamle. Dette kan også hjælpe dig økonomisk. Selvom to poser foder koster det samme, kan den ene i princippet være dyrere, fordi katten skal spise en større portion af denne type pr. døgn. Dermed vil den pose hurtigere slippe op og altså ikke være billigere i det lange løb.

  Indhold

  Der er også stor forskel på indholdet af kattefoder. Noget kattefoder er baseret på korn, mens andet er baseret på kød. Katte er naturlige rovdyr og er derfor meget afhængige af særlige proteiner og de næringsstoffer, som findes i kød. Er kattens proteinbehov opfyldt, kan man dog sagtens supplere foderet med kulhydrater fra fx korn, som indeholder meget energi.

  Særligt hvis den har specielle behov, er det en god idé at være ekstra opmærksom på at vælge det rette foder. Din kat spiser jo kun, når du fodrer den, og kan ikke selv indtage ekstra næringsstoffer. Der er også forskel på, hvilket foder, der skal gives til katte i forskellige aldre. Fx skal en killing have langt flere proteiner end en voksen kat, og med det forkerte foder, kan du risikere, at din kat indtager for mange kulhydrater og bliver overvægtig eller ikke får nok og bliver underernæret.

  Det er derfor vigtigt, at du ikke bare tænker på kattemad som en ensartet kategori, for der er mange forskellige typer kattefoder, og ligesom med menneskemad findes der både god og dårlig ernæring til din firbenede ven.

  Din kat

  Ikke alle katte skal fodres med samme type kattemad. Unge katte kræver ofte mere energirig kost end ældre katte, der ikke er så aktive. Desuden er det ikke alle katte, der spiser samme foder. Nogle katte kan være kræsne og foretrækker forskellige konsistense. Vær derfor opmærksom på, hvordan din kat reagerer på maden.

  Forskellige typer kattefoder

  Markedet for kattefoder er utroligt stort, og der findes producenter, der specialiserer sig i alle nicher. Fx findes der som nævnt både killingefoder og foder til ældre katte, herunder specialfoder, der kan forebygge nyresygdomme, som særligt ældre katte har øget risiko for at få. Udformningen af maden kan også variere. Noget dåsemad har en fin konsistens, mens andet foder er mere groft og med kødstykker. Det er ofte en smagssag for din kat.

  Vælger du tørfoder, skal du være opmærksom på, at din kat altid har adgang til frisk vand, da den vil have et større væskeindtag som følge af den tørre kost. Tørfoderet må ikke have generende kanter og skal gerne have en finmalet konsistens. Desuden er katte glade for foder med syrlig smag, netop fordi de er rovdyr. En smag af kød eller fisk er derfor en fordel. Igen – alle katte er dog forskellige, så den bedste metode er at lade din egen kat være smagsdommer. Nægter din kat dog helt at spise, bør du tage den med til dyrlægen og få det undersøgt.

  Fagligt godkendt af Lea Christensen

  Om skribenten

  Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

  Skriv en anmeldelse
  5/5