Kan det svare sig at købe hundefoder i Tyskland?

Du kan med fordel købe dit hundefoder i Tyskland, hvis du af og til krydser grænsen. Ellers forhandler langt de fleste dagligvarebutikker også hundefoder.

hundefoder tyskland
Udgivet 12.07.2021 | Senest redigeret 19.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Du må ikke tage let på, hvor meget du fodrer din hund, og hvilken typer foder du giver til din hund. Hunde har brug for mad akkurat ligesom mennesker har det, og du bør derfor gøre dig en række overvejelser, når du køber foder. Sådan kan du sikre dig, at du får købt det helt rigtige foder til din pelsede ven.

Hvis du netop er blevet hundeejer, eller hvis du er nysgerrig på at lære lidt mere om, hvilke overvejelser du skal gøre dig i forbindelse med dit køb af foder, samt gode råd til hvor du bør købe dit hundefoder, bør du læse med her. Du får nemlig både gode råd og vigtige huskeregler, som du kan tage med dig videre i dine overvejelser.

I de tyske grænsebutikker kan du finde mange forskellige varianter af hundefoder, der enten har en dansk producent eller en dansk varedeklaration. Dermed kan du nemt vurdere, om foderet er af god kvalitet eller ej, også selvom du handler uden for Danmarks grænser.

I Tyskland kan du faktisk finde mange af de samme varemærker, som du kender fra hylderne i danske supermarkeder og dyrehandler. Du skal derfor ikke bekymre dig om at blive mødt udelukkende med varemærker, som du ikke er bekendt med i forvejen. Altså kan du sagtens købe dit hundefoder i Tyskland.

Køb dit hundefoder i Tyskland og spar penge

Hvis du bor tæt grænsen mellem Danmark og Tyskland, kan det måske betale sig for dig at krydse grænsen, når du skal købe hundefoder. Som det ofte er tilfældet med mange forskellige typer af dagligvarer og forbrugsgoder, er hundefoder også ofte billigere at købe i Tyskland. Det kan skyldes både stigende danske priser samt forskelle i moms. Der er altså penge at spare, hvis du kører til Tyskland og køber dit hundefoder.

Top 5 populære danske shops

first buddy testvinder

#1 First Buddy

First Buddy fremstilles af de allerbedste råvarer, som alle er egnet til – og behandles som – mad til mennesker. Hundefoderet er resultatet af et ønske om at udvikle et Glutenfri kvalitetsfoder til hunde.

Læs mere
9.2score
Ad
hundefoder bedste i danmark produkt

#2 Naturea hundefoder

Naturea hundefoder er et sundt og velsmagende fuldfoder til voksne hunde af alle racer. Foderet er fri for hormoner, majs, hvede, soja og gluten.

Læs mere
9.2score
Ad
ziwipeak hundefoder test af maden

#3 ZiwiPeak

Videnskaben bag ZiwiPeak: ‘Rent KØD’ , som naturen havde tænkt det. ZiwiPeak hundefoder er BARF fodring (råfodring) uden optøning! ZiwiPeak giver 100 % smags- og tilfredshedsgaranti (ved minimum 85 % af posens indhold tilbage).

Til butik
Ad
hundefoder Orijen bedste

#4 Orijen hundefoder

Det fantastiske koncept hos Orijen er enkelt: at lave et foder, som tilsvarer det foder som hunde ville jage og indtage i naturen. Orijen er vores klare nummer 2 i denne test.

Til butik
Ad
acana populær foder hunde

#5 Acana hundefoder

Acana hundefoder produceres efter de bedste opskrifter på den Canadadiske fabrik Champion Petfoods og sælges herfra til 40 lande i verden. Hundefoderet er især kendetegnet ved et højt kødindhold som stammer fra mange forskellige kilder (fjerkræ, okse, æg, fisk, lam, osv.).

Til butik
Ad

En tur til Tyskland koster naturligvis også penge i transport. Hvis du har et stykke vej til grænsen, er det derfor naturligvis ikke tilrådeligt at krydse grænsen udelukkende for at købe hundefoder i Tyskland. Dog er der så mange varer, du kan købe billigere i Tyskland end i Danmark, at en tur over grænsen sagtens kan betale sig, hvis du også planlægger at købe andre varer eller meget hundefoder ad gangen. I så fald kan du kompensere for transportudgifterne ved at købe flere varer til fordelagtige priser.

Selvom du ikke bor klos op ad grænsen mellem Danmark og Tyskland, kan turen måske alligevel betale sig. Du kan forsøge at lave nogle udregninger over dine udgifter forbundet med at handle i Danmark og dine udgifter forbundet med at handle i Tyskland. Hvis det kan betale sig at tage turen over grænsen, er det bare om at komme afsted. Når du endelig er i Tyskland, kan du med fordel købe et godt lager af hundefoder med hjem, da det oftest har en lang holdbarhed. Husk dog altid at tjekke holdbarheden på de pakker, du køber.

I mange tilfælde kan det altså sagtens betale sig at købe sit hundefoder i Tyskland.

Hunde har brug for energi

Mennesker er helt og aldeles afhængige af at få noget at spise hver dag. De fleste af os spiser morgenmad, frokost og aftensmad og snupper desuden også et lille mellemmåltid eller en snack i løbet af dagen. Maden giver os næring og dermed energi, så vi kan klare os igennem dagen, hvad end vores dagligdag byder på. For hunde fungerer det faktisk på præcis samme måde. Ligesom mennesker er hunde afhængige af at få noget at spise, så de har energi til dagen.

Hvis du er hundeejer, bør du derfor give din hund de bedst mulige forudsætninger for, at den klarer sig godt igennem dagen, og det gør du ved at fodre den med godt hundefoder i en tilpas mængde.

Du kan købe foder til din hund mange forskellige steder. Nogle foretrækker at handle i en dyrehandel, mens andre handler i en almindelig dagligvarebutik eller køber deres hundefoder i Tyskland. I virkeligheden er der ikke én løsning, som er bedre end den anden. Det vigtigste er blot, at du fokuserer på at købe godt hundefoder til din hund. Det er en simpel måde at være god ved din hund på.

Måske er din hund typen, der slænger sig i en hundekurv det meste af dagen. Dog betyder det ikke, at den har brug for mindre næring. Du skal huske på, at din hund skal bruge energi til flere ting, blandt andet:

 • De daglige gåture, hvor din hund får dagens motion. Her anbefaler vi, at du besøger de forskellige hundeskove i Danmark eller downloader selve appen her.
 • At lege med legetøj og måske med dig
 • Noget så simpelt som at bevæge sig rundt i huset

Hvis du endnu ikke har fundet det helt rigtige foder til din hund, kan du med fordel eksperimentere lidt med nogle forskellige varianter. Ligesom mennesker trives hunde forskelligt alt efter hvilken mad, de får. Prøv derfor at holde øje med, hvor godt din hund trives i forbindelse med, at den får forskellige typer af foder.

Vælg det gode hundefoder

Der findes et utal af forskellige typer af foder til hunde. Det kan derfor virke uoverskueligt, når du for første gang skal købe foder, eller hvis du gerne vil skifte hundefoder. Heldigvis er der gode råd at hente. Et simpelt trick til at overskue kvaliteten af diverse typer af hundefoder er ved at kigge på varedeklarationen. Her kan du nemlig få et overblik over, hvad produktet indeholder af både protein, kulhydrat, fedt og eventuelle tilsætningsstoffer.

Du bør altid gå efter foder, der har et højt indhold af protein. Sagt med andre ord: Jo mere kød, jo bedre. Hvis en producent reklamerer med ferskt kød, skal du være opmærksom på, at den faktiske mængde af kød i foderet kun svarer til 20 % af det samlede indhold. Resten består nemlig af vand, der fordamper under produktionen.

Du kan også sagtens købe foder, der indeholder kødmel. Kødmel er blot et udtryk for, at kødet er tørret med det formål at fjerne vandet. Vær opmærksom på, at protein også kan være inkluderet i foderet i form af majsgluten eller hvedegluten. Hvis det er tilfældet, vil du også typisk kunne finde tilsætningsstoffer i foderet, som skal kompensere for de vitaminer og mineraler, som produktet mangler fra kød.

Hvis du gerne vil finde foder at høj kvalitet, kan du holde øje med disse ting:

 • Foderet har et højt indhold af protein, gerne fra kød
 • Pakken har en udførlig varedeklaration, så producenten ikke skjuler noget for dig
 • Producenter oplyser, hvilken type kød samt udskæring der er anvendt i produktet
 • Produktet indeholder ingen kunstige tilsætningsstoffer

Hvis din hund er meget aktiv, er det en god idé at være opmærksom på mængden af fedt i kosten. Det er nemlig fedt, der ved forbrænding giver allermest energi. Når du kigger på varedeklarationen på et produkt, kan du med fordel undersøge, om fedtet stammer fra vildt og fisk. Disse kilder til fedt er nemlig bedre end andre former for dyrefedt.

Forskelligt hundefoder til forskellige hunde

Når du skal vælge foder til din hund, er der flere ting end blot foderets kvalitet, der spiller ind. Alle hunde er forskellige, og derfor er det samme foder ikke lige egnet til alle hunde. Nogle af de faktorer, der også bør spiller ind på dit valg af foder, er:

 • Din hunds race
 • Din hunds alder
 • Din hunds aktivitetsniveau
 • Eventuelle sygdomme, som din hund har

Så længe din hund er hvalp, skal du fodre den med hvalpefoder. Det gælder for samtlige racer. Hvalpefoderet giver din hvalp de bedste forudsætninger for at vokse og blive sund. Afhængig af hundens race varierer det, hvornår du typisk skal begynde at fodre med voksenfoder. Som en overordnet regel gælder det, at din hund skal opnå 90-95% af den vægt, den gerne skal have som voksen, før du overgår fra hvalpefoder til voksenfoder. For små og mellemstore racer er dette ofte tilfældet efter cirka 12 måneder, mens det gerne er tilfældet for de større racer efter cirka 18-24 måneder.

Du kan fodre din hund med både tørfoder og vådfoder, men der er overordnet set et højere energiindhold i tørkost, end der er i vådkost. Jo mere vand produktet indeholder, jo mindre energi får din hund af at spise. Din hund har altid behov for frisk vand, men det er særligt vigtigt, hvis du fodrer din hund med tørkost. Tørkost er på mange måder at foretrække for din hund, men det kan være, at din hund trives bedre med vådkost. Hvis det er tilfældet, kan du med fordel købe vådkost til din hund, da dens trivsel også er meget vigtig at tage i betragtning.

Tilpas mængden af foder til din hund

Ligesom din hunds race, alder og aktivitetsniveau kan spille en rolle for, hvilken type foder den ideelt set skal have, spiller disse faktorer også en rolle for, hvor meget foder din hund har brug for. Som hundeejer er det vigtigt at være opmærksom på, at hunde kan have forskellige forhold til mad, akkurat ligesom det er tilfældet med mennesker. Vær derfor opmærksom på følgende:

 • Nogle hunde er hele tiden sultne og kan altid spise
 • Nogle hunde er kræsne og vil kun spise bestemte typer af foder
 • Nogle hunde har svært ved selv at regulere, hvornår de skal spise

Hvis du holder godt øje med din hund, kan du ofte nemt vurdere, om nogle af disse tilfælde gør sig gældende. Hvis din hund er enten meget kræsen eller meget sulten hele tiden, kan du nemt komme til at fodre den forkert i forhold til de behov, som hunden rent faktisk har. Bare fordi din hund altid spiser op, betyder det ikke nødvendigvis, at den ikke bliver mæt. Du skal derfor være meget påpasselig med ikke at komme til at overfodre din hund. Hvis din hund får for meget at spise, bliver den nemlig overvægtig, og det er hverken godt for hundens sundhed, velvære eller aktivitetsniveau.

Du må ikke fodre din hund med hvad som helst

Det er meget forskelligt, hvordan hunde opdrages, og hvor meget de får lov til i deres hjem. Nogle hundeejere synes, at det er hyggeligt at give hunden lidt mad ved bordet, når familien er færdig med at spise. Andre lægger lidt ekstra lækkerier i hundens madskål af og til, når de har noget tilovers. Det kan være okay at give din hund lidt af din mad i ny og næ, men det er vigtigt, at du er opmærksom på, at der er visse ting, som hunde absolut ikke kan tåle. Det drejer sig i særdeleshed om:

 • Chokolade
 • Koffein
 • Løg
 • Nødder
 • Rå dej
 • Stenfrugt

Særligt chokolade er farligt for hunde, idet det indeholder et stof, der kan gøre hunde alvorligt syge. Helt konkret kan indtagelse af chokolade resultere i blodpropper i hjertet samt epileptiske anfald, alt afhængig af hundens størrelse samt mængden af indtaget chokolade. Hvis din hund ved en fejltagelse har fået chokolade, skal du forsøge at få den til at kaste op hurtigst muligt. Hvis din hund bliver desorienteret og ikke virker ved bevidsthed, skal du omgående tage til dyrlæge.

 

Både stenfrugt, nødder, løg, rå dej og koffein indeholder elementer, som er giftige for hunde. Hvis din hund indtager en af disse madvarer, kan det medføre flere forskellige komplikationer, der er ubehagelige for din hund. Det bedste råd vedrørende mad er derfor, at du holder dig til at fodre din hund med hundefoder. Hvis du giver din hund for meget af din mad, risikerer du også, at hunden mister interesse for sit hundefoder. Hvis du synes, at en bestemt madvare smager helt fantastisk, betyder det altså ikke, at det er en god idé at lade din hund få en lille smagsprøve. Brug altid din sunde fornuft, når du fodrer din hund, og undgå at give den de ovennævnte madvarer.

Om skribenten

Rikke Eriksen er en anerkendt og dedikeret skribent hos Doc24.dk, hvor hun har bidraget med sin ekspertise i sundhed i over 4 år. Med en solid baggrund inden for sundhedsområdet har Rikke opbygget en stærk autoritet på vores website, hvilket gør hendes artikler og indlæg både informative og troværdige.

Skriv en anmeldelse
5/5