Din guide til at finde den bedste blespand

Uanset om du er førstegangsforælder eller har prøvet at opfostre et barn flere gange, er bleer nok ikke det, der er allersjovest at bruge sin tid på. De lugter, de er ulækre, og så er der mange andre ting, man nok hellere ville lave end at vaske numser og rydde op efter et uheld.

blespand test
Udgivet 16.06.2021 | Senest redigeret 19.07.2021 | Artiklen indeholder ads

Men hvad gør man ikke for sine elskede børn? Du kan gøre hele ”bleoplevelsen” en anelse mere overkommelig med noget så simpelt som en blespand, som er det, vi fokuserer på i denne blespande-test.

En blespand gør det, der ligger i navnet – nemlig at fungere som en spand til de bleer, der har aftjent sin værnepligt, og som nu skal pensioneres et sted, hvor ingen ser eller lugter dem.

Samtlige brands og producenter er udvalgt med udgangspunkt i brugertests og anmeldelser fra relevante forbrugerorganisationer, ligesom at vi har gennemgået uvildige bedømmelser fra diverse platforme i vores forsøg på at samle de bedste blespande.

Vi kigger nærmere på en række brands inden for blespande, ligesom at vi dykker ned i nogle af de smarte funktioner, der findes på markedet, og som gør forældre og babysitteres liv nemmere og mere velduftende landet over.

Ydermere har vi samlet en masse viden og ”nice to know”, som især nye forældre nok vil være glade for at have på forhånd, så man undgår at lave de samme begynderfejl, som tusindvis af mødre og fædre har lavet før en selv – vi kan jo lige så godt lære af hinanden, når nu erfaringerne er gjort.

Men lad os hoppe ud i det – god fornøjelse med vores test af blespande. Vi håber, du finder det, du leder efter, og hvis du har nogen spørgsmål, er du mere end velkommen til at efterlade en kommentar.

 

 

1.  Korbell-blespande

Den næste blespandsproducent i vores test er Korbell, som også er en fremragende og anerkendt kreatør af blespande. Selvom Korbell ikke er kendt for sine metalspande, så er der alligevel tale om spande, hvor der er tænkt på funktionalitet, og hvor kvalitet og pris ikke nødvendigvis går hånd i hånd.

Korbell-Nappy

Med Korbell får du nemlig mere, end du betaler for. Selve fokusset hos brandet er nemlig at producere prisvenlige blespande, som alle og enhver har råd til, uden at det skorter på holdbarhed, design og evnen til at reducere lugten fra bleerne.

En af de ting, der er kendetegnet ved Korbell, og som mange forældre nok er ganske taknemmelige over, er rummeligheden og den store kapacitet, Korbell-blespande typisk kan prale af.

Dette er blandt andet en af grundene til, at mange børnehaver og institutioner faktisk foretrække blespande fra dette brand – simpelthen fordi der er plads til forholdsvis mange bleer på relativt lidt plads.

Hvis du udelukkende skulle købe ud fra, hvor du får mest kapacitet for pengene, så er valget åbenlyst Korbell.

Det er dog bestemt ikke det eneste punkt, hvor Korbell excellerer og gør sig fortjent til at stå i dit hjem. For med en stor kapacitet skulle man tænke, at der så går længere mellem skift af bleposer, og at resultatet vil være, at det kommer til at lugte, når bleerne skal ligge der i så lang tid – eller hvad?

Bare rolig, der kommer ikke til at lugte af svinesti på badeværelset, eller hvor du end skifter junior. Man har nemlig tænkt dette ind i selve designet og opbygningen af den smarte blespand.

For det første har man implementeret et effektivt lukkesystem, der, foruden en tætsiddende gummikant, er baseret på en lem, der lukker, så snart du har smidt bleen derned. Voila – lemmen lukker med det samme og holder bakterier, lugt og andet skidt bag lås og slå.

Du skal altså ikke have nogen dårlig samvittighed over at lade bleerne stå der er et par dage. Det er Korbell-blespande designet til.

Hvis du tænker på miljøet, når du skifter bleer, vil det også glæde dig, at Korbell giver dig en hjælpende hånd. Til blespanden skal du nemlig bruge nogle særlige miljøvenlige bleposter med en duft, som dermed ikke kun er bæredygtige, men også er med til at mindske lugten fra bleerne. Du skal derfor ikke have dårlig samvittighed, når du skifter dit barn.

Der er på alle måder tale om en rigtig fin blespand, som afgjort fortjener at være en del af vores test. Hvis vi skal opsummere fordele og ulemper, kan det gøres således:

Fordele:

 1. Imponerende rummelighed og kapacitet
 2. Konkurrencedygtige priser, hvor alle kan være med
 3. Smart lukkesystem og tætsiddende gummikant, som forhindrer lugt i at slippe ud
 4. Kommer med miljøvenlige poser med duft
 5. Tåler gulvvarme og kan anvendes som en traditionel skraldespand.

Ulemper:

 1. Fremstillet i plastik, men stadig ganske holdbar
 2. Kræver særlige bleposer, der er en smule dyrere end almindelige plastikposer.

Samlet set må Korbell-blespande siges at være blandt markedets absolut bedste – både når det kommer til kvalitet og til pris.

Selvom der ikke er tale om en metalspand, er holdbarheden stadig ganske fin, og den bør, hvis du behandler den pænt, sagtens kunne overleve på tværs af børn og diverse flytninger, såfremt det bliver nødvendigt.

2. Sagenic-blespande

Rosinen i pølseenden, men bestemt ikke den sidste på din ønske- eller indkøbsseddel, hvis du skal bruge en blespand, der er billig, og som ikke behøver alverdens smarte funktioner og et design, der minder om Vipp eller andre designmærker, uden at den selvfølgelig er decideret grim.

Den sidste kandidat i vores blespande-test er brandet Sangenic, der velsagtens kan kaldes det økonomiske valg, men som dog også har mange andre gode egenskaber, som vi tager et nærmere kig på i dette afsnit.

Lad os starte med det væsentligste element, som gør Sangenic en værdig blespand i denne test. Prisen. Brandet er kendt for at lave blespande i et prisniveau, hvor selv den fattigste studerende på SU kan være med, uden at vedkommende skal smadre sparegrisen.

Hvis du føler, at en blespand mest af alt bare er noget, som har en praktisk funktion, og at den ellers bare skal være gemt væk og være diskret til en fair pris, så er Sangenic uden tvivl noget for dig.

Priserne på selv de større modeller gør, at du får en praktisk og letanvendelig blespand, hvor fokus er på at løse den ene opgave, spanden er sat i verden for – at opbevare dit barns bleer.

Selv med den lave pris in mente, kan du dog godt forvente funktionalitet for en slik. Det er nemlig ikke uden grund, at mange institutioner, børnehaver og vuggestuer/dagplejer sværger til Sangenic-blespande.

Den særlige lukkefunktion holder lugten inde ved hjælp af en unik afskærringsmekanisme til bleposerne, som også gør det nemt og hurtigt at tømme spanden.

Du skal altså ikke frygte, at der i den konkurrencedygtige pris er skåret på funktioner, som skal mindske lugtgener. Her er Sangenic faktisk en af de fremmeste brands på markedet overhovedet.

Det er ikke kun selve spandens udformning og design, der betyder, at du ikke skal bekymre dig om lugt. Også de særlige poser, der kommer til Sangenic-blespande, er udviklet med henblik på at mindske lugten fra bleer – faktisk kan du forvente op til 25 gange mindre lugt!

Dette sker ved, at bleerne pakkes ind i noget film, som er let parfumeret, hvilket neutraliserer enhver dårlig lugt, der måtte sidde i bleen.

Vores vurdering er på baggrund af ovenstående, at Sangenic-blespandene er ganske udmærket og løser de fleste af de behov, du måtte have til en blespand. Vi har samlet fordele og ulemper her:

Fordele:

 1. Meget konkurrencedygtig pris
 2. Flere funktioner, som reducerer lugtgener
 3. Velegnet til institutioner, børnehaver, dagplejer mv.
 4. Kan nemt gemmes væk og er diskret.

Ulemper:

 1. Fremstillet i plastik og ikke det største fokus på design
 2. Kræver særlige bleposer/-film, som du skal købe af producenten/forhandleren.

Lægger du vægt på, at du bare skal have en billig, men god blespand, så går du ikke galt i byen med Sangenic. Du får mere end blot en skrabet udgave, hvor alt er sparet væk, men omvendt er den naturligt ikke i helt samme liga ift. kvaliteten som de dyrere brands.

Kan du leve med, at du får god værdi for pengene, men må undvære prikken over i’et, kan du sagtens vælge en Sangenic-blespand.

Konklusion på vores test af blespande

Fik du tygget dig igennem gennemgangen af de enkelte produkter ovenfor, eller har du blot brug for et hurtigt overblik over, hvad der er af muligheder og hvilke brands, der kan hvad?

Så er du kommet til det rette sted – vi opsummerer nemlig kort de tre væsentligste ting, du kan forvente af hvert af de brands, vi har gennemgået i vores test af blespande.

UBBI:

 1. Høj kvalitet og fint design, men også dyrere blespande
 2. Er kendt for sine metalspande frem for plastik
 3. Slip for dyre, specialfremstillede plastikposer.

Korbell:

 1. Kendt for sin store rummelighed og kapacitet
 2. Miljøvenlige poser (dog specialfremstillede og lidt dyrere)
 3. Smart lukkesystem.

Sangenic:

 1. Billig
 2. Stort fokus på at reducere lugtgener mv.
 3. Simpelt og praktisk, ikke stort fokus på design.

Vi håber, det har givet stof til eftertanke, og at du finder din foretrukne model blandt ovenstående tre brands.

3.  UBBI-blespande

Vi springer direkte ud i det første brand, der også er blandt testens absolutte frontløbere på et marked, der ellers er præget af mange lavprisprodukter, hvor der er sparet på kvaliteten for at lave et billigt produkt. Sådan forholder det sig heldigvis ikke med blespandene fra UBBI.

ubbi spand til bleer

Producenten er kendetegnet ved stilrene, simple og superfunktionelle blespande, der ikke kræver hverken specialfremstillede bleposer eller nok plads til at gemme spanden af vejen.

De kommer nemlig i flotte design og med et trendy look, så de sagtens kan indgå som en del af den øvrige indretning omkring puslebordet, eller hvor du nu skifter ble på familiens børn.

Der er mange fordele ved at vælge UBBI frem for de billige blespande, du finder i de fysiske butikker, hvor kvaliteten kommer i anden række.

For det første er der investeret i materialer som stål, der ikke absorberer lugt på samme måde som mange andre materialetyper, og tætsluttende gummi og låg, som modvirker, at den knap så gode lugt fra de fyldte bleer ikke breder sig på badeværelset eller til resten af boligen.

For det andet kommer UBBI-blespande med en børnelås og et ganske brugervenligt system, der gør det nemt at bruge og tømme spanden, når den er fuld. Ovenikøbet skal du ikke, som tidligere nævnt, ud at investere i dyre, unikke refill-poser, som kun fungerer til UBBIs blespande.

Du kan nemlig bruge helt almindelige plastikposer, så du ikke skal købe dig fattige i producentens egne bleposer.

Det betyder dog ikke, at der ikke er tale om en miljøvenlig løsning, da dette også ligger UBBI meget på sinde, hvorfor man har indtænkt dette i såvel design, funktionalitet og holdbarhed.

I denne video viser UBBI, hvor nemme deres blespande er at bruge. Det er lige før, at dine børn selv vil kunne finde ud af det:

Der er mange gode grunde til, at UBBI-blespanden er med helt fremme i denne tests gode selskab. Vi har allerede været omkring de væsentligste, og selvom prisen ligger et godt stykke over det, du skal ofre for nogle af de andre blespande i denne guide, ja, så vil du alt andet lige tjene det hjem igen, når du ikke skal betale overpriser for særlige plastikposer fra forhandleren, der er de eneste, som passer til den pågældende blespand.

Det er en kæmpe fordel, ligesom at det også betyder, at du bare kan hoppe i supermarkedet og ikke skal til at vente på, at PostNord eller lignende når frem med dine nye bleposer, hvis du er løbet tør.

Sammenfattende har UBBI følgende fordele og ulemper, som du skal have med i dine overvejelser:

Fordele:

 1. Fremstillet i metal frem for plastik – væsentligt længere levetid
 2. Tætsluttende gummi og låg mv. sikrer, at den bedre holder på lugten fra bleerne
 3. Ikke nødvendigt med dyre, specialfremstillede bleposer
 4. Pænt, moderne og tidløst design, så det ikke er nødvendigt at gemme den væk
 5. Høj brugervenlighed og børnelås.

Ulemper:

 1. Testens dyreste brand, men du får maksimal værdi for pengene.

Der bør altså ikke være nogen tvivl om, at UBBI er for dig, der sætter pris på kvalitet og gerne vil betale for, at alt er, som det skal være.

Her har vi at gøre med blespande, som sagtens kan holde i mange år og til flere børn, hvis I har planer om en udvidelse af familien ude i fremtiden, hvilket ikke nødvendigvis er tilfældet ved nogle af de billige blespande af plastik.

Overvej miljøvenlige og lugtisolerende bleposer

En blespand kan naturligvis ikke stå alene, og du skal derfor også ud at anskaffe dig bleposer, som de aflagte bleer kan ligge i, uden at det hele begynder at lugte.

I disse tider med et stort fokus på bæredygtighed er det dog ikke verdens grønneste gerning at smide den ene plasticpose efter den anden til forbrænding.

Hvis du bekymrer dig om miljøet og dine børns fremtid i et klimamæssigt perspektiv, kan du således med fordel overveje at vælge en mere miljøvenlig løsning i form af særlige poser, der ikke er lavet af plastik, eller som er lavet af et materiale, der kan genbruges.

Det kan virke som en lille, ubetydelig ting, men mange bække små gør som bekendt en stor å. Og der er meget CO2 at spare, hvis vi kan ændre de små ting, vi gør i hverdagen, uden at vi egentlig tænker over det.

Flere producenter af blespande har faktisk udviklet særlige bleposer og -film, der er bæredygtigt, hvorfor du kan købe disse, hvis du vil være grøn eller bare synes, at det er et stort spild af plastik at smide de tonsvis af poser ud.

Du kan læse mere om de miljøvenlige bleposer hos de enkelte producenter og forhandlere, hvor du også kan blive klogere på den lugtisolerende teknologi, der også kendetegner langt de fleste poser. Det skal ikke være ildelugtende at tænke på miljøet.

Derfor skal du investere i en blespand – 10 gode grunde

Hvis vi lige tager et skridt tilbage, kunne man måske spørge sig selv, hvorfor du egentlig skal investere i en blespand.

Kan de ikke bare smides i skraldespanden? Jo, måske, men til det relativt beskedne beløb, vi taler om, har vi samlet 10 gode grunde til, at du bør overveje at investere i en blespand til hjemmet:

 1. Du skal ikke tømme skraldespanden, hver gang baby skal skiftes
 2. Du slipper for at skulle igennem hele huset eller udenfor med en ulækker ble
 3. Der er ingen lugt af beskidt ble i jeres normale skraldespand eller der, hvor udespanden befinder sig
 4. Mange blespande er pæne og kan sagtens indgå i den øvrige indretning
 5. Det er en billig, nem og praktisk løsning på et ildelugtende problem
 6. Du slipper for et dårligt indeklima ved og omkring pulsebordet ved hjælp af lukkemekanismer mv.
 7. Der er mulighed for særlige, miljøvenlige poser, så du ikke skal smide den ud i traditionelle skraldeposer
 8. Nogle blespande kan også fungere som en almindelige skraldespand
 9. Kan holde i mange år, og de fleste kan sagtens klare gulvvarme
 10. Hvis du ikke synes, din blespand er pæn, kan den nemt gemmes væk.

Hvis du endnu ikke er overbevidst, så vil du hurtigt opdage, hvor upraktisk det er at skifte ble for efterfølgende at skulle ud med bleen eller tømme husets almindelige skraldespand flere gange om dagen, når junior har et uheld.

Det er ikke bare bøvlet, men også et spild af plastik. Gør dig selv og din baby den tjeneste at anskaffe en blespand med indbygget lukkefunktion og -mekanismer, så ingen er tvunget til at lugte til ildelugtende bleer, og du slipper for besværet med at slippe af med dem.

Huskeliste – dette skal du være opmærksom på, når du køber en blespand

Vi er så småt ved at være ved vejs ende i denne blespande-test. Men inden vi slipper dig løs i din jagt på din nye blespand, har vi samlet et par generelle råd på det, du skal være opmærksom på, inden du køber den første og bedste blespand, du finder på baggrund af vores test.

Det er nemlig ikke nødvendigvis en god løsning at købe den samme blespand som naboen, da der kan være forhold eller omstændigheder, som er forskellige, hvilket kan nødvendiggøre en anden løsning.

Indledningsvist er det vigtigt, at du gør op med dig selv, om du helst vil gemme blespanden væk, eller om den fint kan stå fremme, hvis designet harmonerer med boligen og rummets øvrige udtryk.

Der findes nemlig muligheder uanset din holdning til blespandens stilmæssige betydning. Gør derfor op med dig selv, hvad du foretrækker, og om du har plads i et skab eller under vasken.

Hvis du ikke har mulighed for diskret at gemme blespanden af vejen, kan det være nødvendigt at vælge en model med et moderne design, som ikke kun har en praktisk funktion.

Hvis du har gulvvarme, hvor du påtænker at placere blespanden, er det desuden vigtigt, at du undersøger om blespanden, du overvejer at købe, kan tåle dette.

Det er ikke alle blespande, hvor det er hensigtsmæssigt, at de bliver udsat for gulvvarme, da det kan trænge op til bleerne og forårsage grimme lugtgener.

Dette gør sig især gældende for de meget billige brands i et skrabet plastikmateriale, men forhør dig gerne hos forhandleren, inden du køber.

Afslutningsvist er det afgørende, at du selvfølgelig vælger en blespand ud fra de behov, der er vigtigst for dig og familien.

Er rummelighed og kapacitet de væsentligste funktioner, eller lægger du større vægt på, at blespanden har en miljøvenlig mulighed, så du ikke smider mere ud end højst nødvendigt?

Der findes noget til alle behov – det er bare vigtigt, at du gør det op med dig selv, inden du trykker ’køb’. Du kan med fordel løbe de enkelte brands ovenfor igennem og kortlægge, hvad du selv vægter højst af funktion, pris, design, egenskaber og lignende.

Vi håber, at ovenstående test af blespande har hjulpet dig med at finde din nye blespand. Har du spørgsmål til hele eller dele af testen, skal du ikke tøve med at kommentere – så hjælper vi dig gerne med henvisninger/links eller svar på dit spørgsmål. Vi bestræber os på at svare hurtigst muligt.

Fagligt godkendt af læge (dr.med.)

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Hun interesserer sig for det menneskelige psyke, og hvordan vi kan leve sundere og længere.

Skriv en anmeldelse
5/5