Eskimo 3 fiskeolie – Test og anmeldelse

Har du overvejet at tage fiskeoliemærket Eskimo-3, kan du læse meget mere om det herunder. For hvordan adskiller det sig fra andre typer af fiskeolie?

eskimo 3 fiskeolie
Udgivet 10.07.2021 | Senest redigeret 05.02.2024 | Artiklen indeholder reklamer

Eskimo-3 produceres af den skandinaviske virksomhed Bringwell (også kendt som Anjo i Danmark) og tilbyder fiskeolier i både kapsler og flydende form til både voksne og børn. Mærket har været på markedet siden 1991 og er dermed et af de ældste mærker på markedet.

Vi anmelder bedst i test produkterne

Eskimo-3 produceres i dag af den skandinaviske virksomhed Bringwell, der er resultatet af en række fusioner af forskellige nordiske helsekostproducenter. De har hovedsæde i Stockholm, produktion i Falköping i det sydlige Sverige og salgskontorer i Danmark og Norge. Ud over Eskimo fiskeolie producerer og distribuerer Bringwell en lang række andre kosttilskud og helsekostprodukter.

Eskimo-3 har været på markedet siden 1991 og er dermed været næsten lige så længe i butikkerne som danske Pikasol. Produktserien er certificeret af en lang række forskellige instanser og organisationer, herunder Friends of Sea (FOS), der garanterer at fiskeolien er udvundet fra bæredygtige bestande af fisk under sikre og hygiejniske forhold på både med kølerum og daglige losning af fangster.

eskimo 3 pufanox

#5 Eskio-3 fiskeolie

Eskio-3 er naturlig, ren og meget stabil fiskeolie. Omega-3 indholdet på 38 procent svarer til indholdet når du spiser fed, frisk fisk. Olien i Eskimo-3 er ikke koncentreret for at opbygge et kunstigt højt niveau af fedtsyrer, men er i stedet holdt på det naturligt forekommende niveau

Bestil, modtag i morgen
Ad

Rent fysisk stammer fiskeolien fra sardiner og ansjoser og er renset for tungmetaller og pesticider, ligesom den naturlige forekomst af vitamin A og D er fjernet for at sikre, at du ikke får en overdosis af disse vitaminer, der også er almindelige i kosten.

De bedste Eskimo fiskeolier er certificeret

Men de høje kvalitetskrav stopper ikke med råvarerne. Alle produktionsanlæg er ISO-9001 kvalitetscertificerede og miljøcertificeret efter den skrappe ISO-14001 certificering. Selve fremstillingen af de færdige Eskimo-3 kapsler er certificeret efter den særlige GMP-certificering for lægemidler, ligesom den ud over ISO-9001 og 14001 også er OHSAS-18001 certificeret for sit arbejdsmiljø.
De mange certificeringer og den skånsomme behandling af fiskeolien gennem hele produktionsprocessen fra fangst til færdig fiskeolieprodukt, har da også indbragt prisen for reneste og mest naturlige fiskeolie i flere forskellige uvildige test og undersøgelser.

Eskimo-3 Pure

Eskimo-3 Pure er Bringwell’s generelle fiskeolieprodukt. Det fås både som kapsler og på flydende form. Fiskeolien er ikke blevet koncentreret kemisk på samme måde som mange andre fiskeolier, så den har den samme sammensætning og samme balance af Omega-3 fedtsyrer, som du finder i frisk fisk.

billede af eskimo 3 pure

Det skulle samtidig nedbringe risikoen for harskning. Til gengæld skal du indtage lidt flere kapsler eller lidt større mængde flydende fiskeolie end hvis du havde brugt andre producenters produkter, da koncentrationen af fiskeolie er lidt mindre i Eskimo-3 Pure.

Fiskeolien indeholder de samme vigtige Omega-3 fedtsyrer EPA og DHA som andre fiskeolier og kan købes online på nettet, på apoteket, i Matas, helsekostbutikker og velassorterede dagligvarebutikker med egen helsekostafdeling.

Eskimo-3 Kids

Eskimo-3 Kids er en flydende fiskeolie, der fås med tutti-frutti (frugt) smag eller smag af appelsin. Smagstilsætningen stammer fra naturlige frugter, så der er ingen risiko for, at dit barn får en masse skadelige farve- og smagsstoffer ved at indtage denne fiskeolie.

eskimo 3 kids billede produkt

I modsætning til andre produkter indeholder Eskimo-3 kids både Omega-3, -6 og -9 fedtsyrer og er tilsat vitamin D og E. Dermed skulle et dagligt tilskud af Eskimo-3 Kids kunne dække dit barns behov for vigtige flerumættede fedtsyrer og vitaminer, der er vigtige for opbygningen af deres hjerne og nervesystem, samt styrkelse af knoglerne. Alt sammen særdeles nødvendigt, mens barnet er i voksealderen.

Næringsværdi pr. daglig dosis (5 ml): 1,2 g Omega-3 fedtsyrer, heraf 410 mg EPA, 280 mg DHA, 230 mg alfa-linolensyre ALA) 510 mg Omega-6 fedtsyrer, heraf 500 mg linolsyre, 1,4 g oleinsyre, 200 IE D-vitamin, 10 IE E-vitamin.

E-vitaminet er dog primært tilsat for at holde fiskeolien frisk og sænke oxidationen, der er med til at gøre fiskeolien harsk. Derved er du sikker på, at du altid nemt kan få den velsmagende fiskeolie i ungerne.

Ligesom de øvrige produkter fås Eskimo-3 Kids både på nettet, på apoteket, hos Matas og i helsekost- og dagligvarebutikker med egen helsekostafdeling.

Eskimo Brainsharp

eskimo-brainsharpEskimo Brainsharp er et særligt fiskeolie-kosttilskud, der er med til at sikre, at din hjerne holder sig frisk og nedsætter risikoen for at udvikle demens.

Ligesom Eskimo-3 Kids indeholder dette særlige fiskeolieprodukt – ud over Omega-3 fedtsyrerne DHA og EPA – også Omega-6 fedtsyrerne GLA og linolsyre, samt en række enkeltumættede Omega-9 fedtsyrer. Endvidere er det tilsat D-vitamin til at sikre knoglernes kalkoptag og Q10. Endelig er der også tilsat E-vitamin, for at sikre at produktet holder sig frisk i længere tid og ikke bliver harsk, inden du har drukket hele flasken.

Produktet er primært målrettet ældre, men kan med fordel også tages af personer, der har meget koncentrationskrævende arbejde eller studerende. Som de andre Eskimo-3 produkter kan det købes både online, på apoteket, hos Matas og i helsekost- og dagligvarebutikker.

En seriøs og troværdig producent

Alt i alt må de mange certificeringer og gode test- og undersøgelsesresultater underbygge troværdigheden af Eksimo-3 produkterne. Produktet er dog en lille smule dyrere end konkurrenternes, når vi måler på prisen pr. gram Omega-3 i varen. Det skyldes naturligvis, at Eskimo-3 ikke anvender koncentreret fiskeolie.

Så vil du have det mest naturlige, gennemtestede og certificerede produkt, skal du gå efter Eskimo-3.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5