effekt og bivirkninger fiskeolie

Fiskeolie – Virkninger, bivirkninger og fordele

Fiskeolie – Virkninger, bivirkninger og fordele

Fiskeolie virker ved at tilføre den vigtige omega-3 fedtsyre, som vi ikke selv kan producere. Bivirkningerne er fiskesmagende opstød og tyndere blod, så vi bløder længere, hvis vi skærer os og lettere får blå mærker, hvis vi slår os.

En af fiskeoliens fordele menes at nedsætte risikoen for en række livsstils- og andre alvorlige sygsomme som f.eks. åreforkalkning, blodpropper, demens og diabetes, ligesom det skulle virke smertelindrende, reducere fedtprocenten i blodet og virke blodtrykssænkende.

Fiskeoliens virkning og fordele skyldes omega-3

Grunden til at fiskeolie har denne virkning og fordel, skyldes at det indeholder meget store mængder af de vitale omega-3 fedtsyrer. Dem er vi ikke i stand til at producere selv. Derfor er vi afhængige af, at vi kan få dem gennem kosten fra f.eks. fed fisk eller som et kosttilskud. Du kan altid læse vores test af fiskeolier, hvis du skulle være i tvivl om hvilken producent, er den bedste.

Omega-3 indeholder to vigtige fedtsyrer EPA og DHA, der findes i de cellemembraner, der omgiver hver eneste celle i vores krop. Her bliver de omdannet til såkaldte eikosanoider, der er et hormonlignende signalstof, der spiller en vigtig rolle i kroppen, fordi de bl.a.

  • Giver en mere stabil hjerterytme
  • Udvider blodkarrene, så blodtrykket falder
  • Modvirker at blodet klumper sammen, så risikoen for blodpropper sænkes
  • Dæmper betændelser og smerter
  • Modvirker åreforkalkning

Uden bivirkninger men med alle fordelene

Vi har undersøgt markedet nøje og fundet frem til, at 95% af alle de produkter Helsebixen.dk sælger er uden bivirkninger. Dette kræver dog, at du overholder producentens anbefalinger for indtagelse.

Køb Helsebixen Fiskeolie

70.000 andre har brugt Helsebixen over de seneste år, hvorfor det er en af de shops i Danmark, som man kan stole på når det kommer til bestilling af kosttilskud på nettet.

Video: 8 minutter om alle fordele

Fiskeolie har også bivirkningerbivirkninger og virkninger

Desværre har fiskeolie også nogle bivirkninger, især hvis du tager meget store doser fiskeolie.

Den hyppigste bivirkning er opstød med fiskesmag. Det kommer de fleste ud for, især i starten hvor maven ikke har vendt sig helt til de forhøjede mængder af fiskeolie i kosten.

Læs også: Din hund har også brug for fiskeolie

Tager du fiskeolie i større mængder, er forbigående løs afføring også helt normalt. Men ved meget høje doser kan du også opleve pludseligt næseblod og få lettere ved at få blå mærker. Det skyldes fiskeoliens blodfortyndende virkning, hvorfor det også er helt normalt, at der går længere tid, inden blodet koagulerer, hvis du skærer dig eller slår hul på huden.

Fiskeolie og medicin

Fiskeolie kan forstærke virkningen af blodfortyndende medicin, ligesom det kan have en lettere indvirkning på virkningen af kolesterolsænkende præparater. Men ud over disse to tilfælde er fiskeolies indvirkning på medicin ikke undersøgt nærmere.

Skal du opereres, anbefales det, at du holder op med at tage fiskeolie en uges tid forud for operationen, så fiskeoliens blodfortyndende virkning kan nå at fortage sig, inden du skal under kniven.

Læs også:

Bivirkningerne hos NetDoktoren

Hjerteforeningen udtaler sig om bivirkningerne

Gigtforeningen om bivirkninger og virkninger

 

 

effekt og bivirkninger fiskeolie

Thorbjørn Petersen

Dok24.dk

Find mere information her

Om skribenten

Thorbjørn Petersen

Thorbjørn er uddannet fysioterapeut, men har i de seneste år fokuseret mere på sind og krop. Thorbjørn elsker at hjælpe vores mange læsere med at få besvaret nogle af deres spørgsmål via brevkassen.