Guttat psoriasis

Guttat psoriasis er en form for almindelig psoriasis, der viser sig som røde plamager på huden med hvide skæl. Sygdommen  er ikke konstant, men kommer i udbrud, der kan være flere år imellem.

udslæt psoriasis
Udgivet 13.05.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Guttat psoriasis er en hudsygdom, der fremkommer i form af små dråbeformede røde knopper, der med tiden bliver dækket af hvid skæl. Hudsygdommen kan forsvinde af sig selv, men kan bryde frem igen ved andre sygdomme.

Opdager man denne type psoriasis hurtigt, kan det behandles lokalt, hvis ikke det går i sig selv igen. Vær dog opmærksom på, at det kan vende tilbage igen på et senere tidspunkt i livet, selv om det er gået væk af sig selv.

Video: definition af Guttat Psoriasis (engelsk)

Symptomer

Guttat psoriasis eller dråbeformet psoriasis bryder oftest frem efter en infektion, typisk halsbetændelse. Der er især børn, teenagere og unge voksne, der får denne type af psoriasis, men den kan sagtens vende tilbage hos voksne også, hvis de har haft sygdommen som yngre.

Læs også om lidelsen pustuløs psoriasis. Du kan også læse om de generelle symptomer på psoriasis her.

bodylotion mod psoriasis

Bodylotion mod Psoriasis

Man kan ikke helbede Psoriasis med dette produkt, men 9 ud af 10 oplever forbedringer i form af forebyggelse. Brug rabatkoden “abc10f” og få 10% rabat.

10% rabat med "abc10f"
9.5score
Ad

Udslettet bryder frem som små røde pletter i størrelsen 2-5 millimeter i diameteren. Pletterne udbryder oftest mange på én gang, og de bliver typisk dækket af et lille lag af hvidt skæl efter kort tid. De fremkommer typisk på arme, ben og torso, men kan også opstå i hovedbunden.

Behandling af guttat psoriasis

Guttat psoriasis forsvinder ofte af sig selv efter et par uger, men det kan komme tilbage, hvis man får en infektion igen. Sygdommen kan for det meste også behandles lokalt med en smøre, men det kan blive nødvendigt at få en lysbehandling eller tabletbehandling for at få de dråbeformede pletter til at forsvinde.

Psoriasis guttat

Guttat psoriasis kan ligesom alle andre former for psoriasis behandles og forebygges, men ikke helbredes. Har man først fået psoriasis kan man ikke helbredes, men symptomerne kan sagtens forsvinde i en længere periode og komme tilbage igen.

Guttat psoriasis og psoriasis er ikke farlige sygdomme, men kan være til gene, hvorfor nogle vælger at få dem behandlet væk, når de bryder frem.

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5