Pustuløs psoriasis

PUSTULØS PSORIASIS
Udgivet 24.10.18 reklame

Pustuløs psoriasis blev før i tiden anset som en variant af den almindelige psoriasis, men det gør den ikke længere. Der er flere nye undersøgelser der tyder på, at pustuløs psoriasis er en selvstændig sygdom.

Den forekommer dog hyppigere ved folk, som lider af psoriasis. Derfor er den kædet sammen med den almindelige psoriasis, selvom den nu anses for en selvstændig sygdom, som ikke skal forveksles med traditionel psoriasis eller Guttat psoriasis.

Ordet pustuløs betyder udslæt med pus, og pustuløs psoriasis ses derfor ofte med ansamlinger af hvide blodlegemer, hvilket giver huden hvidlige og gullige misfarvninger. Det er derfor nemt at spotte denne lidelse med det blotte øje.

Video: årsager, symptomer og billeder (engelsk)

Disse symptomer skal du være opmærksom på

Ved pustuløs psoriasis ser man skældannelse og fortykkelse af huden. Samtidig ses der de nævnte misfarvninger af gullige og hvide pletter. Ofte vil der også være røde pletter eller generel rødmen på huden.

Læs også om lidelsen guttat psoriasis her.

De mange misfarvninger kan nemt ligne en infektion, hvorfor folk ofte tager fejl af infektioner og pustuløs psoriasis. Ved pustuløs psoriasis er der for ikke tale om en infektion, hvilket er vigtigt at holde sig for øje.

pustuløs psoriasis symptomer eksempel

bodylotion mod psoriasis

Bodylotion mod Psoriasis

Man kan ikke helbede Psoriasis med dette produkt, men 9 ud af 10 oplever forbedringer i form af forebyggelse. Brug rabatkoden “abc25f” og få 25% rabat.

25% rabat med "abc25f"
9.5score

Sygdommen smitter derfor ikke, og en behandling med antibiotika hjælper derfor heller ikke på denne lidelse. Har du disse symptomer, så skal du finde ud af, om der kan være tale om pustuløs psoriasis. Gå derfor altid til lægen og bliv undersøgt.

Se andre psoriasis symptomer her.

Pustuløs psoriasis ses ofte på hænder og fødder

Pustuløs psoriasis viser sig ofte på begrænsede dele af huden, og det vil ofte være på håndflader og fodsåler. I sjældne tilfælde kan det dog være på stort set alt huden på kroppen.

Spreder sygdommen sig til store dele af kroppen, så får man ofte følgevirkninger af dårlig almen tilstand og en indlæggelse på en hudafdeling er ofte nødvendig.

Sygdommen kan skyldes mange forskellige ting, hvorfor det er en specialistopgave at designe den rigtige kur. Første skridt er ofte at behandle med cremer og salver.

doc24.dk

4.5 8
Artikel godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Dette indlæg har fået 4,5 stjerner - baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm denne artikel

Om skribenten

Rikke Eriksen

Rikke er skribent og redaktør på mange af artiklerne her på Doc24.dk. Hendes artikler skrives og redigeres altid i samarbejde med relevant sundhedsfagligt uddannede personer, der har bidraget med den nyeste viden på området. Rikke har en master i journalistik fra Universitet i Oslo.