Er psoriasis arveligt?

Psoriasis er arveligt, så du kan være uheldig at få det fra dine forældre eller give det videre til dine børn. Risikoen er dog kun på 15-25 %, hvis den ene forælder har sygdommen. Er du ramt, kommer sygdommen ikke nødvendigvis i udbrud.

psoriasis arvelighed
Udgivet 16.11.2018|Senest redigeret 21.02.2019 reklame

Psoriasis er en arvelig sygdom. Dette har forskerne for længst slået fast. Det er dog langt fra sikkert man arver sygdommen, selvom den ene eller begge ens forældre lider af sygdommen.

Risikoen for at arve psoriasis er ca. 15-25 %, hvis den ene af ens forældre har sygdommen.

psoriasis-arvelighed

Hvis begge ens forældre lider af psoriasis, så er der ca. 50-60 % risiko for at arve sygdommen.

Og selvom man skulle arve sygdommen, så er det langt fra sikkert den kommer i udbrud. Mange kan bære sygdommen uden nogen problemer gennem et helt liv. Har man først fået et udbrud, så er der dog øget risiko for flere udbrud. De beslægtede psoriasis lidelser Guttat psoriasis og Pustuløs psoriasis kan ligeledes være arvelige.

bodylotion mod psoriasis

Bodylotion mod Psoriasis

Man kan ikke helbede Psoriasis med dette produkt, men 9 ud af 10 oplever forbedringer i form af forebyggelse. Brug rabatkoden “abc25f” og få 25% rabat.

25% rabat med "abc25f"
9.5score

Ønsker du flere oplysninger om arveligheden af psoriasis kan du se videoen her:

Du kan også læse mere om psoriasis her.

Denne artikel er godkendt af

Ph.d. Karolinska Institute

Om skribenten

Lea Josefine Christensen

Lea har taget en kandidatuddannelsen i folkesundhedsvidenskab fra Karolinska Institutet med ph.d. i samfundsmæssige forholds indflydelse på befolkningsgruppers fysiske helbred og generelle sundhed. Lea bidrager med viden, og tjekker den faglige kvalitet af vores læge- og sundhedsfaglige artikler om lidelser, sygdomme og helbredsspørgsmål.

Skriv en anmeldelse
5/5