Er psoriasis arveligt?

Psoriasis er arveligt, så du kan være uheldig at få det fra dine forældre eller give det videre til dine børn. Risikoen er dog kun på 15-25 %, hvis den ene forælder har sygdommen. Er du ramt, kommer sygdommen ikke nødvendigvis i udbrud.

psoriasis arvelighed
Udgivet 10.06.2021 | Senest redigeret 20.07.2021 | Artiklen indeholder reklamer

Psoriasis er en arvelig sygdom. Dette har forskerne for længst slået fast. Det er dog langt fra sikkert man arver sygdommen, selvom den ene eller begge ens forældre lider af sygdommen.

Risikoen for at arve psoriasis er ca. 15-25 %, hvis den ene af ens forældre har sygdommen.

psoriasis-arvelighed

Hvis begge ens forældre lider af psoriasis, så er der ca. 50-60 % risiko for at arve sygdommen.

Og selvom man skulle arve sygdommen, så er det langt fra sikkert den kommer i udbrud. Mange kan bære sygdommen uden nogen problemer gennem et helt liv. Har man først fået et udbrud, så er der dog øget risiko for flere udbrud. De beslægtede psoriasis lidelser Guttat psoriasis og Pustuløs psoriasis kan ligeledes være arvelige.

bodylotion mod psoriasis

Bodylotion mod Psoriasis

Man kan ikke helbede Psoriasis med dette produkt, men 9 ud af 10 oplever forbedringer i form af forebyggelse. Brug rabatkoden “abc10f” og få 10% rabat.

10% rabat med "abc10f"
9.5score
Ad

Ønsker du flere oplysninger om arveligheden af psoriasis kan du se videoen her:

Du kan også læse mere om psoriasis her.

Fagligt godkendt af Lea Christensen

Om skribenten

Lea Christensen er til dagligt skribent på Doc24.dk og har mange års erfaring med tekstforfatning, research og sundhed. Lea har været fast skribent i flere år hos Doc24.dk og interesserer sig utrolig meget for sundhedsfaglige emner. Lea er en dygtig researcher og har igennem flere år skrevet nogle af de bedste og mest læste artikler på vores hjemmeside.

Skriv en anmeldelse
5/5